به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، «فرزندپروری کودکان مبتلا به اختلال وسواسی جبری: راهنمایی برای درک و حمایت از کودکان مبتلا به اختلال وسواسی جبری» در گفتگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره این اثر توضیح داد: کتاب حاضر که توسط بانی زاکر روانشناس بالینی و متخصص اختلالات اضطرابی کودکان نوشته شده شده است، در ۹ فصل به صورت کاملا مختصر و مفید به موضوعاتی نظیر اختلال وسواسی جبری کودکان، ماهیت، علل و نحوه مدیریت آن در مراحل پیش از درمان، حین درمان و پس از پایان درمان میپردازد. این کتاب به طور کاملا کاربردی به والدین دارای فرزند مبتلا به اختلال وسواسی جبری نحوه تعامل و برخورد با کودک خود و همینطور هدایت و تسهیل او در درمان اختلال وسواسی جبری را آموزش میدهد.
او با بیان اینکه اختلال وسواسی جبری به علت ماهیت پیچیده و همینطور تظاهرات بالینی گوناگون آن میتواند چالشهای فراوانی را برای خانوادهها و به ویژه والدین به وجود آورد افزود: این اختلال میتواند بر روابط خانوادگی و صمیمی تاثیر منفی بگذارد و خود همین مساله نه تنها چالشهای فراوانی را برای شروع و ادامه درمان فراهم میآورد، بلکه منجر به افزایش تعارض در خانواده و در نتیجه تداوم و تشدید علائم وسواس میشود. از سویی دیگر درمان اختلال وسواسی جبری امری چند بعدی در نظر گرفته میشود و بدون همکاری و مشارکت خانواده نتیجه ثمربخشی را به همراه ندارد. به همین جهت مترجمان کتاب حاضر با بررسی کتب موجود، خلاء کتابی که به طور مستقیم به آموزش والدین افراد مبتلا به اختلال وسواسی جبری بپردازد را حس کردند و تصمیم به ترجمه کتاب فوق گرفتند. این کتاب به طور دقیق چگونگی تعامل با فرزند مبتلا، نحوه گفتگو با او، درک مشکل و آشنایی با اختلال وسواسی جبری، روشهای دارو درمانی و روان درمانی آن را شرح میدهد و به صورت گام به گام به والدین آموزش میدهد تا به عنوان عنصر درمانی مهمی، کودک خود را در این مسیر همراهی کنند.
به گفته اسکوئی، کتاب حاضر در اصل به زبانی روان برای کمک به عموم مردم یعنی تمامیوالدینی که دارای فرزند مبتلا به اختلال وسواسی جبری هستند نوشته شده است. با این حال نکات کاربردی و آموزشهای کلیدی آن در نحوه تعامل با کودک مبتلا، چگونگی ترغیب او به درمان، انجام درمان شناختی رفتاری، تکنیکهای موثر برای آن و نحوه تداوم اثربخشی درمان، میتواند برای متخصصان نیز مفید باشد. در واقع متخصصان میتواند با مطالعه کتاب حاضر راهنماییهای مورد نیاز را برای والدین فراهم آورند.
او با اشاره به اینکه درمان اختلال وسواسی جبری کودکان درمانی پیچیده و همه جانبه است یادآور شد: از این رو برای اثربخشی بیشتر درمان نه تنها به فعالیت حرفهای متخصصان نیاز است بلکه مشارکت خانوادهها در این فرایند نیز امری ضروی به نظر میرسد. به همین دلیل عمومی سازی دانش فوق نه تنها میتواند منجر به انگ زدایی اختلال وسواسی جبری شود، بلکه میتواند والدین را از سردرگمیخارج نموده و اثربخشی درمانهای فردی را نیز ارتقاء بخشد.
این مترجم در پایان بیان کرد: در زمینه درمان اختلالات روانشناختی کتابهای خودیاری فراوانی وجود دارد که فرد مبتلا را مخاطب قرار داده است، اما تا بحال کمتر کتابی برای خانواده فرد مبتلا برای کمک به درمان او به رشته تحریر درآمده است. این امر منجر به افزایش احتمال عدم درک فرد مبتلا توسط خانواده و افزایش تعارضات و تعاملات منفی در خانه میشود که چیزی جز تداوم، تشدید علائم و عود مکرر اختلال را به همراه ندارد؛ بنابراین افزایش آگاهی خانوادهها نه تنها میتواند به درمان این گونه از اختلالات کمک کند بلکه میتواند خطر عود آن را نیز کاهش داده و در نهایت منجر به کاهش هزینههای درمانی شود.