آخرین اخبار:
کد خبر:۹۱۹۱۵۲
آخر هفته با استان‌ها|

حال و هوای دانشجویان در روز‌های آخر سال / از بلیت‌های میلیونی تا چشم انتظاری شب عید کارگران

با نزدیک شدن به روز‌های پایانی سال، دانشجویان انقلابی در کنار تحصیل خود از مسائل و مشکلات مردم و نیازمندان هم غافل نشدند و به پیگیری این امور مشغول هستند.

تیتر فردا جمعه/// آخرین روزهای قرن چگونه گذشت؟ /از بلیت‌های میلیونی قطار تا لزوم پرداخت معوقات کارگری در روز‌های پایانی سال

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با نزدیک شدن به روز‌های پایانی سال دانشجویان انقلابی و اعضای تشکل های دانشجویی در کنار تحصیل از بحث کمک رسانی به مردم مناطق محروم غافل هم نبودند و با برگزاری اردو‌های جهادی و کمک‌های مومنانه به یاری نیازمندان شتافتند.

 

در همین راستا وقوع زلزله در شهرستان دنا و آسیب دیدن منازل مردم سی سخت  و مناطق اطراف بهانه‌ای شد تا گروه‌های جهادی از شهر‌های اطرف برای کمک رسانی به این منطقه اعزام شوند.

 

کمک رسانی به مردم مناطق زلزله زده سی‌سخت استان کهگیلویه و بویر احمد تا نوروز ۱۴۰۰ هم چنان ادامه دارد و در این راستا، گروه‌های جهادی در حوزه‌های سلامت، خدمت رسانی و عمرانی در این مناطق حضور خواهند داشت. در روزهای آینده هم فاز آواربرداری و ساخت و ساز خانه‌های تخریب شده از سوی بنیاد مسکن، قرارگاه خاتم الا نبیا، بسیج و دیگر نهاد‌ها آغاز خواهد شد.

 

نیرو‌های جهادی بسیج دانشجویی استان هم این روزها در حال آواربرداری و ساخت و ساز منازل زلزله زدگان هستند و در کنار این موضوع دانشجویان به مردم خدمات بهداشتی نیز ارائه می دهند.

 

این روزها جهادگران سراسر کشور برای کمک رسانی به منطقه زلزله زده دنا اعزام شده اند و در این میان مسئله‌ نگران کننده تشدید شیوع ویروس کرونا در مناطق زلزله زده است که وزارت بهداشت و سایر نهاد‌های دولتی باید در این زمینه فکر جدی کنند.

 

بیشتر بخوانید:



نگرانی‌های بسیاری از شیوع بیشتر کرونا در ایام نوروز وجود دارد و با وجود هشدار مسئولان بهداشتی و توصیه رهبر انقلاب به لغو سفر‌های نوروزی، بلیت‌های قطار، اتوبوس و هواپیما به مشهد در آستانه سال نو نایاب شده است.

 

سیاست‌های دولت برای مقابله با کرونا در نوروز امسال چگونه است؟ سوالی که ستاد ملی کرونا پاسخ به آن را به آخرین هفته اسفند موکول کرده است! زمانی که خانواده‌ها برنامه ریزی برای سفر کرده اند، بلیت‌ها و هتل‌ها رزرو شده و مبالغ آن پرداخت شده است و درصورت لغو سفر، بازگشت این مبالغ اغلب به‌کندی انجام می‌شود. در میان دغدغه سفر‌های نوروزی، مشهدی‌ها به‌عنوان اصلی‌ترین مقصد مردم در سال تحویل، نگرانی دوچندانی دارند.

 

بیشتر بخوانید



بیکاری و مشکلات معادن طلای تکاب هم از موضوعاتی بود که در این هفته مورد توجه قرار گرفت. بر همین اساس ۴۰ درصد انباشت طلا و ۵۰ درصد کل ذخیره طلای شناسایی‌شده کشور در شهرستان طلایی تکاب واقع‌شده، اما این شهرستان از کمترین زیرساخت‌های در بخش‌های راه، درمان، بهداشت، آموزش و… نیز برخوردار نیست.
 

