به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، علیرضا نصیری، رئیس پارک علم و فناوری هرمزگان درخصوص برگزاری رویداد تانا توضیح داد: به موجب ماده ۱۲ قانون جهش دانشبنیان، پارک علم و فناوری در راستای تقویت و توسعه استان مأموریت پیدا کرده است تا نیازهای استان را پایش و احصا کند.
نصیری با بیان اینکه رویداد تانا، به منظور توانمندسازی اکوسیستم نوآوری استان به همت پارک علم و فناوری استان و سازمان صمت برگزار میشود، افزود: رویداد تانا که توسعه و ارتقای نوآوری هرمزگان را مورد هدف خود دارد با بررسی ظرفیتهای استان و همچنین شناسایی، تقسیم وظایف بین نوآوران، افزایش سهم نخبگان، بهمرسانی ظرفیتهای کشاورزی استان و اشتغال دانش بنیان و در نهایت کمک به حل مسائل استان و کشور از طریق ظرفیتهای علمی و فناورانه که در دانشگاهها و مراکز علمی و مراکز تحقیقاتی پژوهشگاهها مراکز رشد و مراکز نوآوری وجود دارد، افتتاح میشود.
رئیس پارک علم و فناوری هرمزگان ادامه داد: متولیان برگزاری این رویداد استانداریها و پارکهای علم و فناوری به عنوان نهادهای کلیدی که وظایفی، چون سیاستگذاری، راهبری و برنامه ریزی طرح و اجرای آن را برعهده دارند، هستند.
وی خاطرنشان کرد: اگر به عنوان یک سیاستگذار بخواهیم مثلثی در این رویداد تشکیل بدهیم، صاحبان ایده یا به عبارتی طرف عرضه، یکی از ضلعهای کلیدی این مثلث هستند که شامل واحدهای فناور و شرکتهای دانش بنیان، دانشگاهها، مراکز آموزش عالی مراکز پژوهشی و تحقیقاتی، اساتید، دانشجویان و فارغ التحصیلان میشوند.
نصیری ادامه داد: دستگاههای اجرایی استان، صنایع بخش خصوصی، صنایع بخش دولتی، اتاق بازرگانی، شرکت شهرکهای صنعتی، به عنوان طرف تقاضا ضلع دوم مثلث و صندوقهای پژوهش و فناوری به عنوان حامی و پیوند دهنده، ضلع سوم این مثلث هستند.
رئیس پارک علم و فناوری هرمزگان اظهار کرد: صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه، بانکها و موسسات مالی و اداری، بنیاد ملی نخبگان و رسانهها از حامیان رویداد تانا هستند.
نصیری گفت: ترویج گفتمان نوآوری و فناوری در استان، ارتقای سطح دانش و توانایی بازیگران اکوسیستم نوآوری در استان، کمک به شکل گیری و تقویت اکوسیستم نوآوری در استان، افزایش تأثیرگذاری اکوسیستمهای استانی در اکوسیستم ملی نوآوری، افزایش سهم نخبگان، دانشمندان و فناوران در توسعه نوآوری استان، افزایش قدرت رقابت پذیری اکوسیستمهای نوآوری استان، بهم رسانی ظرفیتها و پتانسیلهای علمی و فناورانه با نیازهای فناورانه و مسائل کلان استان، کمک به ایجاد اشتغال دانش بنیان در استان، کمک به حل مسائل استان از طریق ظرفیتهای علمی و فناورانه دانشگاهها و واحدهای فناور و شرکتهای دانش بنیان، کمک به ماموریت گرایی پارک علم و فناوری، دانشگاهها و مراکز پژوهشی از اهداف برگزاری این رویداد میباشد.
وی ادامه داد: افزایش سهم نخبگان، دانشمندان و فناوران در توسعه نوآوری در استانها، افزایش قدرت رقابت پذیری اکوسیستمهای نوآوری استانی، بهم رسانی ظرفیتها و پتانسیلهای علمی و فناورانه با نیازهای فناورانه و مسائل کلان استان از دیگر اهداف برگزاری این رویداد است.
رئیس پارک علم و فناوری هرمزگان خاطرنشان کرد: در رویداد تانا به دنبال این هستیم که رویکرد تقاضا محوری داشته باشیم. همچنین به دنبال این هستیم که نیازهای فناورانه در استان به کمک متولیان حوزههای مختلف مانند شیلات، گردشگری، کشاورزی، امور شهری، صنعت شناسایی شود.
وی افزود: پس از شناسایی نیازها، غربال کردن نیازها، اولویت بندی آنها و تهیه RFP برای هر نیاز، استانداری هرمزگان با همکاری پارک علم و فناوری و سازمان صمت، از طریق ظرفیتهای علمی و فناورانه دانشگاهها و مراکز علمی، نخبگان استان، مراکز تحقیقاتی و پژوهشکدهها، مراکز رشد، مراکز نوآوری و شرکتهای فناور توانمندی که در سطح استان یا در سطح کشور حضور دارند، بهره خواهد گرفت. برای رفع این نیازها جلساتی برگزار خواهد شد، تیمهایی شکل خواهند گرفت و کسب و کارهایی ایجاد خواهند شد که بتوانند اقدامات لازم برای تولید محصول یا خدمت مورد نیاز را انجام دهند.
نصیری تصریح کرد: رویداد تانا به منظور گفتمانسازی نوآوری و توسعه و تقویت اکوسیستم نوآوری استان با نگاه به مزیتهای نسبی و ظرفیتهای فنارانه و همچنین مسائل و نیازهای استان طراحی شده که از این طریق بتوان به حل مسئله در استان از طریق شبکهسازی و ایجاد ارتباط و تعامل میان بازیگران و نقش آفرینان مختلف اکوسیستم نوآوری استان، دست یافت.
