گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو_ حسین نجار_ چندی پیش نشریه "دیلی میل" انگلیس جنگ روانی و تبلیغاتی گستردهای را علیه کریس ویلیامسون، نماینده سابق پارلمان انگلیس از حزب کارگر به جرم اجرای یک برنامه با محوریت دفاع از حقوق ملت فلسطین (برنامه فلسطین؛ محرمانه زدایی) از سوی وی در شبکه پرس تی ویِ ایران به راه انداخت.
دیلی میل به طور خاص از طرح مباحثی در پارلمان بریتانیا مبنی بر ضروروت لغو مجوزهای دسترسی ویلیامسون به پارلمان بریتانیا به دلیل مسائل امنیتی خبر داده بود. دستورکاری که صرفا همانطور که پیشتر گفته شد، به دلیل حضور ویلیامسون در شبکه پرس تی وی علیه وی دنبال شده است و البته که عاری از فعالیتها و رایزنیهای پشت پرده گسترده لابیهای صهیونیستی در انگلیس نبوده است.
از این رو، در ادامه راه با توجه به تشدید فشارهای مختلف در این رابطه، شاهد پایان یافتن رسمی دسترسیهای ویلیامسون به پارلمان برتیانیا به مثابه مجوزی که در اختیار او به عنوان نماینده سابق حزب کارگر در پارلمان انگلیس داده شده، بودیم. ویلیامسون در این رابطه گفته است که دغدغههای برخی نمایندگان پارلمان بریتانیا در مورد حضور وی در شبکه پرس تی وی آن هم زمانی که بسیاری از آنها به صراحت در خدمت اهداف لابیگرانه کنشگران خارجی همچون رژیم صهیونیستی هستند، حقیقتا عجیب است.
از این رو، برنامه "فسلطین؛ محرمانه زدایی" شبکه پرس تی وی در گفتگو با کریس ویلیامسون مجری برنامه فلسطین محرمانه زدایی شبکه پرس تی وی و نماینده سابق حزب کارگر در پارلمان بریتانیا که تا حد زیادی به دلیل رویهها و رویکردهای ضدصهیونیستی خود شناخته میشود و "مارک وادسوورث"، روزنامه نگار، نویسنده و فعال اجتماعی، به واکاوی ابعاد مختلف حملات گسترده اخیر به ویلیامسون از سوی برخی رسانهها و جریانهای سیاسی انگلیس به بهانه همکاری اش با شبکه پرس تی وی پرداخت.
در ابتدا کریس ویلیامسون، برخوردهای اخیر با خود و لغو مجوزهای اعطایی به وی جهت دسترسی به پارلمان بریتانیا را نمودی عینی از نفاق و دورویی حاکم بر طبقات اصلی و حاکمِ سیاسی بریتانیا ارزیابی کرد. وی گفت در شرایطی که من به عنوان یک فردِ آزاد، برنامه فسلطین محرمانه زدایی را در شبکه پرس تی وی با هدف حمایت از حقوق ملت فلسطین اجرا میکنم، این مساله به مثابه تهدید از سوی برخی سیاستمداران و نمایندگان پارلمان بریتانیا نگریسته میشود، اما نفوذ صریح رژیم صهیونیستی در نهادهای قانونی بریتانیا به مثابه خطر و تهدید علیه این کشور در نظر گرفته نمیشود و هیچ برخوردی با آن صورت نمیگیرد. مسالهای که حقیتقا تعجب آور است.
در ادامه مارک وادسوورث به عوان یک فعال سیاسی-اجتماعی شناخته شده بریتانیایی نیز گفت که باید توجه داشه باشیم که اتهاماتی که اخیرا علیه کریس ویلیامسون در نشریه دیلی میل مطرح شده، از تریبونی ارائه شده که شدیدا ضد حزب کارگر است (حزبی که کریس ویلیامسون در قالب آن فعالیت داشته است). از این رو، یک مولفه حزبیِ قوی نیز درانجام حملات اخیر علیه ویلیامسون قابل مشاهده است. جدای از این ها، نباید نفوذ قابل توجه لابیهای صهیونیست در صحنه معادلات سیاسی و اجتماعی بریتانیا را نیز نادیده بگیریم.
این لابیها در بسیاری از موارد دخالت میکنند و اهداف پیدا و پنهان صهیونیستها را به پیش میبرند و علیه مخالفان این رژیم هر اقدامی را انجام میدهند. مسالهای که در مورد ماجرای اخیر علیه کریس ویلیامسون نیز به خوبی قابل مشاهده است. وی در ادامه تصریح کرد که "اساسا فعالیتهای همین طیف نیز بوده که منجر به اخراج من هم از حزب کارگر شد".
