گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو_ حسین نجار_ پس از وقوع برخی ناآرامیها در کشورمان و البته سوار شدن جریانهای سیاسی ورسانهای غربی بر موج این تحولات و در عین حال طرح ادعاهای گسترده علیه آنچه کنشگری ادعایی ایران در قالب جنگ اوکراین خوانده و میخوانند، بار دیگر شاهد به اوج رسیدن فشارهای کشورهای غربی و متحدان منطقهای و بین المللی آنها علیه کشورمان در ابعاد مختلف به ویژه در حوزههای سیاسی و اقتصادی بوده و هستیم.
دستورکاری که در ادامه کارزار فشار حداکثری ایجاد شده توسط دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا قرار دارد و هدف اصلی آن نیز به تسلیم واداشتن ایران در برابر مسائل و گزارههای مطلوبِ جهان غرب است. از این رو، سیلی از اتهامات ریز و درشت در حوزههای حقوق بشری، سیاسی، هستهای، فرهنگی، و اجتماعی، علیه کشورمان مطرح میگردد و غرب عملا سعی داشته تا مدیریت جریان رسانه و شکل دهی به افکار عمومی بینالمللی در موردمسائل مرتبط با ایران را به دست بگیرد و تا جای ممکن برای رویهها و سیاستهای نادرست و غیرمنطقی خود، مشروعیت بخرد.
در این میان، جهان غرب تلاشهای گستردهای را نیز جهت ساکت کردن و بایکوتِ رسانههای برون مرزی کشورمان به ویژه شبکه پرس تی وی انجام داده است. به طور خاص در ماههای اخیر شاهد اقدام پلتفرم پخش ماهوارهای "یوتل ست" دال بر حذف شبکه پرس تی وی و شمار دیگری از رسانههای برون مرزی کشورمان از پخش ماهواره بین المللی بودهایم. اقدامی که در هماهنگی با تحرکات اتحادیه اروپا علیه کشورمان به بهانههای حقوقو بشری صورت گرفته و البته که نقض صریح آزادی بیان و رسانه به مثابه اصولی که سال هاست کشورهای غربی خود را داعیهدارِ اصلی آنها در جهان معرفی میکنند را به همراه داشته است.
در این میان، نکته قابل تامل این است که جهان غرب به خوبی متوجه شده که حوزه رسانه و کنشگری شبکهای همچون پرس تی وی به مثابه شبکه خبری انگلیسی زبان کشورمان با بُرد موثر و قابل توجه بین المللی، تهدیدی جدی علیه دستورکارهای آن است و درست به همین دلیل، هدف قرار دادن پرس تی وی را در زمره اولویتهای اساسی خود تعریف کرده است. البته که همین احساس خطر بوده که در روزهای اخیر سبب شده تا پارلمان بریتانیا مجوز دسترسیهای "کریس ویلیامسون" (به پارلمان بریتانیا و نهادهای تحت نظر آن را) نماینده سابق پارلمان این کشور از حزب کارگر که با شبکه پرس تی وی نیز به عنوان مجری یک برنامه حامی ملت فلسطین همکاری دارد را باطل کند.
در واقع، جهان غرب با گفتمانهای خاص حکمرانی خود سعی دارد به یگانه منبع تعریف روایتها در مورد مسائل ایران تبدیل شود و از این طریق تا جای ممکن راه خود جهت تشدید فشارها و اقدامات ضدایرانیاش را هموار سازد. با این همه، در نقطه مقابل، بسیار مهم است که ما این سوال را پاسخ دهیم که اقدامات موثر و میدانی ما در تقویت شبکههایی همجچون پرس تی وی چیست؟ آیا میتوان از نقش بی بدیل رسانههای خبری برون مرزی ایرانی به ویژه پرس تی وی در مواردی نظیر تقابل با ادعاهای مطرح شده در باب دخالت ایران در جنگ اوکراین، مسائل ادعایی غرب در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران، ماهیت روابط ایران با روسیه و چین و دیگر مسائل مهم مرتبط با کشورمان که به ویژه در حوزه سیاست خارجی از اهمیت زیادی برخوردار هستند، چشم پوشی کرد؟
پاسخ به این سوال روشن است: قطعا خیر. زیرا نبرد گفتمانی و نبرد روایتها خود بخش قابل توجهی از نبرد امپریالیسم غربی با انقلاب اسلامی از ابتدای پیروزی انقلاب در کشورمان بوده است. در واقع، جهان غرب با درک انقلاب اسلامی به عنوان یک پدیده گفتمانی که قدرت و توانایی جذب گسترده افکار عمومی را به خود دارد، عملا از تمامی امکانات و ظرفیتهای خود بهره برده و میبرد تا بتواند تا جای ممکن تصویر حقیقی از انقلاب اسلامی و پیام آن را از منظر افکار عمومی جهان محو و دور کند.
در این فضا، پرس تی وی به عنوان رسانه خبری انگلیسی زبان کشورمان که در سالهای گذشته ماهیت حرفهای کنشگری رسانهای خود را نیز بارها و بارها به رخ کشیده و به یکی از برندهای باکیفیت جریان اطلاعرسانی بینالمللی کشورمان تبدیل شده، از وزن و جایگاه قابل توجهی در زمینه حراست از منافع ملی ایران و ارائه روایتهای اصلی و عمده ایران در عرصه جهانی برخوردار است.
در این نقطه، نظام حکمرانی در ایران باید بیش از هر زمان دیگری با توجه به شرایط حساس کنونی کشورمان، ارزش و اهمیت کنشهای رسانهای شبکهای همچون پرس تی وی را مورد توجه قرار دهد و تا جای ممکن ظرفیتها و توانایی بالقوه آن را به بروندادهایی بالفعل برای کشورمان تبدیل کند. موضوعی که در شرایط طکنونی یکی از اولویتهای محوری و اساسی کشورمان ایران است و عینِ حراست از منافع ملی تلقی میشود.