فرزانه رشیدی، مدیر مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو از نصب و راه اندازی شبیه ساز احیای قلبی ریوی در مرکز مهارتهای بالینی بیمارستان امام حسن (ع) بجنورد خبر داد.
رشیدی گفت: این شبیه ساز با استفاده از تکنولوژیهای واقعیت ترکیبی، پردازش تصویر، هوش مصنوعی و رباتیک توسط شرکت دانشبنیان ارس تبریز تولید شده است.
مدیر مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی افزود: این شبیه ساز میتواند هم برای آموزش و هم برای ارزیابی (آزمون) دانشجویان گروههای مختلف که در بخش بالین آموزش میبینند، مورد استفاده قرار گیرد.
وی تصریح کرد: مولاژ یا شبیه ساز واقعیت افزوده احیای قلبی و ریوی، یکی از نیازهای مهم آموزشی دانشجویان بود که مدتها دانشگاه درصدد تهیه آن بوده است.
رشیدی افزود: این شبیه ساز در زمینه فناوریهای ارتقا دهنده یادگیری برای آموزش بسیار پر کاربرد است و معاونت آموزشی دانشگاه برای ارتقای آموزش و یادگیری بهتر دانشجویان آن را با حمایت ریاست دانشگاه و درخواست معاونت آموزشی و پیگیری مرکز مطالعات و توسعه آموزش دانشگاه خریداری کرده و هم اکنون آماده بهرهبرداری است.
مدیر مرکز مطالعات و توسعه آموزش همچنین گفت: فراگیران در محیط شبیه سازی واقعی، شرایط کار با یک بیمار دچار ایست قلبی تنفسی را با شرایط متفاوت آموزش دیده و با تمرین و تکرار مهارت را میآموزند؛ در بخش آزمون نیز میتوان از مهارت دانشجو در این زمینه اطمینان حاصل کرد.
وی در انتها تصریح کرد: تمرین و تکرار مهارت، تمرین در یک محیط بدون استرس، آموزش مهارتهای حیاتی، آماده شدن دانشجو برای ورود به یک محیط واقعی و کاهش خطاهای پزشکی از دیگر مزایای این شبیهساز است.