به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، بیست و سومین دوره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده استان آذربایجان شرقی با حضور نماینده مردم تبریز، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری آذربایجان شرقی، رؤسای دانشگاههای استان، سردار عباسقلی زاده فرمانده سپاه عاشورا، رؤسای سازمان ها و ادارات فعال در پژوهش و فناوری و همچنین منتخبین این دوره، در دانشگاه تبریز برگزار شد.
در ابتدای این آئین، دکتر صفر نصر اله زاده، رئیس دانشگاه تبریز ضمن خیرمقدم و تبریک هفته پژوهش، گرامیداشت روز دانشجو و تسلیت ایام فاطمیه، با تاکید بر نقش و اهمیت انجام پژوهش های بنیادی و کاربردی برای حل مشکلات و چالش های جامعه، گفت: دانش به عنوان یکی از شاخص های زندگی بشری محصول پژوهش و تحقیق است و نگارش های مکتوب پژوهشی از قبیل مقاله و کتاب بایستی کاربردی باشند تا بتوانند متناسب با نیازهای جامعه مشکلاتی که در طول زمان پدید می آیند را حل کنند.
رئیس دانشگاه تبریز با اشاره به مشکلات و چالش های جدید از قبیل کم آبی ، بحران محیط زیست و سایر مشکلات حوزه های مختلف، اظهار داشت: نوسازی و بازبینی در ساختار آموزش و پژوهش برای رفع و جوابگویی به نیازهای روز، امری مهم و ضروری است.
دکتر نصر اله زاده همچنین اصلاح و مهندسی فرآیندها ، تحول اداری برای تسریع امور و کوتاه نمودن مسیر و به بیان دیگر شکل دهی اکوسیستم جدید در راستای توسعه جامعه ، گسترش عدالت و حل مسائل مختلف جامعه را از مهمترین برنامه ها و ضرورت ها دانست.
در ادامه این آئین، سردار اصغر عباسقلیزاده فرمانده سپاه عاشورا با استناد به آیه قرآنی و روایت حضرت علی(ع) علم را سلطان عنوان کرد و افزود: مسلمین بواسطه علم بر جهان مسلط بودند و جهان غرب پیشرفت خود را مدیون مسلمانان است.
وی در ادامه افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز دشمنان از ترس پیاده شدن اسلام واقعی در طول سال ها همواره با توطئه های گوناگون سعی در از بین بردن انقلاب اسلامی داشته اند.
فرمانده سپاه عاشورا با اشاره به اینکه ما با پژوهشهای علمی به موفقیت های بی نظیر دست یافته ایم و دشمنان نمی توانند پیشرفت ما را تحمل کنند، افزود: موفقیت های کم نظیر کشورمان در عرصه های مختلف پزشکی(کرونا) دفاعی(جنگ تحمیلی- رفع فتنه داعش)، تسلیحات نظامی ، نانو فناوری و سایر تکنولوژی های برتر موجب شده است دشمنان به هرعنوان ما را تحریم و در فشار قرار دهند؛ در زمان حاضر با توجه به برتری ما در فضای حقیقی تنها راهکار دشمن استفاده از توانمندی در فضای مجازی است اما با کمک خدا و درایت مقام معظم رهبری ، وحدت و همدلی مردم همه توطئه ها شکست خواهند خورد.
حجت الاسلام و المسلمین تاج الدینی نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی دانشگاهها را به عنوان بستر ایجاد شرکت های دانش بنیان و مرکز ارتباط بین فناوری و جامعه توصیف کرد و گفت: با توجه به نقش مهم شرکت های دانش بنیان در پیشرفت کشور ضرورت دارد ساختارهای لازم برای بازسازی انقلابی در حکمرانی فرهنگی کشور فراهم شود و در عرصه علم و دانش و مراکز تحقیقاتی زمینه مطابق با سندهای عالی فرهنگی اقدامات اساسی صورت پذیرد.
دکتر علیرضا منادی نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی و رئیس کمسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان گزارش اجمالی فعالیت های مجلس یازدهم در زمینه مسائل آموزشی و پژوهشی کشور، مجلس یازدهم را علمیترین و فناورترین مجلس دوران بعد از انقلاب توصیف کرد که مصوبات آن تاکنون در هیچ دوره ای تصویب نشده است.
رئیس کمسیون آموزش و تحقیقات مجلس ضمن اشاره به تصویب قانون رتبه بندی معلمان و ضرورت تغییرات اساسی در مورد نحوه آموزش و پژوهش گفت: چهارده دانشگاه برتر کشور را مأمور تدوین پیش نویس اصلاح قانون نظام آموزش عالی در کشور نموده ایم و همچنین با پیگیرهای صورت گرفته در مورد افزایش حقوق، برداشتن سقف حقوق و همچنین حذف مالیات پلکانی، زمینه حل برخی از مشکلات رفاهی اساتید دانشگاهها فراهم شده است.
دکتر منادی با بیان برخی از بند های قانون جهش دانش بنیان، از ظرفیت های بالا و پتانسیل های خوب این قانون برای حل مشکلات کشور خبر داد و یادآور شد: این قانون زمینه تأمین مالی و اقتصادی اساتید، دانشجویان و پژوهشگران را فراهم کرده است؛ سال گذشته نیز حدود چهارصد هزار میلیارد تومان فروش شرکت های دانش بنیان بود که معادل یک سوم بودجه دولت است.
در این آئین از ۱۴ پژوهشگر برگزیده دانشگاهها و مراکز پژوهشی استان آذربایجان شرقی، یک نفر دانشآموز برگزیده، ۳ فناور برگزیده استان از شرکتها و واحدهای فناور و همچنین یک نفر بعنوان پژوهشگر برگزیده دستگاههای اجرایی تجلیل شد.