با وجود ثروت عظیم معادن طلا در این شهرستان آمار بالای بیکاری، درآمد پایین به همراه قرار گرفتن در رتبه‌های آخر شاخص‌های توسعه‌ای در کشور سهم مردمی این منطقه است. قرار گرفتن این شهرستان در لیست مناطق کم برخوردار و محروم کشور، آمار نرخ بیکاری نشان بی‌تدبیری مسئولانی است که تاکنون نتوانسته‌اند از ظرفیت این شهرستان در بخش‌های معدن، گردشگری، کشاورزی و صنعت استفاده بهینه‌ای ببرند.
 

به گفته فرماندار تکاب بالا بودن آمار بیکاری، نبود زیرساخت‌های توسعه‌ای در بخش راه، درمان، بهداشت و آموزش از مهم‌ترین مشکلات پیش روی تکاب بوده که ناشی از یک عقب‌ماندگی تاریخی است. از ۵۹ معدن سنگ این شهرستان تنها ۲۶ معدن با جذب هزار و ۲۰۰ نیروی کار فعال است که با توجه به نیاز بالای منطقه به اشتغال جوابگو نیست.
 

 بیشتر بخوانید:



پرونده شرکت هپکو هم بار دیگر از سوی خبرگزاری دانشجو مورد بررسی گرفت. 

ابوالفضل رنجبر، نایب رئیس شورای اسلامی کار هپکو در گفتگو با خبرنگار ما درباره آخرین وضعیت این شرکت اظهار می‌کند: در چند سال اخیر وضعیت هپکو مورد توجه رسانه‌ها بوده و برخی مسئولان اقداماتی را با تأخیر برای بهبود شرایط هپکو انجام داده اند یا پاسخ کارگران را از طریق فضای مجازی یا صداوسیما اعلام کرده اند.

پس از کش و قوس‌های فراوان و با تلاش و اعتراضات صنفی کارگران که گاهی اوقات منجر به تاوان سنگین برای کارگران شده و پیگیری مسئولان، بخشی از خواسته‌های کارگران هپکو مانند تغییر سهامدار عمده شرکت و به کارگیری مدیران متخصص در مجموعه هلدینگ محقق شده و همچنین به گفته مسئولان مساله تهاتر بدهی‌های این شرکت هم به سرانجام رسیده، اما چند خواسته دیگر از مسئولان داریم که حل این مشکلات در کوتاه‌ترین زمان باعث رونق تولید در هپکو می‌شود.

 

به گفته نایب رئیس شورای اسلامی کار هپکو با توجه به تصویب و تأیید شدن بحث تهاتر بدهی‌های هپکو لازم است مسئولان در خصوص ابلاغ این مصوبه از طریق دولت و بانک مرکزی به سایر بانک‌ها اقدام سریعی انجام دهند. هر روز تأخیر ابلاغ این مصوبه به بانک‌های مربوطه مشکلات دیگری را برای هپکو ایجاد می‌کند و گره دیگری را به کار این شرکت می‌اندازد.

 

بیشتر بخوانید:



ماجرای بیمارستان امام کرج هم در هفته اخیر مورد توجه قرار گرفت. دعوا‌های حقوقی بیمارستان امام خمینی (ره) کرج با وجود وعده‌های مسئولان همچنان ادامه دارد؛ اما به نظر می‌رسد بازگشت این بیمارستان به چرخه درمان و حقوق کارکنان آن در گروه حل و فصل این دعوا‌های حقوقی است.

تاکنون چندین گزارش درباره بیمارستان امام خمینی (ره) کرج منتشر شده است. آغاز این گزارش‌ها هم از اعتراضات کارکنان و بازنشستگان این بیمارستان بود که حقوقشان را دریافت نمی‌کردند و طلب زیادی از بیمارستان داشتند اما هرچه بیشتر درباره وضعیت این بیمارستان بررسی کردیم، به گره‌هایی رسیدیم که کور نیستند؛ اما باز کردنشان کمی پیگیری و مطالبه گری نیاز دارد.

