به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه اطلاعرسانی شورای عالی استانها، پرویز سروری رئیس شورای عالی استانها در همایش ملی روز شوراها که با حضور رئیسجمهور برگزار شد، گفت: نهم اردیبهشت نقطه عطفی است در نحوه اداره امور محلی و تحقق مردم سالاری دینی در کشور که بر اساس فرمان تاریخی امام خمینی (ره) مبنی بر تشکیل شوراهای اسلامی در شهرها و روستاها به عنوان روز شوراها نامگذاری شده است.
وی افزود: شوراها بیواسطهترین حلقه ارتباطی مردم با حاکمیت و روشنترین نماد مردمسالاری دینی هستند که در ۲۵ سالی که از تشکیل آن میگذرد، بنا به دلایل متعددی هنوز به جایگاهی که در قانون اساسی برای آن پیشبینی شده است، نرسیدهاند.
سروری ادامه داد: کدام نهاد را سراغ دارید که نمایندگان و اعضای آن از دل روستاهای کوچک تا شهرهای بزرگ توسط مردم انتخاب شده باشند؟ مردم، همواره مسائل و مشکلات خود را ابتدا با اعضای شورای شهر و روستای خود مطرح میکنند، چون نمایندگان شوراها از دل همین مردم و همواره در دسترس آنها و کنار آنها هستند در حالی که نمایندگان مجلس باید در پایتخت باشند و کمتر میتوانند در حوزه انتخابیه حضور داشته باشند، شرط عضویت در شوراها، سکونت در همان محل است.
رئیس شورای عالی استانها خاطرنشان کرد: ما میتوانیم از طریق ارتباط و تعامل دستگاههای اجرایی با شوراهای اسلامی و بهرهگیری از ظرفیت منتخبین مردم در نظام تصمیمگیری و تصمیمسازی کشور، بسترهای تحقق دولت مردمی را بیش از پیش فراهم کنیم.
سروری با بیان اینکه امروز در خدمت ۳ هزار عضو به نمایندگی از جامعه بزرگ ۱۲۶ هزار نفری شورایی کشور هستیم، گفت: شوراها با توجه به جایگاه مردمی خود از یک سو و جایگاه، اختیارات و مسئولیتهای قانونی خود از سوی دیگر، نقش ویژه و ممتازی را در اجرایی نمودن سیاستها و فرامین دولت در سطوح مختلف محلی، منطقهای و ملی ایفا مینمایند، اما قوانین پایین دستی نتوانستهاند آنچه در قانون اساسی در مورد شوراها، پیشبینی شده را تحقق بخشند.
وی مدیریت واحد روستایی را موضوعی مهم دانست و بیان داشت: بعد از تجربه موفق جهاد سازندگی، روستاها عملا متولی خاصی نداشتهاند و بیش از ۳۰ نهاد و دستگاه امورات توسعه روستایی را دنبال میکنند و از دولت تقاضا داریم، مدیریت واحدی برای امورات روستایی مشخص کند.
رئیس شورای عالی استانها با اشاره به نامگذاری سال جدید از سوی رهبر انقلاب اسلامی به عنوان سال «مهار تورم و رشد تولید» تصریح کرد: جامعه شورایی کشور خود را ملزم به حرکت در مسیر این مطالبه مهم رهبری معظم میداند.
وی اضافه کرد: شوراهای اسلامی شهر و روستا با انجام اقدامات و برنامههایی همچون؛ حذف مقررات و قواعد دست و پا گیر در زمینه تولید و بسترسازی برای تسهیل و تسریع شرایط تولید، فرهنگسازی و ارج نهادن به مفاهیمی همچون؛ کار، تلاش و تولید، تجلیل و نکوداشت سرمایهگذاران، کارآفرینان و مشوقان تولید در جامعه، شناسایی، انعکاس و پیگیری مجدانه مسایل و مشکلات مرتبط با دستگاهها و نهادهای اجرایی، بسیج ظرفیتهای مردمی، تشویق شهروندان به استفاده از کالاها و تولیدات داخلی، شناسایی ظرفیتها و فرصتهای سرمایهگذاری، سکونتگاههای شهری و روستایی، ارایه مشوقهای لازم برای ایجاد و توسعه ظرفیت سرمایهگذاران، کارآفرینان و شرکتهای دانش بنیان، اهتمام در ارایه خدمات مطلوبتر، باکیفیتتر و ارزانتر به شهروندان، تقویت بازارچههای محلی و.... میتوانند نقش موثری در تحقق شعار سال داشته باشند.
سروری در ادامه خطاب به رئیسجمهور اظهار داشت: جناب آقای رئیسی؛ شما را همیشه فردی شناختهایم که در مسئولیتهای مختلف، اعتقاد قلبی و واقعی به مجموعه شوراها داشتهاید و شوراباور بوده و هستید چه در زمان ریاست قوه قضائیه و چه اکنون در کسوت ریاستجمهوری. بنده به نمایندگی از جامعه بزرگ ۱۲۶ هزار نفری شورایی کشور و عزیزان شورایی حاضر در این جلسه، از صمیم قلب از حضرتعالی تشکر میکنم و حقیقتا این روحیه شما قوت قلبی برای ماست. امیدوارم این روحیه و رویه شوراباوری شما در تمام ارکان دولت جاری و ساری باشد.
رئیس شورای عالی استانها ادامه داد: حضرت آیتالله رئیسی؛ بحمدلله در سال گذشته، با حمایتهای شما و تلاشهایی که صورت گرفت، اقدامات بسیار مؤثری در راستای ارتقای جایگاه شوراها انجام گرفت. حضور شما در اجلاس یازدهم شورای عالی استانها در آبان سال گذشته، برایمان بسیار مبارک و همراه با دستاوردهای ملموس و عینی بود.
وی اضافه کرد: دستورات هشتبندی شما پس از حضور در آن اجلاس، گام مهمی برای نقشآفرینی شوراها در اداره امور است. برای اولین بار و با دستور شما و ابلاغ وزیر محترم کشور به استانداران، رؤسای شورای استان در شورای اداری و برنامهریزی استان و رؤسای شورای شهرستان در جلسات شورای اداری شهرستان حضور دارند که این مایه خرسندی است.
سروری در پایان با بیان اینکه، وزارت کشور برای شوراها سنگ تمام گذاشته است، خاطرنشان کرد: نگاه باز رئیسجمهور باعث شد، در برنامه هفتم توسعه فصل مدیریت شهری و روستایی را اضافه کنیم و امیدواریم بقیه موارد و دستورات وی نیز جامه عمل پوشانده شود و سایر اجزای دولت از بالاترین تا پایینترین سطوح نیز همکاری مطلوبی با جامعه شورایی کشور داشته باشند تا در سایه تعامل متقابل شوراها با قوای سهگانه و به ویژه دولت، اتفاقات خوبی برای کشور و مردم رخ دهد و بیش از گذشته در مسیر حل مشکلات مردم قرار گیریم.