به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، محمدحسین لک؛ ایجاد شهر نساجی در منطقه زیر دست سد جگین از پروژههای مهم دولت در استان هرمزگان است که ابهامات بسیاری بر برقراری این پروژه وارد است از ابهام در واگذاری زمین تا ابهاماتی در خصوص تامین آب.
این واگذاری موسوم به طرح «شهر نساجی» قرار است در زمینهای زیردست سد جگین و مرز شهرستانهای جاسک و بشاگرد به بهره برداری برسد و مجوز واگذاری زمینها و کشت پنبه در این منطقه صورت گرفته است.
به گفته امیری زاده، معاونت امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان این پروژه از سال ۱۳۹۹ آغاز شده است و در دولت سیزدهم قرار است ۵۰۰۰ هکتار زمین در فاز نخست واگذار شود که حدود ۳۰۰۰ هکتار آن تاکنون به سه شرکت برای کشت پنبه واگذار شده است و آب مورد نیاز کشاورزی نیز از سد جگین تامین خواهد شد.
روشنی، دبیر مجمع مطالبه گران شهرستان جاسک در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو درباره ابهامات در خصوص شهر نساجی بیان کرد: حدود ۱۰ میلیون مکعب از آب پشت سد چگین زمینهای اختصاص پیدا کرده است که به صورت پایلوت پنبه کشت شود، اما استعلاماتی که این شرکت گرفته است نشان میدهد که این زمین و آب وهوا منطقه برای کشت پنبه جواب نمیدهد.
روشنی افزود: این اتفاق مسبوق به سابقه بوده است که تعدادی از قطعات زمین به شرکت سهامی زراعی جگین در دشت جگین واگذار شده بود که این زمینها الان غیر قابل استفاده افتاده است و سهامداران این شرکت بلاتکلیف هستند و در زمینهای پشت سد جگین نیز همین کار را انجام میدهند و اگر کار کارشناسی دقیقی صورت نگیرد نتیجه مشابه را شاهد خواهیم بود.
دبیر مجمع مطالبه گران شهرستان جاسک عنوان کرد: این زمینها حق مردم بومی است و اگر قرار زمینها واگذار شود در قطعات کمتر و به صورت تعاونی به مردم منطقه واگذار کنید نه اینکه زمین مرغوب را در اختیار شرکتها قرار دهیم و بعد از چند سال تصرف و سوء استفادههای انجام شود و این سرمایه به راحتی از بین میرود و اشتغال زایی کامل نیز به وجود نخواهد آمد.
در بحث واگذاری زمینهای پشت سد جگین برای شهر نساجی ابهاماتی مانند عدم شفافیت در واگذاری به شرکتها وجود دارد، مقدار زیاد حق آبه شرکتها برای کشت پنبه علی رغم کم آبی در منطقه جاسک و بشاگرد، ابهاماتی در خصوص خروجی کشت پنبه با توجه به کیفیت خاک و آب و هوای منطقه وجود دارد.
بیشتر بخوانید:
آیا بار «شهر نساجی» در هرمزگان به منزل میرسد؟ / ابهاماتی در خصوص واگذاری زمینهای پایین سد جگین
اخیرا نیز دادستانی شهرستان جاسک از منظر حقوق مردم این شهرستان به مسئله ورود داشته است و جلساتی با مسئولین مختلف درباره این مسئله داشته اند.
حجت الاسلام علی امامی، دادستان شهرستان جاسک استان هرمزگان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو درباره مسائل شهر نساجی عنوان کرد: روز چهارشنبه موضوع شهر نساجی در جلسه با جهاد کشاورزی و منابع طبیعی مطرح شد و قرار شد تمامی دستگاهها دوباره موضوع را بررسی کنند.
دادستان جاسک درباره ابهامات وارده بر واگذاری زمینهای پشت سد جگین بیان کرد: خود جهاد کشاورزی و منابع طبیعی شاکی بودند که اینقدر هزینه برای طرح کرده ایم، اما آن خروجی که میخواهیم به نتیجه نرسیده است و هنوز منتظریم بررسیهای دقیق صورت بگیرد.
وی افزود: در آن جلسه همه معتقد بودیم فعالیت شهر نساجی مشکل دارد و باید در این بحث که یکی از سیاستهای دولت است و مقدار زیادی آب برای این پروژه صرف میشود و سرمایهگذاری کلانی شده است، کار کارشناسی دقیقی صورت بگیرد.
با توجه به نکات مطرح شده پیرامون مسئله احداث «شهر نساجی» باید توجه داشت که ظرفیتهای غنی استان هرمزگان باید درخدمت پیشرفت منطقه و وضعیت رفاهی مردم استان قرار بگیرد، اما متاسفانه طرحهای غیر دقیق و غیر کارشناسی در این استان میتواند مانند شمشیر دولبه عکس این اتفاق را رقم بزند و سرمایههای ذاتی منطقه را بر باد بدهد.
خبرگزاری دانشجو سعی در بررسی و مطرح کردن ابهامات در خصوص شهر نساجی را دارد و مسئله را تا حصول نتیجه از مسئولین امر پیگیری خواهد کرد.