به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ حسین فرشیدی معاون بهداشت در نشست خبری هفته سلامت پیرامون موضوع پزشکی خانواده اظهار داشت: ما بحث پزشک خانواده را از اواخر سال گذشته شروع کردیم. قرار بر این بود از اردیبهشت امسال این موضوع در شهرها اجرایی شود. برای رسیدن به این شعار که «هر ایرانی مراقب خود را بشناسد» برسیم، راهی به غیر از اجرای طرح پزشک خانواده نداریم.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: تقویت نظام شبکه بهداشت و درمان امری مهم است که باید خودمراقبتی در اعضای خانواده ایجاد شود و بتوانیم این خودمراقبتی را از طریق بهورزان آموزش دهیم، تا اطمینان و همکاری متقابل بین خانواده و مراقب ایجاد شود و بیماریهای غیرواگیر کاهش یابد.
وی، تغذیه مناسب، چاقی، فشار خون بالا و ... را از عوامل مهم بروز بیماریهای غیرواگیر دانست و گفت: باید هر ایرانی مراقب سلامت خود باشد و ارتقای سواد سلامت جامعه ایجاد شود، زیرا بیماریهای ناشی از عدم اطلاع از نحوه درست زندگی مانند سرطانها رو به افزایش است.
فرشیدی افزود: باید بتوانیم با نحوه درست زندگی سالم آمار مرگ و میرهای بیماریهای غیرواگیر که ۷۸ درصد از مرگها را شامل میشود، کاهش دهیم.
وی ادامه داد: افزایش سن و حوادث در آیندهای نزدیک گریبانگیر جامعه میشود، که باید آمادگی لازم را برای مقابله با آنها داشته باشیم.
معاون بهداشت اذعان داشت: از موج هشتم کرونا رد شدیم و آمار مرگ و میر کاهش یافته و در وضعیت مطلوب کنترل این بیماری هستیم.
فرشیدی تاکید کرد: از مشکلات در حوزه درمان است هزینه زیادی است که در خدمات پاراکلینیک و بستری به خانوادهها تحمیل میشود، که کمرشکن است، امیدواریم با اجرای برنامه پزشکی خانواده با محوریت ارائه خدمات درمانی استاندارد، به وضعیت مطلوب برسیم.
وی افزود: پزشکی خانواده راهی را هموار میکند که بر اساس خدمات تعریف شده و استاندارد، خانوادهها از خدمات بیمهای بهره مند میشوند.
فرشیدی در ادامه گفت: ۵۹ شهر بالای ۲۰ هزار نفر جمعیت وارد برنامه پزشکی خانواده شدند که هفت میلیون و هفت نفر را تحت پوشش خواهند داشت.
وی تصریح کرد: دانشکدههای علوم پزشکی فراخوان مراقبان سلامت ارایه میدهند که بر اساس برنامه، یکهزار و ۵۰۰ نفر باید یک مراقب داشته باشد و تا قبل از پایان اردیبهشت انتساب جمعیتی صورت بگیرد.
معاون بهداشت گفت: اپلیکیشنی برای ایجاد ارتباط مراقب و خانواده در برنامه پزشکی خانواده ایجاد میشود و همه امکانات برای ارائه خدمات بهتر و ارتقای سلامت تجهیز میشود.
معاون بهداشت با اشاره به اینکه ۴۶/۵ همت کل بودجه برای پزشکی خانواده است، گفت: ماهانه ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار نفر از طریق برنامه پزشکی خانواده در روستاها وارد سیستم نظام ارجاع میشوند.
وی در ادامه افزود: حقوق پزشکان خانواده بر اساس شرایط و اینکه روستاها و مناطق محروم ماندگار باشند پرداخت میشود و امتیازاتی نیز دانشگاههای علوم پزشکی در این زمینه در نظر میگیرند.
او در انتها در مورد تاریخ تولدهای رند گفت: آمار دقیقی در این زمینه نداریم، ولی باید خانوادهها آگاه باشند که با این کار سلامت نوزاد به خطر میافتد.