به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، روز جمعه سی دی ماه ۱۴۰۱ اولین کنگره بین المللی زنان در سالن اجلاس سران کشور به میزبانی تهران برگزار شد. مرضیه مینایی استاد دانشگاه و از افراد حاضر در اولین کنگره بین المللی زنان در گفتگو با خبرگزاری دانشجو اگر از دید یک زن به اولین کنگره بین المللی زنان تأثیرگذار نگاه کنم از زنان برجسته بیش از ۵۰ کشور جهان در این کنگره حضور داشتند که حتی در میان آنها زنان در مقامات مختلف سیاسی، فعالین فرهنگی و اجتماعی نیز حضور داشتند.
باید این نکته مهم را نیز اشاره کنیم که ایران میزبان چنین کنگره بین المللی بود که اهمیت زیادی دارد. اینکه تمام جزئیات علمی و اجرایی و تشریفات این برنامه به ابتکار زنان بود و باید در سراسر جهان به آن پرداخته شود. این را نیز باید خاطر نشان کرد که با توجه به اینکه کاستی هایی در حوزه کار برای زنان در عرصه بین المللی وجود داشته باید برگزاری چنین کنگرههایی را به فال نیک گرفت.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: توجه ویژه به زنان در این دولت به خصوص در حوزه بین الملل نیز نباید نادیده گرفته شود. مسئله مهم این کنگره فقط حضور اجتماعی نبود بلکه زنان صاحب مقام علمی، سیاسی و اجتماعی در این کنگره حضور داشتند. البته چندین زن ایرانی نیز که تشکیلات داشتند و کارهای مهم اجتماعی و فرهنگی بین المللی نیز کردند در این کنگره حضور داشتند.
نکته دیگر حضور زنانی که بانوی اول کشور خود شناخته می شدند نیز در این کنگره حضور داشتند که زنان اول جهان و کشور بودند و این تجمع زنانه در زمستان و در ایران اسلامی با محوریت تشیع نشان داد که زنان در جمهوری اسلامی جایگاه بالایی دارند و نشان دهنده اهتمام دولت و نظام جمهوری اسلامی برای گردهمایی زنان در عرصه جهانی است.
یکی دیگر از مواردی که باید به آن اشاره کرد کارهاییست که بیشتر از دیدگاه خود به آن ها توجه می کنیم و نباید تک بعدی به آن نگاه کرد و این تعاملات در عرصه بین المللی به ما کمک می کند که دید بالاتری بدهد. در حاشیه اجلاس بسیاری از زنان تأثیرگذار را بشناسیم و وارد تعامل با آنان شویم.
حضور زنان مشاور و فعالین رسانه و خبرنگار زن باعث می شود که بتوانیم که ایران را بدون نقاب و چهره سیاه و سفید به جهانیان به خصوص زنان نشان دهنیم که هدف اصلی این کنگره بیان واقعی چهره و موقعیت زنان بود. در نگاه دیگر روابط دوستانه که با زنان دیگر به خصوص کشورهای لاتین شکل گرفت که با خیلی ها دوست بودیم که دیدارها هم تازه شد.
البته باید این کنگره ادامه دار باشد و باعث توفیق این گونه کارها ادامه دار بودن آنهاست تا بتواند هویت زنانه را به خصوص هویت ایرانی و اسلامی را بشناسد.
در پایان مینایی گفت: موضوعی که برای من جالب توجه بود این که زنانی که در این کنگره حضور داشتند اکثرا اولین بارشان بود که در ایران حضور داشتند و ویژگی های زنان ایرانی برایشان جالب بود که لازم است در کارهای رسانه ای و فرهنگی هم بیشتر به آن بپردازیم و موضوع بعدی بحث اهمیت دادن به بحث توریست زنانه و جذب جهانگردان زن است که می تواند بسیار به ما در نشان دادن ایران اسلامی به جهان کمک کنئ. موضوع دیگر جای خالی بسیاری از زنان فعال عرصه بین المللی بود که در ادامه این دست کنگرهها بتوانند حضور داشته باشند.