به گزارشگره استانها خبرگزاری دانشجو، رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در این مراسم گفت: راه اندازی صندوق شورای عالی عطف که ۴۰ درصد از بودجه پژوهشی در این صندوق واریز میشود از اقدامات مهم دولت سیزدهم است.
قاسم زاده افزود: طرح ملی بکارگیری دانشجویان پسادکتری، ساماندهی پژوهشگران مستقل، تاسیس شبکه ملی آزمایشگاهی و سنجش و ارزیابی سودبخشی بر اساس مزیتهای استانی از مصوبات شورای عطف در دولت سیزدهم است.
وی اعلام کرد: ایران پانزدهمین کشور از لحاظ تولید علم در جهان است که برای رسیدن به رتبه دهم هدفگذاری شده است.
رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) گفت: مزیتهای استان به خوبی شناسایی نشده است و نیازسنجی صنایع و نظام آسیب شناسی در استان وجود ندارد.
قاسم زاده افزود: مشکلات اداری در حوزه پژوهش، از ورود پژوهشگران به این عرصه جلوگیری میکند و بی توجهی به تخفیفات دانش بنیان در حوزه علوم انسانی یکی دیگر از مشکلات پژوهشی است.
وی ادامه داد: متاسفانه برخی از تحقیقات پژوهشگران استان بخاطر مشکلات به خارج از استان سرازیر میشود. هنوز بی اعتمادی مزمن در استان وجود دارد.
به گفته رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی؛ در حوزه صنعت نتوانستیم خلاقیت داشته باشیم در حالی که میتوانستیم بر اساس زیست بوم خودمان پیش رویم.
قاسم زاده افزود: نگاه کیفی به پژوهش رویکرد جدیدی است که در پیش گرفتیم، امسال تنوعی که در حوزه پژوهشگران داشتیم در هیچ دورهای نبوده است.
همتی عفیف معاون دانشجویی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) هم در این مراسم گفت: ۱۷ دانشجوی برتر در دانشگاه بین الملل برای جشنواره دانشجوی نمونه انتخاب شده اند که ۹ نفر به مرحله نهایی رسیدند و ۴ نفر به مرحله کشوری راه یافته اند.
رئیس پارک علم و فناوری استان در این مراسم تصریح کرد: ۶ کارگاه آموزشی همراه با نمایشگاه در پارک علم و فناوری برگزار شده است. امسال ۱۰ تور فناوری در گروههای ۸۰ و ۶۰ نفری اجرا شد و ۸ فناور از پارک به عنوان پژوهشگر برتر سال معرفی شدند.
احمدی گفت: شرکتهای دانش بنیان در حوزه علوم انسانی بنام شرکت خلاق فعالیت میکنند و خانه خلاق سعدالسلطنه از شهریورماه امسال افتتاح و زمینه فعالیت پژوهشگران فراهم شده است. همه استانها پنج خانه خلاق را در برنامه دارند.
وی اذعان کرد: نمایشگاههایی که بصورت پراکنده در طول سال برگزار میشود در شان استان قزوین نیست. قزوین یک شهر دانشگاهی است که میتواند به یک ناحیه نوآوری تبدیل شود. سیاست ما اینست که مرزهای بین پارک علم و فناوری با دانشگاهها برداشته شود.
رئیس پارک علم و فناوری استان گفت: استان آذربایجان شرقی نمایشگاه رینوتکس ایجاد کرده که در کشور سرآمد است و استان قزوین هم این ظرفیت را دارد و پژوهش سکوی پرتاب به فضای علم و فناوری است.
مدیرکل آموزش و پرورش هم در این آیین گفت: قطعا و یقینا یکی از راههای پیشرفت کشور انجام پژوهشهای علمی است. سیاست نظام تعلیم و تربیت بر اینست که دانش آموزان خلاق و محقق تربیت کند. در آموزش و پرورش استان حدود ۸۶۰ دانش آموز خلاق شناسایی شده اند.
سیاهکالی تصریح کرد: در دورهای آموزش و پرورش به محفوظات اهمیت میداد، اما اکنون پیوند ویژهای بین آموزش و پرورش و دانشگاه برقرار شده است.
در این مراسم از شش کتاب در زمینههای مختلف رونمایی و از ۶۶ پژوهشگر برتر قدردانی شد.