به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ هرساله دانش آموزان به دلایل مختلفی از جمله مشکلات اقتصادی، فاصله محل سکونت تا مدرسه، عدم دسترسی به معلم، عدم علاقه به تحصیل و دلایل مختلف دیگر اقدام به ترک تحصیل مینمایند که در این بین تعداد دانش آموزانی که در مناطق روستایی از تحصیل جا مانده اند بیشتر از مناطق شهری میباشد. این روند علاوه بر تاثیر در موقعیت اجتماعی افراد، بر سطح کیفیت زندگی آنها تاثیر میگذارد.
از همین رو آموزش و پرورش به منظور شناسایی دانش آموزان ترک تحصیل کرده، اقدام به راه اندازی سامانهای تحت عنوان سامانه شناسایی بازماندگان از تحصیل نمود که با نام سایت طرح شهید محمودوند نیز مطرح شد.
اما در این بین عدهای از کودکان هستند که به دلیل نداشتن شناسنامه و مدارک هویتی نه تنها از تحصیل بلکه از کمک رسانی نیز محروم اند. معصومه نجفی پازوکی، معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش پیرامون سوال درباره این کودکان گفت: با توجه به این که این کوکان فاقد شناسنامه هستند، ما امکان شناسایی و کمک رسانی از طریق سازمانهای رسمی مانند ثبت احوال را نداریم؛ بنابراین باید از ظرفیتهای محلی، مانند مسجد محله که یک نهاد فرهنگی است استفاده کنیم.
وی افزود: همچنین در سه استان، من جمله سیستان و بلوچستان به کد ملی اکتفا نکرده ایم.
پازوکی اذعان داشت: به غیر از اطلاعات سازمان ثبت احوال، از فرهنگیان بومی و نهادهای فرهنگی این کودکان را شناسایی میکنیم. تا به امروز ۲۲ هزار همکار بسیجی پشت طرح شهید محمودوند است.