گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اعظم ذوالفقاری منظری؛ * خبر خلع ید از آخرین مالک بیمارستان امام خمینی (ره) کرج به تازگی منتشر شد. خبر را هم، عباسی، نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی که پیگیر وضعیت این بیمارستان بوده، داده است. روند باز پس گیری این بیمارستان از مالک به دلیل شکایت بنیاد شهید و امور ایثارگران بوده، اما سوالی که مطرح است اینکه آیا بنیاد شهید در سند این بیمارستان سهیم است؟
رفت و برگشت بیمارستان به بنیاد شهید
بیمارستان امام خمینی (ره) کرج، اواخر دهه ۷۰ از سوی بنیاد شهید به مبلغ ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان به سازمان همیاری شهرداریهای استان تهران واگذار میشود. این شرط را هم میگذارند که قبل از امضای قرارداد، مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان را سازمان همیاری پرداخت کند و مابقی بعدا پرداخت شود. اما از آنجا که این ۲ هزار میلیارد تومان هرگز پرداخت نشد، بنیاد شهید با رأی دادگاه، ۲ و ۲۷ صدم سهم از بیمارستان را از سازمان همیاری شهرداری تهران پس میگیرد و به این طریق دوباره مالک بخشی از بیمارستان میشود.
این موضوع را محمدرضا فلاحی، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان البرز به خبرنگار ما مطرح کرده و مفصل وضعیت این بیمارستان را تشریح میکند. بنابر اظهارات او مشکلات این بیمارستان پیچیدگی چندجانبه دارد؛ اول اینکه هنوز معلوم نیست که مالک این بیمارستان، سازمان همیاری شهرداریهای استان البرز است یا سازمان همیاری شهرداریهای استان تهران؟
او میگوید: تا پیش از سال ۹۲، مشکلات بیمارستان امام خمینی (ره) فقط درحوزه واگذاری آن به بخش خصوصی، عدم پرداخت دیون و سند آن که هنوز به نام سازمان همیاری شهرداریهای استان تهران بود، مطرح میشد.
سهم سازمان همیاری استان تهران در بیمارستان امام کرج!
فلاحی توضیح میدهد: سال ۸۹ که استان البرز از تهران جدا شد، سند این بیمارستان به نام سازمان همیاری شهرداریهای استان تهران بود. پس از پیگیری مسئولان استانی البرز، سند بلاعزل آن به نام سازمان همیاری شهرداریهای استان البرز صادر شد، اما هنوز سند اصلی به نام استانداری تهران است.
بیشتر بخوانید:
او به مشکلات بیمارستان امام خمینی (ره) کرج پس از سال ۹۲ اشاره میکند. در این سال از سوی مجلس شورای اسلامی قانونی مصوب میشود که براساس آن، بیمارستانهای دولتی باید تعرفههای خدمات خود را با نرخ دولتی از مردم دریافت کنند. از همین رو، بیمارستان امام خمینی کرج هم با توجه به اینکه متعلق به سازمان همیاری شهرداریها و بنیاد شهید بوده، بیمارستانی دولتی تلقی میشود و دولت این بیمارستان را مکلف میکند که تعرفههای دولتی از مردم دریافت کند.
درآمد کمتر از بدهی !
فلاحی توضیح میدهد: تا قبل از اجرای این مصوبه، درآمد بیمارستان امام خمینی (ره) کرج ماهانه بیشتر از سه میلیارد تومان بوده، اما پس از اجرای این مصوبه و مکلف شدن بیمارستان به دریافت تعرفههای دولتی، درآمدش به ۲ میلیارد و نیم کاهش مییابد و این در حالی است که اگر درآمد بیمارستان به چهار میلیارد تومان میرسید، میتوانست بدهیهای خود را سربه سر پرداخت کند.
به گفته فلاحی، این روند چند سال طول کشید. اما سوال اصلی این است که آیا سازمان همیاری شهرداریهای استان تهران، از دولت بودجهای برای این بیمارستان دریافت میکرده است؟ دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی البرز بیان میکند که این یکی از سوالات مهم دانشجویان مطالبه گر همین است که منتظر پاسخ مسئولان استانداری تهران درباره آن هستند.
فلاحی از جنبه دیگری هم به موضوع درآمد و بدهیهای بیمارستان امام خمینی (ره) کرج نگاه میکند؛ او توضیح میدهد: برخی افراد قانون دان قانون شکن در سیستم بهداشتی و درمانی استان وجود دارند که منافع آنان با رونق گرفتن این بیمارستان در تعارض است. به اسمهای شاخصی هم در این زمینه رسیده ایم. مثلا یک مرکز درمانی خصوصی در نزدیکی بیمارستان تأسیس کرده اند که تجهیزات کمتری از بیمارستان دارد و در حد یک کلینیک فعالیت میکند. اما وجود همین مرکز باعث شده تا گواهی خصوصی بیمارستان امام خمینی (ره) صادر نشود. براین اساس، بیمارستانی که باید ماهانه حدود ۴ میلیارد تومان بدهی بپردازد، درآمدی حدود ۲ میلیارد و نیمی به دست میآورد.
بدهیهای ناشفاف بیمارستان امام خمینی(ره)
اما یکی از مهمترین نکاتی که فلاحی درباره بدهیهای این بیمارستان مطرح میکند، عدم شفافیت بدهیها است. او میگوید: خسروی، مالک سابق بیمارستان، درباره میزان بدهیهای آن به ما توضیح داده است و براساس اظهارات او، بیمارستان حدود ۴۰ میلیارد تومان به شرکت دارویی کیمیا تجهیز، ۵۰ میلیارد تومان به شرکت اسپیدشاهد و ۳۰ میلیارد تومان به پیمانکار هتلینگ بیمارستان و حدود ۱۵ میلیارد تومان هم به کارکنان بدهی دارد. اما سازمان همیاری شهرداریهای استان البرز مدعی است که میزان بدهی این بیمارستان به کارکنان حدود ۲۸ میلیارد تومان است.
فلاحی بیان میکند: خسروی مدعی است که سازمان همیاری شهرداریهای البرز مبلغ این بدهی را قبلا ۱۵ میلیارد تومان اعلام کرده بود، اما حالا دو برابر آن را مطرح میکند.
به گفته او، مالک سابق بیمارستان امام خمینی (ره) کرج، قصد پرداخت بدهی کارکنان را دارد، اما از سازمان همیاری شهرداریهای استان البرز میخواهد که حسابرسی دقیقی از اموال و بدهیهای بیمارستان صورت گیرد تا این مبالغ به صورت شفاف معلوم شود.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان البرز میگوید: مساله بیمارستان امام خمینی (ره) تبدیل به مسالهای مهم در استان شده است؛ شاید نزدیک به ۷۰ مورد تجمع از سوی کارکنان بیمارستان صورت گرفته و امنیت استان را به چالش کشیده است. امام جمعه محترم کرج تاکنون چندین بار موضوع این بیمارستان را در تریبون نمازجمعه مطرح کرده و از مسئولان خواسته تا مشکل آن را حل کنند.
حالا بیمارستان امام خمینی (ره) کرج به سازمان همیاری شهرداریها و بنیاد شهید بازگشته، اما مشکلات آن تمام نشده است. فلاحی میگوید که تا آخرین لحظه تعیین تکلیف این بیمارستان، درباره آن پیگیری و مطالبه گری خواهند داشت و نمایندگان مردم کرج در مجلس شورای اسلامی را هم برای حل این مشکل، پای کار خواهند آورد.