به گزارش گروه استان های خبرگزاری دانشجو، «علیرضا محرابیان» افزود: نیروگاه شازند از آبانماه سال گذشته و به دلیل برخی مشکلات در حوزه تامین انرژی از جمله برق و گاز، زودتر از سال ۱۴۰۰ اقدام به مازوتسوزی کرد و این مهم نقش موثری در افزایش آلایندههای شهر اراک داشت.
وی بیان کرد: تدابیر زیادی برای حذف مازوت سوزی از این واحد نیروگاهی صورت گرفت که در نهایت ۱۷ اسفندماه سال گذشته، ۲ واحد این مجموعه در اورهال قرار گرفت و سوخت مابقی از طریق گاز تامین شد.
رئیس امور آزمایشگاههای ادارهکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: تنها چند روز پس از قطع مازوتسوزی و با انجام تعمیرات و راهاندازی ۲ واحد خارج شده، مجدد بخشی از سوخت این نیروگاه از طریق مازوت انجام شد.
محرابیان اظهار کرد: سوخت مازوت نیروگاه شازند به طور کامل از عصر چهارم فروردینماه جاری قطع و هماکنون با گاز ۱۰۰ درصدی فعالیت دارد.
وی یادآور شد: نیروگاه حرارتی شازند ۴۷۵ میلیون لیتر مازوت در سال ۱۴۰۰ سوزاند و این رقم در سال گذشته به ۷۱۰ میلیون لیتر مازوت رسید که نسبت به مدت مشابه قبل، ۵۰ درصد افزایش داشت.
رئیس امور آزمایشگاههای ادارهکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود: این ادارهکل وظایف قانونی و نظارتی خود را نسبت به مازوت سوزی نیروگاه شازند از نخستین روز مصرف این سوخت انجام داد و اقدامات قانونی را از مسیرهای مختلف به مبادی مسئول اعلام کرد.
محرابیان تاکید کرد: مازوتسوزی اثرات مخرب زیادی بر سلامت مردم دارد و امید است تدابیر لازم برای حذف دایمی این سوخت از نیروگاه شازند اندیشیده شود.
اراک یکی از هشت کلانشهر آلوده کشور است که در سال گذشته ۱۳۸ روز ناسالم و از ابتدای امسال تاکنون یک روز ناسالم در کارنامه خود به ثبت رسانده است.