به گزارش خبرنگار استانها خبرگزاری دانشجو، سلسله جلسات جوانان مسلمان عدالتخواه به همت تشکلهای عدالتخواه استان قم با محوریت بازگشت به قانون اساسی به صورت هفتگی در حال برگزاری است.
سومین جلسه از سلسله جلسات، با موضوع بازخوانی انسان قانون اساسی با حضور حجت الاسلام محمد زارع از ادوار جنبش عدالتخواه در تاریخ ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ در حسینیه هنر قم برگزار شد.
حجتالاسلام زارع، در ابتدا با طرح پرسشی از دانشجویان، در رابطه با مسائلی که اکنون درگیر آن هستیم و مسائلی که به واسطه آن انقلاب کردیم جلسه را آغاز کردند و در ادامه اشاره داشتند که مسائلی وجود داشت که برای آن انقلاب کردیم در برخی بهتر و در برخی بدتر شدیم و در حال حاضر بسیاری از مسائل هنوز پابرجاست.
وی در ادامه افزود: مسائلی بوده که انسان ایرانی در دویست سال اخیر از آن رنج میبرده، در این مدت حرکتهای متعددی در این راستا انجام داده و به خاطر بافت و تمدن و ذهنیت اسلامی که داشته در مقابل تمام اینها ایستاده، از مشروطه تا رئیس علی دلواری و میرزا کوچک خان جنگلی در شمال و مدرس در مجلس که در موارد انسان ایرانی از موضع ایرانی و اسلامی بودن خویش همیشه در مقابل این مسائل ایستاده تا در انقلاب اسلامی به موفقیت رسیده است.
حجت الاسلام زارع بیان کرد: انقلاب اسلامی به معنی دگرگونی و تغییر اساسی است و پسوند اسلامی که داشته قرار بوده وضع موجود را به شکلی تغییر دهد که به سمت اسلامی شدن حرکت کند.
این فعال عدالتخواه در ادامه عنوان کرد: اما با همه مسائل موجود یک اتفاق مهم که بعد از انقلاب افتاد تغییر قانون اساسی بود، مسئله اصلی که در تغییر سیاسی مهم است قانون اساسی است، قانون اساسی به مثابه نقشه راه اصلی کشور که قرار است بر مدار آن پیش برود، است.
وی در ادامه اظهار داشت: اما متاسفانه پس از چهل سال از گذشت انقلاب اسلامی، قانون اساسی به قدری بیان نشده که ما، در صدا و سیمای جمهوری اسلامی میبینیم که میگویند قانون اساسی انقلاب اسلامی یک قانون چپ و مارکسیستی است و هنگامی که در نظام فکری متفکران انقلاب نگاه میکنیم شاهد آن هستیم که چه در زمان مبارزات و چه هنگام تدوین قانون اساسی همیشه در تلاش بودند تا تفاوت اسلام ناب و جریانهای ضد آن از جمله مارکسیست و لیبرال را مشخص کنند و تمایز آنها را بیان کنند.
حجت الاسلام زارع در ادامه تصریح کرد: قانون اساسی در نسبت با مسئلههای انسان ایرانی طراحی شده و اگر بخواهیم این مسائل انسان ایرانی را صورتبندی کنیم به صورت کلی به استضعاف میرسی که مسئله استضعاف خود ابعاد مختلفی دارد که در عرصه فرهنگی به شکل استحمار بوده، به لحاظ اقتصادی ملت ایران دچار استثمار بودند و از جنبه سیاسی دچار استبداد و به لحاظ مواجهه با بیگانگان درگیر استعمار بوده اند و اساسا قانون اساسی در مواجهه با این مسائل بیان شده است.
وی اضافه کرد: قانون اساسی یکی از مهمترین و دقیقترین متنهای جمهوری اسلامی است و از ابتدای آن راهکار اجرای قانون اساسی بیان شده قبل از بیان هر اصلی آیه «و ارسلنا رسانا باالبینات .... لیقوم الناس بالقسط» آمده که در آیه بیان شده لیقوم الناس باالقسط یعنی مردم باید عدالت را بخواهند و به دنبال آن باشند و در اصل یک قانون اساسی نیز ذکر شده که نظام ما، جمهوری اسلامی است یعنی مردم در تمام موضوعات مشارکت داشته باشند و خود مردم هستند که در برپایی عدالت سهیم هستند