به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از تاس، پدرو کاستا جونیور استاد دانشگاه سائو پائولوی برزیل میگوید روی آوردن چین و برزیل به استفاده از ارزهای ملی در معاملات تجاری دوجانبه پیامدهای جدی را در منطقه آمریکایی لاتین خواهد داشت.
وی گفت: این نخستین بار نیست که چین چنین اقدامی را تجربه میکند. این کشور همین حالا با بیست و پنج کشور دیگر به یوآن معامله میکند که در منطقه آمریکای لاتین آرژانتین از جمله این کشورهاست.
با این حال، اما با توجه به آنکه برزیل اصلیترین اقتصاد حوزه آمریکای لاتین است توافق این کشور با چین در سطح بالاتری قرار دارد.
کاستا جونیور میگوید دلیل اهمیت برزیل این است که همانطور که هری ترومن رئیس جمهور پیشین آمریکا گفته برزیل به هر سمت و سویی که برود دیگر کشورهای منطقه هم آن را دنبال خواهند کرد.
برزیل حدود نیمی از مساحت و جمعیت آمریکای لاتین را شامل میشود و بیش از نیمی از تولید ناخالص داخلی این منطقه هم در دستان برزیل است.
کاستا جونیور میگوید به زودی دیگر کشورهای منطقه آمریکای لاتین هم از برزیل دنباله روی کرده و به معامله با ارزهای ملی با چین روی خواهند آورد.
در روز ۲۹ مارس سال جاری بانکهای مرکزی برزیل و چین توافق کردند تا یک مرکز کلرینگ برای معامله به یوان ایجاد کنند. چین از سال ۲۰۰۹ تاکنون بزرگترین شریک تجاری برزیل محسوب میشود.