گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو_ اسحاق عاطفی_ میدانیم که داشتن زیردریایی به خودی خود دارای اهمیت راهبردی است و میتواند مخوفترین سلاح در مقابله با نیروهای متجاوز در هر تخاصمی باشد چرا که در زیر آبهای دریا مخفی میشود و کشف و هدف گرفتن آن بسیار سخت است، اما کاربر این سلاح بودن یک موضوع است و طراحی و ساخت زیردریایی در داخل یک کشور سخن دیگری است. ایران در رژیم پهلوی فاقد زیردریایی بود و سی سال قبل سه فروند زیردریایی از روسیه خرید، اما در سالهای اخیر صنایع دفاعی کشورمان اقدام به ساخت انواع زیردریاییهای سبک و نیمه سنگین کرده اند.
مولفهای که موجب افتخار ایرانیان است و چه خوب که دنیا از این قابلیت همزمان صنعتی و دفاعی ایران آگاه باشد. داشتن یک توانایی دفاعی زمانی بیشتر نمود مییابد که در رسانهای برون مرزی به آگاهی مخاطبان جهانی برسد و تاثیر بازدارندگی کشور را ارتقا دهد.
بر همین اساس است که پرس تی وی دستاوردهای صنایع تسلیحاتی ایران را اطلاع رسانی میکند. این شبکه در گزارشی قدرت زیرسطحی ایران را مورد بررسی قرار داده و اعلام کرده است که «جمهوری اسلامی تاکنون کلاسهای مختلفی از زیردریاییهای پیشرفته داخلی از جمله غدیر، نهنگ و فاتح را در داخل کشور طراحی و تولید کرده است، اما کلاس فاتح توان زیرسطحی ایران در آبهای آزاد را افزایش داده چرا که میتواند مدت طولانی تری نسبت به سایر کلاسهای موجود در زیر دریا بماند.» این زیردریایی که قابلیت پرتاب همزمان اژدر و موشک کروز از زیر آبهای دریا را دارد سلاح راهبردی ایران محسوب میشود.
این تلویزیون خبری به نقل از فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران، دریادار شهرام ایرانی اعلام کرد که «دو نوع جدید از زیردریایی کلاس (فاتح) که در داخل ایران طراحی و ساخته شده است در آینده نزدیک به ناوگان دریایی ارتش ملحق میشوند.»
رسانه انگلیسی زبان ایران ادامه میدهد: دریادار شهرام ایرانی، به جدیدترین دستاوردهای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی و برنامههای تقویت واحدهای زیرسطحی آن اشاره کرده و اظهار داشت که «قصد داریم شناورهای بیشتری به ناوگان نیروی دریایی کشور اضافه کنیم تا اقتدار خود را در زیر سطح تقویت کنیم و زیردریاییهای فاتح ۲ و فاتح ۳ مجهز به اژدرهای دو منظوره و تولید داخلی هستند و تمامی پرتابهای آزمایشی آنها موفق بوده است.»
این شبکه در گزارشی اعلام کرد که سخنان فرمانده نیروی دریایی ایران نویدبخش اخبار خوبی برای ایرانیان در مورد دستاورد منحصر به فرد، نیروی دریایی ایران در آینده نزدیک است.
پرس تی وی با ارائه تصویری از زیردریایی کلاس فاتح که در یک اسکله از بندرعباس پهلو گرفته است به معرفی اجمالی آن هم پرداخته است؛ از جمله اینکه «فاتح با ۶۰۰ تن وزن یک زیردریایی نیمه سنگین محسوب میشود و به سلاحهایی مانند اژدرهای نوین و موشک کروز دریایی مسلح است. همچنین مجهز به یک سیستم هدایت موشک و یک سیستم رادار صوتی پیشرفته است که میتواند کشتیهای دشمن را شناسایی کند. زیردریایی فاتح میتواند بیش از ۲۰۰ متر زیر سطح دریا به مدت پنج هفته فعالیت کند.»
این رسانه با اشاره به اینکه نیروی دریایی ایران در سالهای اخیر حضور خود را در آبهای آزاد برای حفاظت از مسیرهای دریایی و تامین امنیت کشتیها و تانکرهای تجاری ایران افزایش داده است تصریح کرد که «ارتش جمهوری اسلامی در ماموریتهای خود موفق به خنثی کردن چندین حمله به نفتکشهای ایرانی و خارجی شده است.»
پرس تی وی در خبر دیگری به یک نمونه موفق از عملکرد نیروی دریایی ارتش ایران در حفاظت از حریم آبی کشور در روزهای اخیر پرداخت و به نقل از دریادار شهرام ایرانی اعلام کرد که «زیردریایی فاتح نیروی دریایی ارتش ایران با کشف، رهگیری و اعلام اخطار به یک فروند زیردریایی اتمی آمریکا موسوم به فلوریدا، سپس اجرای یک رشته مانورهای دریانوردی، آن را مجبور کرد که قوانین جهانی دریانوردی را رعایت کند و در هنگام عبور از تنگه هرمز به سطح (روی آب) بیاید و با اسکورت مسیر خود را بپیماید.
پرس تی وی به نقل از این مقام ارشد نظامی جمهوری اسلامی گفت که «آمریکا باید دلایل نقض مقررات در یک آبراه مهم بین المللی را توضیح دهد و هشدار اخیر نیروی دریایی ایران به ایالات متحده این است که از این به بعد باید به تمام مقررات بین المللی پایبند باشد.»
در حقیقت آنچه این شبکه خبری به مخاطب انگلیسی زبان یادآور میشود این است که نیروی دریایی ایران علاوه بر اینکه توانست موقعیت مخفی زیردریایی متخاصم را شناسایی کند آن را مجبور به رعایت قوانین بین الملل هم کرده است و میدانیم که قدرت اصلی یک زیردریایی در مخفی ماندن است و زمانی که موقعیت مکانی آن افشا شود به شدت آسیب پذیر خواهد شد مانند زیردریایی اتمی فلوریدای آمریکا در تنگه هرمز، حال آنکه زیردریایی فاتح به راحتی توانست زیردریایی بیگانه را شناسایی کند.
خبرهایی که پرس تی وی درباره پیشرفتهای زیرسطحی ارتش جمهوری اسلامی مخابره میکند به این معناست که برنامه این نیرو در بخش زیردریایی دنباله دار است و روند توسعه مستمر را میپیماید و طبعا باید منتظر خبرهای بیشتری از موفقیتهای این نیرو باشیم و انتشار دادن این اخبار در عرصه بین الملل میتواند برای دشمنان ایران تلخ و برای دوستان ما نوید بخش امنیت باشد.
به بیان دیگر ترکیب رسانهای با برد جهانی و قدرت ساخت و به کارگیری زیردریایی با توان حضور در آبهای بین المللی به معنای افزایش توان بازدارندگی است. این هم افزایی به مانند یک زنجیره موفق در راستای حمایت از امنیت ایران عمل میکند.