رئیس پارک علم و فناوری هرمزگان اظهار داشت: مشکل دیگری که در استان هرمزگان وجود دارد عدم توازن بین صنایع بزرگ و صنایع کوچک و متوسط در استان است لذا این رویداد قصد دارد بخشی از این معضل را رفع کند.
نصیری گفت: استان هرمزگان با توجه به دسترسی به مهمترین منبع اصلی حیات صنعت، یعنی آب، مسیرهای صادراتی در دوره زمانی کنونی و چشم انداز بلندمدت مورد توجه سرمایه گذاری بخشهای مختلف دولتی و نیمه دولتی قرار گرفته است.
وی گفت: این طرحهای ملی و بخشی، نوعی عدم توازن در زنجیره ارزش و توسعه نامتقارن صنایع بالادستی و پایین دستی و زیر ساختها بوجود آورده است. در استان صنایع بزرگی وجود دارند و در کشور حرف اول را میزنند، اما صنایع پایین دستی این صنایع بزرگ آن چنان که باید و شاید در استان شکل نگرفته و در زمینه شرکتهای کوچک و متوسط در استان ضعف داریم. صنایع بزرگ استان اکثر نیازهای خود را از جاهای دیگری خارج از استان تأمین میکنند و این زنجیره تأمین در استان هرمزگان بین صنایع پایین دستی و بالا دستی شکل نگرفته است. در رویداد تانا به دنبال این هستیم که شرکتهایی شکل بگیرند که بتوانند نیازهای صنایع استان را مرتفع کنند و امیدوارم بتوانیم با برگزاری چنین اقداماتی به مرور زمان این شکاف را کم و کمتر کنیم.
نصیری با بیان اینکه برای محقق شدن این رویکرد پارک علم و فناوری به تنهایی قادر به تحقق این هدف نیست اظهار داشت: بازیگران مختلفی وجود دارند که همگی باید به کمک ما بشتابند و نقش خود را به خوبی ایفاء کنند.
وی گفت: سیاستگذاری، راهبری و برنامهریزی و اجرا توسط استانداری هرمزگان، سازمان صنعت، معدن و تجارت، پارک علم و فناوری هرمزگان صورت میپذیرد.
رئیس پارک علم و فناوری هرمزگان بیان کرد: صاحبان ایده (طرف عرضه) هسته و واحدهای فناور و شرکتهای دانش بنیان در مراکز رشد استان و پارک علم و فناوری استان، دانشگاهها و مراکز آموزش عالی (دانشگاه هرمزگان، دانشگاه علوم پزشکی، دانشگاه پیام نور، جهاد دانشگاهی، دانشگاه علمی و کاربردی)، مراکز پژوهشی و تحقیقاتی (پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس، پژوهشکده هرمز)، اساتید، دانشجویان، دانش آموختگان، پژوهشگران و تیمهای اجرایی در این امر مشارکت خواهند داشت.
وی ادامه داد: صاحبان مسئله نیز شامل صنایع استان، دستگاههای اجرایی استان، اتاق بازرگانی، صنایع و معادن کشاورزی، شرکت شهرکهای صنعتی استان میباشند.
نصیری ضمن دعوت از صاحبان فناوری برای شرکت در این رویداد گفت: حامیان تانا صندوق پژوهش و فناوری، صندوقهای سرمایه گذاری جسورانه، بانکها و و موسسات مالی، شتابدهندهها، بنیاد نخبگان، صدا و سیمای، خیرین استان میباشند که بازوان توامند ما برای توسعه اکوسیستم نوآوری میباشند.
رئیس پارک علم و فناوری هرمزگان اظهار داشت: سیاستگذاری و رهبری طرح تانا به عهده " ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان" به ریاست استاندار هرمزگان و برنامهریزی و اجرای طرح تانا به عهده پارک علم و فناوری هرمزگان میباشد.
نصیری تصریح کرد: برنامه زمانی رویداد تانا در استان در تاریخ ۲۶ و ۲۷ ام دی ماه سال جاری (همزمان با نمایشگاه محصولات دانش بنیان سازمان صمت) و آخرین مهلت ارسال پیشنهادات ۱۳ دیماه خواهد بود.
وی گفت: فرایند اجرایی رویداد تانا در ۳ فاز پیش رویداد، رویداد، پسا رویداد خواهد بود؛ که پیش رویداد شامل فعالیتهایی که به منظور آماده سازی و انجام هماهنگی بین اجزای موثر در اکوسیستم نوآوری استان انجام خواهد شد. رویداد تانا در ۲۶ و ۲۷ ام دی ماه با همکاری سازمان صنعت، معدن تجارت استان و پارک علم و فناوری استان برگزار خواهد شد که شامل برگزاری نشستهای B۲B و B۲G با هدف به هم رسانی شرکتهای کوچک و فناور به شرکتهای بزرگ تولیدی، خدماتی و دستگاههای دولتی میباشد. همچنین پس از برگزاری رویداد نسبت به پیگیری و کسب اطمینان از تحقق اهداف طرح اقدام میشود.
نصیری در پایان گفت: پارک علم و فناوری انتظار دارد، تمامی صنایع استان مشارکث فعال و اثربخشی در هر چه بهتر برگزار شدن رویداد داشته باشند و حامی و بازوی کمکی پارک در برگزاری این رویداد باشند و امیدواریم تمامی بازیگران و نقشآفرینان در این عرصه ما را در برگزاری رویداد تانا یاری رسانند که بتوانیم اقدامات مفید و ارزندهای در استان به منظور رفع نیازهای فناورانه استان و ایجاد شرکتهای دانش بنیان داشته باشیم.