به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در حالی که تنها چند ساعت تا تحویل سال جدید بیشتر باقی نمانده، مرزهای خروجی به عراق مملو از جمعیت شده است و هزاران ایرانی برای عبور از مرزهای زمینی در انتظار هستند تا بتوانند آغاز سال شمسی در حرمهای مطهر حضور داشته باشند.
* تاکنون بیش از ۱۴ هزار نفر به سفر عتبات نوروزی مشرف شدند
از بامداد امروز مرز مهران به عنوان اصلیترین مرز خروجی به عراق میزبان هزاران زائر از شهرهای مختلف است که ساعتها مسیر را طی کردهاند. البته با توجه به گرانی بلیت پرواز عراق و کمبود کاروانهای هوایی، بیشتر مشتاقان زیارت عتبات در ایام نوروز، مجبور شدند تا به صورت زمینی عازم عراق شوند.
به گفته حمیدرضا محمدی، سرپرست معاونت عتبات سازمان حج و زیارت با وجود اعلام ظرفیتهای بسیار برای سفرهای نوروزی عتبات، این ظرفیتها به سرعت تکمیل شدند که البته سفر عتبات در ایام نوروز از ۲۴ اسفند آغاز شده است و تاکنون بیش از ۱۴ هزار نفر به عتبات مشرف شدند و روند اعزامهای نوروزی تا دوم فرودین ادامه دارد.
وی با بیان اینکه در یک روز بیش از ۲ هزار زائر به صورت زمینی و هوایی به عراق اعزام شدند، میافزاید: ۵۰ کاروان امروز در آستانه نوروز عازم عتبات شدند.
* ازدحام جمعیت در مرزهای خروجی به عراق
باتوجه به استقبال از سفرهای نوروزی عتبات و نبود ظرفیت مناسب برای سفرهای هوایی، مرزها در آخرین ساعات سال ۱۴۰۱ مملو از جمعیت است و همچنان گیتهای خروجی شاهد حضور زائرانی است که ساعتها منتظرند تا بتوانند از مرز عبور کنند.
* معطلی چندین ساعته زائران در مرز مهران
البته مسؤولان مرزی معتقدند که حداکثر زمان انتظار برای عبور از مرزهای خروجی به ویژه مهران حدود یک ساعت است. اما برخی از زائرانی که ساعتها در مرز حضور دارند، میگویند که بیش از سه ساعت است که برای خروج از کشور منتظر هستند و روند خروج زائران به ویژه در گیتهای عراقی به کندی صورت میگیرد.
بهرامی یکی از زائران تهرانی که با توجه به شلوغی جادهها بیش از ۱۰ ساعت به مهران رسیده است، میگوید: از پل زائر تا نقطه صفر مرزی ماشین به تعداد کافی برای افرادی که قصد سفر انفرادی به عتبات داشتند، نبود و بیشتر کاروانی افراد به سوی مرز آمدند.
* نبود اتوبوس کافی برای سفر زائران عتبات به شهرهای مرزی
محرابی نیز از دیگر زائرانی که با اتوبوس به مرز مهران آمده است، میگوید: من از قم تصمیم گرفتم با خانواده لحظه تحویل سال در کربلا باشیم. برای همین بلیت اتوبوس گرفتیم تا خود را به مرز مهران رسانده و به این سفر معنوی برویم. نبود اتوبوس از یطرف و گرانی بلیت آن از طرفی دیگر نه تنها برای ما بلکه برای بسیاری از متقاضیان مشکلاتی را به همراه داشت؛ تا جایی که مجبور شدیم با ماشین سواری به مرز بیایم. همچنین به دلیل نبود نظارت کافی ماشینهایی که ما را به نقطه صفر مرزی رساندند، مسیری که شاید حداکثر ۳۰ هزار تومان بود، ۱۰۰ هزار تومان دادیم.
* پیگیری مسؤولان وزارت راه برای جلوگیری از مشکلات مسافران نوروزی
با این وجود، داریوش باقرجوان مدیرکل حمل و نقل مسافر سازمان راهداری میگوید: به تعداد لازم اتوبوس برای انتقال زائران به شهرهای مختلف به ویژه شهرهای مرزی پیشبینی شده است که در صورت بروز مشکل، افراد میتوانند به متولیان میز خدمت مستقر در ترمینالها مراجعه و انتقادات و پیشنهادات خود را در میان بگذارند و ما در سریعترین زمان برای مسافران نوروزی این مشکلات را برطرف خواهیم کرد.
امسال نخستین سالی است که سفر به عراق بدون نیاز به ویزا به صورت زمینی انجام میشود و دیگر زائران برای سفر زمینی به عتبات در ایام نوروز نیازی به اخذ ویزا ندارند. در سالهای گذشته با تلاش دولت وقت ویزای عراق رایگان شد که از خردادماه با برقراری سفر زمینی عتبات، ویزای عراق نه تنها برای سفرهای هوایی بلکه برای سفرهای زمینی هم لغو شد.
ثبتنام سفر نوروزی عتبات از ۱۳ اسفند آغاز شد که البته به دلیل مشکلات و محدودیتها برای سفر هوایی عتبات، ابتدا به نظر میرسید سفر عتبات نوروزی فقط به صورت زمینی انجام میشود که در نهایت با تلاش دفاتر زیارتی و پیگیری از سوی وزارت راه، چندین پرواز برای سفر نوروزی عتبات زیر نظر سازمان حج و زیارت اختصاص پیدا کرد که در ساعات نخست ثبتنام، ظرفیت این کاروانها تکمیل شد و بسیاری از متقاضیان به دلیل نبود اطلاعرسانی مناسب، نتوانستند در این کاروانها ثبتنام کنند. بر همین اساس، مجبور شدند تا به صورت زمینی عازم عراق شوند.