به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اعظم فخری محمودی، عضو شورای عالی نظام پرستاری با اشاره به مشکلات کمبود نیروی پرستاری در بیمارستانها و مراکز درمانی، بیان کرد: کمبود نیروی پرستاری علاوه بر اینکه آسیب جدی به سلامت پرستاران واردمیکند، از طرف دیگر باعث کاهش کیفت خدمات در مراکز درمانی و بیمارستانها نیز میشود و از این رو سلامت بیماران نیز تحتالشعاع قرار میگیرد.
وی ادامه داد: کاهش کیفیت خدماترسانی به بیمار باعث نارضایتی بیمار و مردم میشود، از این رو کمبود نیرو نه تنها باعث خستگی و فرسودگی پرستاران میشود، بلکه مسئله نارضایتی بیمار و همین طور دریافت نکردن خدمات با کیفیتتری را نیز به دنبال خواهد داشت.
عضو شورای عالی نظام پرستاری افزود: از جمله موضوعاتی که در بیستمین نشست شورای عالی نظام پرستاری مطرح شد، علاوه بر کمبود نیروی پرستاری و آسیب دیدن مردم در این زمینه، بحث تعرفه گذاری خدمات پرستاری بود که به طور جدی پیگیری و تا پایان سال برای همه پرستاران اعمال شود.
محمودی با بیان اینکه تعرفهگذاری خدمات پرستاری باید براساس میزان کارکرد و عملکرد پرستاران پرداخت شود، گفت: از طرف دیگر طبق قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری، همه بیمارستانها ملزم هستند که نرمافزار را اجرا کنند تااز این طریق پرستاران بتوانند با حساب کاربری خودشان خدماتی را که ارائه میدهند ثبت کنند و براساس ثبتهایی که انجام میدهند، مزایای قانونی تعرفهگذاری را دریافت کنند، اما اکنون برخی از بیمارستانها و دانشگاههای علوم پزشکی از نصب این نرمافزار شانه خالی میکنند و به تعبیری این قانون را اجرا نمیکنند.
وی تصریح کرد: پرستاران از اجرا نشدن قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری در برخی بیمارستانها و دانشگاههای علوم پزشکی متضرر میشوند، زیرا پول اجرای تعرفهگذاری خدمات پرستاری توسط بیمهها پرداخت میشود، اما عایدی برای پرستاران ندارد.
عضو شورای عالی نظام پرستاری اضافه کرد: در شرایطی که منابع مالی برای تعرفهگذاری خدمات پرستاری مهیا است، انصاف نیست که به خاطر یک ساز و کار ناقص پرستاران متضرر شوند.
محمودی با انتقاد از نصب نشدن نرمافزار تعرفهگذاری خدمات پرستاری در بیمارستانها و مراکز درمانی، اظهار کرد: نقد جامعه پرستاری و مطالبه جدی سازمان نظام پرستاری نیز این است که این نرمافزارها باید هرچه سریعتر نصب شوند تا پرستاران بتوانند خدماتشان را با مُهر و امضا و حساب کاربریشان ثبت کنند.
وی تصریح کرد: اگر قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری به درستی اجرا شود، پرستاران میتوانند دقیقاً مانند پزشکان «کای» تخصصی خود را دریافت کنند و از طرف دیگر نیز میتوانند از تخصص خود دریافتی بیشتری داشته باشند و برای مردم نیز به صرفه خواهد بود، زیرا این خدمات را بیمه خریداری کرده و پول آن را پرداخت میکند و در نهایت افرادی که تحت پوشش بیمه هستند، خدمات مطلوبی را بدون اینکه بخواهند پرداختیای داشته باشند، دریافت خواهند کرد و پرداختیها نیز توسط بیمه و نه از نه جیب مردم انجام میشود، این موضوع علاوه بر کاهش هزینههای مردم باعث انگیزه و افزایش کیفیت خدمات پرستاران میشود.