آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۶۱۸۹۱

شرکت‌های فناور و دانش بنیان؛ بازوی مشورتی اندیشکده حکمرانی و قانون‌گذاری خراسان جنوبی

دیدار مشاور رئیس مرکز پژوهش های مجلس و روسای پارک علم و فناوری، جهاد دانشگاهی و بنیاد نخبگان خراسان جنوبی برگزار شد و در آن بر استفاده از ظرفیت و توان مشورتی شرکت های دانش بنیان و فناور در اندیشکده حکمرانی و قانون گذاری تأکید شد.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، علی اصغر گلچین، مشاور رییس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، در نشستی با روسای جهاددانشگاهی، پارک علم و فناوری و بنیاد نخبگان استان که در محل جهاد دانشگاهی استان برگزار شد، گفت: استفاده از ظرفیت نخبگان در استان‌ها باعث ایجاد اندیشکده‌های حکمرانی و قانون‌گذاری استانی شده است.

گلچین با اشاره به شعار مجلس یازدهم که بر چهار محور مردمی‌سازی، هوشمند‌سازی، شفاف‌سازی و کارآمدسازی است، عنوان کرد: این اصول چهارگانه به‌نوعی موضوع اصلاح نظام حکمرانی نیز هست.

مشاور رییس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی ادامه داد: پس از شکل‌گیری اندیشکده‌ها با بهره‌گیری از بستر‌هایی که در استان‌ها وجود دارد می‌توان به اهداف مدنظر نزدیک‌تر شد، به همین منظور جهاددانشگاهی، پارک علم و فناوری و بنیاد نخبگان به عنوان همکاران اصلی در اندیشکده مورد توجه قرار گرفته‌اند.

عبدالعلی دهقان، رییس دبیرخانه پژوهشکده‌های حکمرانی استانی نیز در این نشست اظهار کرد: اندیشکده متشکل از نخبگان، دانشگاهیان و خبرگان اجرایی واجد شرایط هر استان به عنوان بازوی مشورتی و کارشناسی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی بوده که با مدیریت غیر متمرکز و استقرار در مراکز استانی، بر اساس دستورالعمل ابلاغی، اهداف مدنظر را محقق می‌کنند.

به گفته وی، مسئله‌شناسی و اولویت‌بندی نظام مسائل و ترجیحات استان، افکارسنجی و تحقق اجتماعی نخبگانی بر مقصد و مسیر توسعه و پیشرفت استان، راه‌حل‌یابی و پشتیبانی از فرایند‌های تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری در استان و بررسی و ارزیابی طرح‌ها و لوایح ارجاعی به مجلس از جمله اهداف راه‌اندازی این اندیشکده‌ها است.

محمدحسن مجیدی، رییس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی نیز ضمن استقبال از راه‌اندازی اندیشکده‌ها گفت: تمرکززدایی از مرکز، یکی از مهمترین عوامل تصمیم سازی راهبردی برای نیل به توسعه است که این مهم برای اولین بار توسط مرکز پژوهش­های مجلس شورای اسلامی صورت پذیرفت.

مجیدی با اشاره به اینکه در خراسان جنوبی مزیت اصلی سرمایه نیروی انسانی متخصص و انقلابی است، عنوان کرد: نیازسنجی و شناسایی توانمندی‌­ها و ظرفیت‌های استان برای جذب فناوران و صاحبان ایده می‌تواند به عنوان یک الگو به اندیشکده ارائه شود تا فرایند قانون­گذاری برای حمایت از این قشر، مناسب‌­سازی شود.

وی افزود: بر اساس فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر مرتفع سازی مشکلات هر منطقه به وسیله نخبگان آن خطه از ایران اسلامی، رویکرد جدید پارک علم و فناوری خراسان جنوبی نیز جذب فناوران بر اساس نیاز استان است.

سعیدرضا احمدی زاده، رییس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی ضمن تأکید بر بهره‌گیری از توان نخبگان در اندیشکده، اظهار کرد: آمادگی داریم به اندیشه حکمرانی طرح‌های مسأله محور استادی دهیم.

رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی در پایان بر استفاده از توان مجمع بسیج عالی استان در اندیشکده حکمرانی استانی تأکید کرد.

سیدمحمدحسین سیدکاشی، رییس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی نیز گفت: شکل‌گیری اندیشکده‌ها ایده مبارکی است که می‌تواند کمک بسیار خوبی برای به فعلیت بخشیدن استعداد‌های افراد توانمند در همه استان‌ها به‌ویژه شهرستان‌ها باشد.

وی با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی به واسطه ساختاری که دارد، می‌تواند در اندیشکده حکمرانی و قانون‌گذاری استان حضور و مشارکت اثربخش داشته باشد، یادآور شد: جهاد دانشگاهی در سطح کشور برای هریک از واحد‌های استانی متناسب با ظرفیت‌ها، ماموریت‌هایی را تعریف کرده که می‌تواند ضمن بهره‌گیری از ظرفیت این نهاد در اندیشکده، از توانمندی‌ها و پتانسیل‌های تمامی واحد‌های سازمانی جهاد دانشگاهی استفاده کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار