به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، غلامحسین حلوایی، مدیر توسعه علمی و فناوری بنیاد مصطفی (ص) در نشست خبری جایزه مصطفی(ص) با اشاره به هدف برگزاری رقابت کنز گفت: رقابت کنز با هدف ترویج فرهنگ پژوهش مساله محور آغاز شد که امروزه در جهان اسلام بیشتر به آن نیاز است.
وی با اشاره به محورهای این دوره از رقابتهای کنز ادامه داد: این رقابت در دوره اول در ۵ محور و حوزه های اولویت دار جهان اسلام برای دانشمندان زیر ۴۵ سال برگزار شد. در دوره دوم وارد مذاکره با نهادهای علمی کشورهای اسلامی شدیم تا چالش های علمی خود را اعلام کنند تا بتوانیم به حل چالشهای کشور اسلامی بپردازیم.
مدیر توسعه علمی و فناوری بنیاد مصطفی (ص) افزود: در دوره دوم ۶۳ چالش از ۱۳ پاویون و در دوره سوم ۷۸ چالش از ۱۶ پایین از ۴ کشور ایران مالزی پاکستان و عمان دریافت کردیم.
حلوایی با اشاره به تعداد آثار این دوره از رقابتها افزود: آثار آزاد و آثاری که برای چالش ها به دبیرخانه رسید جمعا ۸۸۱ اثر از ۲۲ کشور جهان بود که ۴۵۰ اثر در بخش آزاد و ۴۳۱ چالش ها دسته بندی شد.
وی با اشاره به ارزیابی سومین رقابت علمی کنز در ۶ حوزه گفت: در این رقابت سه مرحله داوری داریم که شامل غربالگری، ارزیابی و داوری نهایی است. غربالگری توسط ۱۰۰ داور انجام شد و افرادی که از این مرحله عبور کردند وارد مرحله ارزیابی شدند که توسط اعضای هیات علمی و متخصصان انجام شد و سپس ۲۰ نفر به داوری نهایی رسیدند که از این تعداد ۶ نفر به عنوان برگزیده نهایی از ۴ کشور انتخاب شدند.
حلوایی ادامه داد: همچنین روز جمعه از صبح مراسم ایستگاه کنز را در غرفه داریم، برگزیدگان نهایی می توانند در غرفه حضور یابند و در مورد دستاورد خود با مردم صحبت کنند. همچنین فرصتی برای فناوران یا نوآوران فراهم است تا در ۶۰ ثانیه نوآوری خود را در حوزه های مرتبط معرفی کنند. از بین این افراد نیز با رای گیری مردمی یک برگزیده خواهیم داشت.
آیین پایانی سومین دوره رقابت علمی کنز، همزمان با آخرین روز دوازدهمین نمایشگاه اینوتکس جمعه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ در پارک فناوری پردیس برگزار شده و از منتخبان این دوره تقدیر میشود.
اسامی برندگان این دوره:
خانم دکتر اعظم کرمی: دانشیار دانشگاه کرمان
آقای دکتر سینا مظفری: استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد
خانم دکتر نور فائزه ابوقاسم: دانشیار دانشگاه USM مالزی
خانم دکتر سیتی فوزیه توها: دانشیار دانشگاه بین المللی اسلامی مالزی
خانم دکتر ایمان صالح: پژوهشگر و دستیار آموزشی دانشگاه قطر
آقای مهندس نادر عطایف: پژوهشگر دانشگاه فنی آذربایجان (دانشمند زیر ۳۰ سال)