 

سعید اوحدی، رئیس بنیاد شهید تاکید می کند که این بنیاد از سهم خود در بیمارستان کوتاه نمی‌آید و حتما پیگیر این مساله می‌شود. او می‌گوید: جلسات متعددی برای مقدار سهم بنیاد شهید از بیمارستان امام خمینی (ره) کرج برگزار شده و به زودی سهم بنیاد مشخص می‌شود.

 

به گفته رئیس بنیاد شهید این جلسات به صورت متعدد بین معاون پزشکی بنیاد و دانشگاه علوم پزشکی کرج برگزار شده و قرار است به جمع بندی درباره سهم بنیاد شهید برسند. او البته خودش هم به صورت مستقیم پیگیر این موضوع خواهد بود.
 
 
رییس بنیاد شهید درباره اینکه سهم بنیاد شهید را چه ارگانی پرداخت می‌کند، می‌گوید: هنوز این مساله قطعی نشده که نهادی سهم را پرداخت کند؛ اما باید بگویم بنیاد شهید گرفتن سهم و حق خودش کوتاه نمی‌آید و قطعا این مساله پیگیری خواهد شد.
 
 
بیشتر بخوانید:


یکی از موضوعاتی که در این هفته به آن پرداخته شد مشکلات کارخانه روغن نباتی گلنار استان کرمان بود. کارخانه روغن نباتی گلناز تا سال ۹۳ جزو بزرگترین مجموعه‌های تولیدی و دومین کارخانه تولید روغن در ایران بود که روزانه ۱۵ هزار تن روغن تولید می‌کرد. نزدیک به هزار نفر در آنجا مشغول به کار بودند. سال ۹۳ بر اثر آتش سوزی‌هایی که در آن صورت گرفت متحمل خساراتی شد و در نهایت منجر به بدهکار شدن و کاهش تولیداتش شد.

کارخانه‌ای که زمانی در جایگاه دومین تولید کننده روغن کشور قرار داشت و برای بسیاری اشتغالزایی کرده بود، امروز با ظرفیت تقریبا یک چهارم کار می‌کند و به گفته مسئولین کارخانه سهمیه مواد خامی که به آن‌ها تعلق میگیرد، بسیار اندک است و متناسب با انرژی و هزینه‌ای که صرف می‌شود نیست و همین کمبود و عدم تناسب هم باعث بروز مشکلاتی شده است.

 

بیشتر بخوانید:



 
یکی از ظرفیت‌های مهم خراسان شمالی در حوزه معدنی، معدن روی و سرب آلبلاغ اسفراین است که مدت‌هاست هم از سوی مسئولان مورد بی توجهی قرار گرفته و هم برداشت‌های غیر مجاز از آن بیش از پیش شده است. این معدن با پیگیری‌های فراوان بنا بود به شرکت ایمیدرو واگذار شود، اما ایمیدرو پس از انعقاد قرارداد، بنا را بد عهدی گذاشت.

در این بین هر روز و هر روز وعده‌های جدید و از سوی دیگر گله‌های تازه از عدم اجرای قرارداد به گوش می‌رسید.  حواشی پیرامون معدن آلبلاغ اسفراین روز به روز بیشتر می‌شود؛ به حدی که در یک ماه گذشته بر اثر درگیری مسلحانه یک نفر جان خود را از دست داد؛ این در حالی است که مسئولان استانی بار‌ها و بار‌ها وعده استقرار تیم حفاظتی را در محل داده‌اند.
 

معدن آلبلاغ اسفراین از ۳۰۰ تا ۴۰۰ سال پیش نیز محلی برای برداشت ماده معدنی توسط روستاییان بوده، اما به تناسب قیمت کم روی و سرب صرفه اقتصادی نداشته؛ با این حال از سال ۹۵ به بعد با افزایش قیمت‌ها گروه کوچکی برداشت غیرمجاز از این معدن را آغاز کرد و به دلیل عدم نظارت تعداد افراد حاضر در منطقه روز به روز بیشتر شد و به هزار نفر نیز رسید.  معدن منطقه آلبلاغ سه معبر اصلی برای عبور دارد که اگر این مسیر‌ها از ابتدا بسته می‌شد مشکلات فعلی به وجود نمی‌آمد؛ اما در طول این سه سال که برداشت‌های غیرمجاز اتفاق افتاد، اراده‌ای برای بستن این معابر نبود.
 
 
بیشتر بخوانید:


سرریزی آب از سد بردول همواره یکی از دغدغه‌های اصلی مردم شهرستان پارسیان استان هرمزگان بوده چرا که از این بابت، خساراتی به منازل مسکونی مردم وارد می‌شده و آنان خواستار رسیدگی مسئولان به این جریان و حل مشکل مربوطه هستند.



طبق آخرین بررسی‌ها،  در سال ۹۷ و بعد از پیگیری‌های مداوم مردم و مطالبه گران شهرستان پارسیان، اقداماتی جزیی برای ساخت کانال آبی به منظور انتقال آب سرریزی سد بردول صورت گرفت، اما در جریان سیلاب آذرماه سال ۹۸ که شهرستان پارسیان را درگیر کرد، این پروژه به طور کامل ویران شد و آب به داخل منازل مسکونی مردم هم ورود کرد و خساراتی به دنبال داشت.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که پروژه انتقال آب سرریزی همچنان بی‌نتیجه مانده و به سرانجام نرسیده، اما جالب اینجاست که معاون فرماندار شهرستان پارسیان اوایل سال ۹۸ مدعی شده بود که تا اواسط سال جاری این پروژه تکمیل و افتتاح می‌شود، ولی برخلاف وعده او، فقط قسمت پایین دست این کانال تکمیل شده بود و پروژه به اتمام نرسیده است.

 

بیشتر بخوانید:



بیش از یک ماه از برگزاری جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده ابطال قرارداد واگذاری شرکت هفت تپه گذشته و قوه قضائیه هنوز هم رأی نهایی خود در این خصوص را اعلام نکرده است.

 

با توجه به اینکه تخلفاتی در نحوه واگذاری (اهلیت نداشتن خریدار) و قیمت‌گذاری (فروش به مبلغی کمتر از ارزش واقعی) این مجموعه صورت گرفته و از زمان خصوصی‌سازی هفت تپه، میزان تولید و بهره‌وری شرکت به شدت کاهش داشته و حقوق و مزایای عرفی کارگران همواره با تأخیر‌های چند ماهه پرداخت شده، کارگران خواستار خلع ید کارفرمای آن شدند و بعد از برگزاری اعتراضات مسالمت‌آمیز متعدد، نهاد‌های نظارتی سه قوه (دیوان محاسبات از قوه مقننه، سازمان بازرسی از قوه قضائیه، سازمان خصوصی‌سازی از قوه مجریه) بررسی‌هایی در این رابطه انجام دادند و در گزارشات متعددی اعلام کردند که در جریان واگذاری و پس از واگذاری این شرکت، تخلفاتی صورت گرفته است.

 

بیشتر بخوانید:


 

بر همین مبنا نهاد‌های نظارتی سه قوه هم ابطال و فسخ قرارداد واگذاری شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه را ضروری دانستند و در نتیجه، سازمان خصوصی‌سازی ۲۱ آبان‌ماه درخواست ابطال قرارداد مربوطه را به هیأت داوری ارسال کرد و در پی آن، جلسه رسیدگی به این پرونده برگزار شد و رأی نهایی هیأت داوری مبنی بر رد فسخ قرارداد ۱۳ دی‌ماه به سازمان خصوصی‌سازی و این شرکت ابلاغ شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار