آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۶۸۴۰۴
صالحی دارانی در گفتگو با دانشجو:

با اتکا به تولیدات شرکت‌های دانش بنیان جلوی سوء استفاده از شرکت‌های خارجی را می‌گیریم

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها مجلس شورای اسلامی گفت: ما باید هرچه زودتر جلوی سوء استفاده شرکت‌های خارجی را بگیریم و نباید در این حد ظرفیت‌های خودمان را در اختیار خارجی‌ها قرار دهیم.

حسین محمد صالحی دارانی عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، درباره اهمیت اجرای سیاست تولید بار اول در خودکفایی در حوزه تولید تجهیزات صنعتی راهبردی در کشور گفت: با توجه به اینکه تاکید ما روی توجه و استفاده از تولیدات داخلی است و تاکید مقام معظم رهبری هم بار‌ها بر استفاده و توجه به شرکت‌های دانش بنیان و استفاده از تولیدات این شرکت‌ها بوده و سال ۱۴۰۱ هم سال تولید دانش بنیان نام گذاری شده است، باید به استفاده از تولیدات شرکت‌های دانش بنیان توجه کرد.

وی در ادامه با بیان اینکه سیاست تولید بار اول می‌تواند کمک زیادی به تولید داخل و شرکت‌های دانش بنیان بکند خاطرنشان کرد: با توجه به این شرکت‌ها ما می‌توانیم جلوی واردات کالا‌های خارجی را بگیریم و به تولید داخل بها بدهیم و به شرکت‌های دانش بنیان که ظرفیت تولید این محصولات را دارند نیز کمک کنیم.

این نماینده مجلس یازدهم با بیان اینکه ما با اجرای این سیاست می‌توانیم از واردات بسیاری از تولیدات خارجی بی نیاز شویم توضیح داد: با حمایت از این شرکت‌ها جلوی خروج ارز از کشور را می‌گیریم و هم موجب حمایت از این شرکت‌ها و ایجاد اشتغال فراوان در کشور می‌شویم.

وی افزود: با توجه به ظرفیت عظیم فنی و نیروی جوانی که در داخل داریم می‌توانیم نیاز داخل به تجهیزات راهبردی صنعتی را برطرف کنیم.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها در ادامه درباره تاثیر اعطای مجوز ترک تشریفات قانونی برای برگزاری مناقصات در ارگان‌های دولتی برای خرید این تجهیزات گفت: قطعا فراهم کردن بستر ترک تشریفات قانونی می‌تواند موانع راه یابی این محصولات به ارگان‌های دولتی را فراهم کند. ولی متاسفانه ما هنوز در این ساز و کار‌های اداری و اجرایی گرفتار هستیم در صورتی که اگر این مسائل مقداری تسهیل شود و این تشریفات قانونی برطرف گردد باعث میشود که محصولات این شرکت‌ها بدون مشکل وارد ارگان‌های دولتی شود.

این نماینده مجلس یازدهم ادامه داد: قطعاً وقتی شرکت‌های دانش بنیان بتوانند نیاز‌های این ارگان‌های دولتی را برطرف کنند هم موجب ایجاد دلگرمی برای این جوانان خلاق می‌شود و هم بروکراسی‌های اداری از بین می‌رود و سیاست تولید بار اول زودتر به نتیجه می‌رسد.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا معاونت علمی می‌توانندنقش یک نهاد رگلاتور را بین نیاز‌های شرکت‌های دانش بنیان و نیاز‌های صنایع برقرار کند؟ توضیح داد: یکی از وظایف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری این است که از یک سو نیاز‌های صنایع را احصا کند و از سوی دیگر توانمندی‌های شرکت‌های دانش بنیان را برآورد و بین این دو رابطه برقرار کند. از سوی دیگر کمبود‌های شرکت‌های دانش بنیان را نیز شناسایی و اقدام به رفع آن‌ها برای رسیدن به تولید با کیفیت‌تر کند.

این عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها دلیل مقاومت برخی مسئولان در برابر اجرای سیاست تولید بار اول و عدم استفاده از محصولات این شرکت‌ها گفت: متاسفانه دلیل این مسئله این است که این مسئولان به دنبال رفتن یک راه آسان هستند و البته دست‌های پشت پرده‌های هم برای حفظ منافع‌های شرکت‌های خارجی که قبلاً از آن‌ها کالا خریداری می‌کرده‌اند نیز در کار است.

صالحی دارانی گفت: اما در مجموع این اقدام شایسته نیست و وقتی ما یک قانون را در داخل کشور برای حمایت از تولیدات این شرکت‌های دانش بنیان مصوب کرده ایم باید تمام ارگان‌ها و مسئولان پای کار بیایند تا این قانون اجرایی شود اگر هم مشکلی در این قانون وجود دارد باید به مجلس اعلام شود تا این قانون اصلاح گردد.

صالحی دارانی در ادامه ضمن تاکید بر اینکه ما باید هرچه زودتر جلوی سوء استفاده شرکت‌های خارجی را بگیریم گفت: نباید در این حد ظرفیت‌های خودمان را در اختیار شرکت‌های خارجی قرار دهیم و باید جلوی تاخت و تاز آن‌ها در این عرصه‌ها را بگیریم.

این نماینده مجلس درباره نحوه برخورد مجلس با ارگان‌های مستنکف از اجرای این قانون نیز توضیح داد: مجلس از ابزار‌های نظارتی خود برای برخورد با دستگاه‌های مستنکف از اجرای این قانون استفاده خواهد کرد تا هر چه زودتر زمینه استفاده از تجهیزات راهبردی صنعتی تولیدی شرکت‌های دانش بنیان داخلی در ارگان‌ها و شرکت‌های مختلف داخل کشور فراهم شود.

گفتنی است؛ کارگروه «سیاست تولید بار اول» معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فعالیت خود را در راستای خنثی‌سازی تحریم آغاز کرده و قرار است با حمایت این کارگروه، ظرفیت‌های دانش‌بنیانی کشور شناسایی و در راستای تولید اقلام راهبردی مورد نیاز صنایع بزرگ از جمله صنعت نفت و گاز گام بردارد.

این کارگروه برای مدیران شرکت‌هایی که به دنبال بو‌می‌سازی فناوری‌های راهبردی هستند، تسهیلاتی از جمله صدور مجوز معافیت از تشریفات مناقصات را صادر می‌کند. وظیفه دیگر این کارگروه، طراحی سناریوی بومی‌سازی است؛ به طوری که به مدیران کمک کند جزئیات قرارداد بو‌می‌سازی را تعیین کنند.

در نهایت مجوز معافیت از تشریفات قانون و مقررات مناقصات با امضای معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری صادر می‌شود و به این ترتیب مشکل تولید بار اول اقلام راهبردی و محصولات فناورانه و استراتژیک به حداقل می‌رسد. به عبارت دیگر، خنثی‌سازی تحریم‌های فروش اقلام راهبردی به صنعت کشور از مسیر تولید بار اول و سناریوی بومی‌سازی این تجهیزات استراتژیک گذر خواهد کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار