به گزارش خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، نشست بررسی بودجه ۱۴۰۲ با موضوع بررسی عرضه خودرو در بورس به همت قرارگاه شهید احمدی روشن زنجان و با حضور مصطفی طاهری، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس برگزار شد.
طاهری در این جلسه با اشاره به اینکه بودجه سال آینده نسبت به بودجه امسال تفاوتی ندارد، گفت: تحولی در بودجه نشده است و از بودجه اگر آنچه که مربوط به رضایت مردم از اقتصاد است، میتوانم بگویم که بودجه ۱۴۰۲ تفاوتی با امسال نخواهد داشت. مگر اینکه در برنامه هفتم، بودجه نویسی برای سالهای بعد را متحول کنیم.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در ادامه این جلسه درخصوص عرضه خودرو در بورس صحبت کرد و گفت: خودرو در بازار سه برابر قیمت تولید به علاوه سود، به فروش میرسد. در این شرایط وزارتخانههای اقتصاد و صنایع میگویند که قیمت خودرو را با یک و نیم برابر عرضه میکنیم. اینکه دستاورد خوبی نیست.
وی با بیان اینکه کالای انحصاری را که در حراجی نمیفروشند، گفت: در کشور وقتی کالایی انحصاری است، نحوه فروش را باید شورای رقابت تعیین کند. برای عرضه خودرو در بورس از شورای رقابت مجوز گرفته اند؟ قانون مجلس هم که نیست. حالا میگویند مردم بیایید کالای انحصاری را گرانتر بخرید.
طاهری با بیان اینکه پیشنهاد عرضه خودرو در بورس ابتدا از در کمیسیون صنایع و معادن مجلس مطرح شد، گفت:، اما برای آن شرط گذاشتیم؛ اینکه وقتی قیمت خودرویی که در بورس فروخته میشود نسبت به قیمت تمام شده واقعی با سود معقول، بیشتر شود، این پول اضافی به جیب تولیدکننده نرود.
وی توضیح داد: اگر این پول به جیب تولیدکننده برود، بورس قابلیت دارد که تولیدکننده با دستکاری عرضه، قیمت را حتی دو برابر کند.
رئیس کمیسیون صنایع گفت: پیشنهاد ما این بود که مبلغ اضافی فروش خودرو در اختیار دولت قرار گیرد، اما دولت حق نداشته باشد این پول را به عنوان درآمد به حساب آورد. این پول باید در بخش حمل و نقل عمومی مانند خرید اتوبوس یا ساخت خطوط مترو هزینه شود.
وی ادامه داد: ابتدا هم بورس کالا با این پیشنهاد مخالفت کرد و هم دولت. بعدا قسمت مثبت این پیشنهاد را حذف کردند و قسمتی را آوردند که به فروش با قیمت بالاتر کمک میکند.
طاهری به این سوال پاسخ داد که چطور میتوان قضیه خود را حل کرد، گفت: یک راه حل کوتاه مدت این است که طی دو سه هفته مانده به سال جدید، برای ایجاد تعادل در قیمت ها، مجوز واردات خودروهای کارکرده در کنار خودروهای نو صادر شود.
وی توضیح داد: قیمت خودروهای کارکرده مانند خودروهای نو نیست؛ یک دهم قیمت است. در عرض یکی دو هفته هم میتوان تا ۳۰۰ هزار یا ۴۰۰ هزار دستگاه از طریق مناطق آزاد و ویژه وارد کرد.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس تأکید کرد: اگر دولت سرمایه اجتماعی میخواهد میتواند از این طریق اقدام کند.