مهدی باقری، مدیر امور نخبگان و دانشجویان استعداد درخشان وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به چالشهای مسیر جذب هیئت علمی گفت: قرار است ۲۰ درصد جذب فراخوان هیئت علمی دانشگاههای علوم پزشکی کشور مختص نخبگان باشد.
مدیر امور نخبگان و دانشجویان استعداد درخشان وزارت بهداشت ادامه داد: شاخصهای نخبگی با هماهنگی بنیاد نخبگان تعیین شده است؛ یک هیئت ۹ نفره را نیز بنیاد علمی نخبگان و معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری ایجاد کرده است که کد استخدامی این نخبگان را خارج از ظرفیت هیئت علمی دانشگاهها در نظر میگیرند. قبلا داشتن این کد فاقد اعتبار بود و دانشگاهها نمیپذیرفتند، اما اکنون رای آن هیئت ۹ نفره را نافذ کردند.
باقری تصریح کرد: نخبه میتواند سه اولویت را انتخاب کند و به نظر میرسد که روند هیئت علمی شدن نخبگان با این طرح تسهیل شود؛ و نقش معلمی دانشگاهها را نخبگان بیش از پیش ایفا کنند و نخبگان در کشور ماندگار شوند.
وی با اشاره به اصلاح آیین نامه نخبگان گفت: آیین نامه جذب نخبگان در سه محور آموزش، پژوهش، فناوری، فرهنگی-اجتماعی و اجرایی اصلاح شده و تحویل بنیاد نخبگان دادیم. قول دادند که همین آیین نامه را مصوب کنند.
مدیر امور نخبگان و دانشجویان استعداد درخشان وزارت بهداشت با اشاره به قانون جوانی جمعیت گفت: اگر نخبهای متاهل و دارای فرزند باشد به طور جداگانه شامل امتیاز میشود.