دعواهای حقوقی بیمارستان امام خمینی (ره) کرج با وجود وعدههای مسئولان همچنان ادامه دارد؛ اما به نظر میرسد بازگشت این بیمارستان به چرخه درمان و حقوق کارکنان آن در گروه حل و فصل این دعواهای حقوقی است.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اعظم ذوالفقاری منظری؛ * تاکنون چندین گزارش درباره بیمارستان امام خمینی (ره) کرج در خبرگزاری دانشجو منتشر شده است. آغاز این گزارشها هم از اعتراضات کارکنان و بازنشستگان این بیمارستان بود که حقوقشان را دریافت نمیکردند و طلب زیادی از بیمارستان داشتن؛اما هرچه بیشتر درباره وضعیت این بیمارستان بررسی کردیم، به گرههایی رسیدیم که کور نیستند؛ اما باز کردنشان کمی پیگیری و مطالبه گری نیاز دارد.
بیمارستان امام خمینی (ره) کرج پیش از آنکه تبدیل به مرکزی درمانی شود، زندان بوده. ساختمان متروک این زندان را به بنیاد شهید داده بودند و بنیاد شهید هم این ساختمان بلااستفاده را در قراردادی به سازمان همیاری شهرداریهای استانداری تهران واگذار کرد.
فروش بیمارستانی که چند مالک دارد
اواخر دهه ۷۰ که هنوز کرج و شهرهای اطراف آن به عنوان بخشی از استان تهران به حساب میآمدند، سازمان همیاری شهرداریهای استانداری تهران بیمارستان امام خمینی (ره) را از بنیاد شهید به مبلغ ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان میخرد به شرط آنکه قبل از امضای قرار داد، مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان از معامله پرداخت شود. سازمان همیاری شهرداریها ۴۰۰ میلیون تومان را پرداخت میکند و بیمارستان را تحویل میگیرد؛ اما ۲ میلیارد تومان باقیمانده پرداخت نشد و بنیاد شهید با رأی دادگاه به ازای آن، ۲ و ۲۷ صدم از سهم این بیمارستان را پس گرفت و دوباره مالک بخشی از بیمارستان امام خمینی (ره) کرج شد.
پس از مدتی سازمان همیاری شهرداریها تصمیم میگیرد این بیمارستان را به بخش خصوصی واگذار کند تا با دریافت تعرفه بیمارستان خصوصی از بیماران، بتواند به درآمد برسد. مزایده برای واگذاری این بیمارستان به بخش خصوصی چندین نوبت برگزار شد که در نهایت رحیمه اسکندریان و مهدی خسروی در هشتمین مزایده، مالک این بیمارستان شدند. این مزایده هم تابستان پارسال برگزار شد و مالکان جدید از شهریورماه بیمارستان را تحویل گرفتند.
براساس متن قرارداد بیمارستان، ۳ و ۷۳ دهم از سهم مشاع از ۶ سهم این بیمارستان یعنی حدود ۱۱ هزار و ۱۴۹ مترمربع فروخته شد. این محدوده تجهیزات و تأسیسات بیمارستانی دارد؛ البته با توجه به طرح تعریض انجام شده سمت معبر موازی ضلع غربی بیمارستان که قبلا عقب نشینی کرده، این قسمت از املاک بیمارستان به عنوان قسمتی از محدوده واگذار شده است و خریداران از آن آگاه بودند.
سهم بنیاد شهید از بیمارستان امام خمینی هم بخشی از ۳ و ۷۳ سهم فروخته شده بوده و به همین دلیل باید مالکان جدید بیمارستان قرارداد جداگانهای هم با بنیاد شهید یا سازمان اموال و املاک کوثر منعقد میکردند؛ اما اسکندریان و خسروی نسبت به این موضوع امهال کردند و بنیاد شهید از آنان شکایت کرد. هنوز نتیجه این شکایت مشخص نیست.
سهم بنیاد شهید چه زمانی مشخص میشود؟
سعید اوحدی، رئیس بنیاد شهید البته معتقد است که این بنیاد از سهم خود در بیمارستان کوتاه نمیآید و حتما پیگیر این مساله میشود. او میگوید: جلسات متعددی برای مقدار سهم بنیاد شهید از بیمارستان امام خمینی (ره) کرج برگزار شده و به زودی سهم بنیاد مشخص میشود.
به گفته رئیس بنیاد شهید این جلسات معتدد بین معاون پزشکی بنیاد و دانشگاه علوم پزشکی کرج برگزار شده و قرار است به جمع بندی درباره سهم بنیاد شهید برسند. او البته خودش هم به صورت مستقیم پیگیر این موضوع خواهد بود.
رییس بنیاد شهید درباره اینکه سهم بنیاد شهید را چه ارگانی پرداخت میکند، میگوید: هنوز این مساله قطعی نشده که نهادی سهم را پرداخت کند؛ اما باید بگویم بنیاد شهید گرفتن سهم و حق خودش کوتاه نمیآید و قطعا این مساله پیگیری خواهد شد.
خبرنگار ما پیگیریهایی هم برای گفتگو با مسئولان بنیاد اقتصادی کوثر انجام داد؛ اما به نتیجه نرسید. به نظر میرسد مسئولان این بنیاد بهتر است درباره وضعیت بیمارستان شفاف سازی دقیقتری صورت دهند.
حقوق کارکنان در گروی دعواهای حقوقی
شکایت بنیاد شهید از بیمارستان امام خمینی (ره) هنوز به نتیجه نرسیده است. دادگاه اول آن برگزار شده و رأی به نفع بنیاد شهید بوده، اما مالکان بیمارستان درخواست تجدید نظر کرده اند و حالا بنیاد شهید، سازمان همیاریها و مالکان بیمارستان منتظر رأی نهایی دادگاه هستند. رئیس کل دادگستری البرز در ۳۰ آذر امسال در جلسهای با عباسی، نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی اعلام کرده بود که تعیین تکلیف وضعیت بیمارستان به زودی صورت میگیرد؛ اما هنوز خبری از آن منتشر نشده است.
یکی از دلایلی که سازمان همیاری شهرداریهای البرز برای عدم صلاحیت خسروی و اسکندریان در ادامه مالکیت این بیمارستان اعلام میکند، همین موضوع عدم انعقاد قرارداد با بنیاد شهید است.
اما نکته اصلی این است که این دعواهای حقوقی به ضرر معیشت کارکنان این بیمارستان تمام میشود. زیرساختهای پزشکی و درمانی مدرنی در بیمارستان امام خمینی (ره) کرج انبار شده که این روزها فقط خاک میخورند. این بیمارستان میتواند بخش مهمی از بیماران در استان البرز و استانهای همجوار را با تجهیزات مدرن خود پوشش دهد. حال سوال این است که بی رونقی بیمارستان امام خمینی(ره) کرج چه زمانی تمام میشود؟