به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر؛ سید علی مرعشی رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در نشست خبری با اصحاب رسانه که صبح امروز برگزار شد گفت: امسال برای معاینات زائران حج ۱۴۰۲ با همفکری و هماهنگی با سازمان حج و زیارت یک طرح جدید را برای انجام معاینات زائران در نظر گرفته ایم.
وی در ادامه بیان کرد: تاکنون پزشکان را تا ۳ برابر ظرفیت مورد نیازمان در استانهای مختلف معرفی میکردیم و مدیران کاروانها با تکمیل فرم از بین پزشکان معرفی شده، پزشکی را انتخاب میکردند و معاینات زائران را آن پزشک انجام میداد.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت در ادامه بیان کرد: به ازای هر ۳۰۰ زائر یک پزشک را با خودمان به حج میبردیم. در حج ۱۴۰۱ به ازای هر ۴۰۰ نفر یک پزشک را بردیم، امسال برای اینکه فرصت معاینات کوتاه است و تعدادی را که ما معرفی میکنیم مدت زمان معاینات آنها طولانی میشد و زائران باید در اسرع وقت در کاروانها ثبت نام میکردند و جلسات آموزشی بعثه مقام معظم رهبری و مدیران کاروان و همین طور آموزش دستورالعملهای بهداشتی توسط پزشک باید در جلسات ده گانه کاروانها انجام میشد.
مرعشی در ادامه بیان کرد: برای اینکه این معاینات زودتر انجام شود و زائران در کاروانها ثبت نام کنند به این شکل تصمیم گیری شد که پزشکان با سابقه تشرف به حج را در استانهای مختلف به میزان کافی معرفی کنیم تا آنها معاینات زائران را انجام دهند.
وی در ادامه توضیح داد: در صورت احراز صلاحیت و توانایی جسمانی و روانی آنها مورد تائید قرار بگیرند و در سامانه ثبت معاینات ثبت شود و زائر بتواند در ادامه ثبت نام قطعی حج ۱۴۰۲ را انجام دهد. مزیتی که این کار دارد به دلیل اینکه تعداد پزشکان معاینه کننده حج زیاد است باعث میشود این تعداد زائر متقاضی بین تعداد پزشک بیشتری تقسیم شوند و معاینات آنها سریعتر و با کیفیت انجام شود.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت با بیان اینکه از ابتدای خردادماه زائران بایستی به حج تمتع ۱۴۰۲ مشرف شود افزود: با توجه به توصیه حجت الاسلام و المسلمین نواب، نماینده مقام معظم رهبری در حج و زیارت برای کاهش اعزام کارگزاران به حج، به دلیل کثرت زائران در صف انتظار برای تشرف، بنا است که امسال تعداد عوامل اعزامیکاهش پیدا کند. بر این اساس تیم پزشکی اعزامیبه حج نیز کاهش پیدا میکند.
مرعشی در ادامه ضمن تاکید بر اینکه کیفیت خدمات پزشکی ارائه شده در حج با این کاهش ظرفیت تنزل پیدا نمیکند خاطرنشان کرد: تغییر نحوه انجام معاینات باعث میشود ما با شرایط راحتتر و بهتری پزشکان را برای خدمات دهی در حج انتخاب کنیم.
وی در ادامه توضیح داد: در شهرهای مختلف با هماهنگی هلال احمر شهرستان، نماینده استانی و مدیر حج استان در نقاط مختلف بسته به تعداد زائران، تعداد درمانگاهها افزایش یا کاهش پیدا خواهد کرد. زائران باید در اسرع وقت برای انجام معاینات مراجعه کنند و این اقدامات را به تاخیر نیندازند، زیرا نیاز است که آزمایشات تکمیلی توسط پزشکان ما انجام شود. زائران باید هر چه زودتر معاینات را انجام دهند تا تائید توانایی جسمی آنها به تاخیر نیفتد و ثبت نام آنها هر چه زودتر انجام شود.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر درباره اقدامات انجام شده برای تزریق واکسن مننژیت نیز توضیح داد: واکسن مننژیت را تمام زائران باید تزریق کنند. امسال توسط هلال احمر سفارش واکسن انجام شده و اواخر فروردین ماه محموله اول و نیمه اول اردیبهشت هم محموله دوم واکسن تزریق میشود.
مرعشی در ادامه توضیح داد: به محض ورود محوله به زائران اطلاع رسانی خواهد شد تا زائران برای تزریق واکسن مراجعه کنند. امسال هم بابت دو ویزیتی که پزشکان هلال احمر برای زائران انجام میدهد مبلغ ۱۵۰ هزار تومان از آنها دریافت میشود.