به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ میر محمدی ضمن ابراز مخالفت با استیضاح وزیر بهداشت به شرح مشکلات و دستاوردهای وزارت بهداشت پرداخت.
میرمحمدی در رابطه با استیضاح بهرام عین الهی وزیر بهداشت ودرمان گفت: در رابطه با این موضوع باید سوال کرد همراهیهایی که مجلس و دولت انجام دادهاند چقدر بوده و دستاوردهای وزارت بهداشت با توجه به این همراهیها چقدر بوده است.
این نماینده مجلس ادامه داد: از نظر من به غیر از موضوع کرونا همراهی کافی با مجمع وزارت بهداشت انجام نشده است.
وی افزود: طبق قانون باید یک درصد ارزش افزوده به وزارت بهداشت بدهند، ولی در سال گذشته از حدود ۱۹هزار میلیارد تومن، تنها سه همت به وزارت بهداشت دادند.
میرمحمدی در ادامه گفت: در بحث کرونا گفتم، کنترل کرونا کار یک وزارت خانه نیست و تمام دولت باید پای کار باشد. ستاد ملی مقابله با کرونا به طور جدی در این دولت اجرایی شد و ما دیدیم که چه اتفاقاتی افتاد. در حال حاضر ایران برخلاف کشورهای اروپایی، آمریکا و ژاپن که آمار مرگ میر بر اثر کرونا در آنها بسیار بالاست توانسته کرونا را کاملا کنترل کند.
وی همچنین خاطرنشان کرد: موفقیت در کنترل کرونا، تاسیس صندوق برای بیماران صعب العلاج و سرطانی برای اولین بار در سطح کشور و بیمه کردن بیش از ۵میلیون و ۸۰۰هزار نفر در چهارماه دستاوردهای کمی نیست. اگر به دستاوردهای دولتهای قبل نگاه کنیم متوجه خواهیم شد اینها دستاوردهای کمی نیست.
نایب رئیس کمیسیون بهداشت گفت: طی یکسال برای اولین بار در ۵-۶ سال گذشته توانستیم ظرفیت دستیاری پزشکی را افزایش بدیم، و برای مسئلهی مهاجرت پزشکان و پرستاران تدابیر جدی اتخاذ کنیم. وزیر در کنار تمام عدم حمایتها و با دست خالی این دستاوردها را داشته است.
میرمحمدی در پاسخ به سوال دربارهی بحث کمبود دارو توضیح داد: شما تفاهم نامهی امضا شده در بحث دارویار را بخوانید و ببینید چه چیزهایی را امضاء کردهاند و ببینید چه کسانی به تعهداتشان عمل کرده اند.
وی ادامه داد: چون بحث دارویار هست میگویند مشکل از وزیر بهداشت است. ولی باید دید آیا ارز به موقع اختصاص پیدا کرده است؟ تسهیلات به عنوان سرمایه در گردش به موقع در اختیار صنایع دارو قرار گرفته است؟ لایحهی دو فوریتی کاهش ارزش افزودهی مواد اولیهی دارویی در مجلس تصویب شده است؟ گلهمندی خود من از وزیر بهداشت این بود که چرا صراحتا اینها گفته نمیشود تا دارو پاشنهی آشیل وزارت بهداشت نشود.
میرمحمدی در ادامه افزود: نامهای که من و دکتر مقتدایی حدود چهار-پنج ماه پیش به دکتر مخبر دادیم موجود است. رمضان امسال طی دو جلسه که با آقای دکتر رئیسی داشتم، هشدار این وضعیتی که پیش آمده را دادم، ولی همایتی که لازم بود انجام شود، انجام نشد.
وی خاطر نشان کرد: وقتی فلان صنعت داروساز ۳۰-۴۰تن مادهی اولیه را احتکار و همزمان با احتکار درخواست واردات میکند مشکلات جدی پیش میآید.
وی افزود: باید این را در نظر گرفت دولت در تمام این مولفهها مانند گرفتاریها در حوزهی سلامت مانند مطالبات در بحث MRI، سیتی اسکن، سونوگرافی و غیره، آزاد شدن ارز، عدم قرار گرفتن مابه تفاوت در اختیار ما و نبود نظارتهایی که باید انجام شود حمایت لازم را نکرده است.