در ادامه کریس ویلیامسون تصریح کرد که بخش قابل توجهی از نمایندگان حزب محافظه کار در پارلمان بریتانیا (حزب اکثریت برتیانیا) روابط نزدیکی با رژیم صهیونیستی و لابیهای متحد آن دارند. بر اساس همین مساله نیز رژیم آپارتایدی اسرائیل حملات گسترده و قابل توجهی را علیه منتقدانِ رویههای اشغالگرانه و جنایتآمیز خود هماهنگ میکند. به نظر من نفوذ رژیم صهیونیستی در صحنه سیاست بریتانیا چشمگیر است و متاسفانه رسانههای جریان اصلی در این کشور نیز توجه چندانی را به این مساله ندارند. این واقعا برای بریتانیا یک فاجعه است. چرا باید یک رژیم آپارتایدی همچون اسرائیل از چنین قدرتی در پارلمان بریتانیا برخوردار باشد که بتواند دستورکارهای مطلوب خود را به دست نمایندگان پارلمان بریتانیا به پیش برد؟
مارک وادسوورث نیز به طور خاص به بهانه قدیمیِ لابیهای صهیونیستی جهت حمله به افراد مختلف همچون کریس ویلیامسون که همان ضدیهودی بودنِ آنها است پرداخت و تاکید کرد که رژیم صهیونیستی به قدری از این بهانه استفاده کرده که تا حد زیادی استفاده از آن در شرایط کنونی عاری از هرگونه منطق به نظر میرسد. در واقع، رژیم صهیونیستی از یهودیت استفاده کاملا ابزاری دارد و با زدن برچسبِ ضدیهودی به منتقدان خود، اقدامات و رویههای غیرقانونی و نامشروع خود در برخورد با آنها را مشروعیت بخشی میکند. موضوعی که با سکوت رسانهای قابل توجهی در بریتانیا همراه شده است.
وی در ادامه تصریح کرد که من به عنوان فردی که سال هاست در حوزه مبارزات ضدنژادپرستانه فعالیت دارم، مساله فلسطین را دستورکاری محوری در چارچوب مبارزات مذکور ارزیابی میکنم. مبارزه جهت احقاق حقوق ملت فسلطین عملا حرکتی در برابر رویههای مجرمانه و نژادپرستانه رژیم صهیونیستی است که جنسِ جدیدی از سیاستهای آپارتاید گونه را در در جهان کنونی برقرار کرده است.
در ادامه کریس ویلیامسون به طور خاص با اشاره به انتقادات خود در رابطه با جنگ اوکراین و بازتاب آنها در رسانههای بریتانیایی به طور خاص به این مساله اشاره کرد که عجیب است که شمار قابل توجهی از نمایندگان پارلمان بریتانیا به نفع ادامه جنگ اوکراین هورا میکشند، اما حاضر نیستند روند صلح و دیپلماسی را تشویق کنند و در این رابطه کاری انجام دهند. نباید فراموش کنیم که جنگ هیچ برندهای ندارد. این در حالی است که عجیب است که مشاهده میکنیم بسیاری از صداها از دل پارلمان بریتانیا بیرون میآیند که عملا بر طبل جنگ میکوبند. این به هیچ عنوان قابل قبول نیست.
مارک وادسوورث نیز به طور خاص به این مساله اشاره کرد که تردیدی نیست که جریانهای وابسته به رژیم صهیونیستی در بریتانیا برای خود یک دولت مخفی درست کرده اند و دست به هرکاری در راستای منافع این رژیم میزنند. در این رابطه جدای از فعالیتهای جدی رژیم صهیونیستی، شاهد کنشگری قابل توجه دولت آمریکا نیز بوده ایم.
وی در ادامه تصریح کرد که وضعیت جنبش مقابله با نژادپرستی در اقصی نقاط جهان از جمله بریتانیا با توجه به تحرکات اعتراضاتی همچون "زندگی سیاه پوستان مهم است/Black Lives Matter"، خوب است. اتفاقی که حقیقتا یک نقطه عطف قابل توجه در تاریخ جنبش مبازه با نژادپرستی در جهان است. مسالهای که البته اثرگذاریهای خاص خود را بر عرصه سیاسی بریتانیا نیز داشته است.