دهها دیپلمات ارشد سابق آمریکا از «جو بایدن» رئیسجمهور این کشور خواستهاند تا فشار حداکثری برجمهوری اسلامی ایران ادامه یابد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، دهها دیپلمات ارشد سابق آمریکا به طور رسمی از «جو بایدن» رئیس جمهور این کشور خواستهاند تا رویکرد خود در قبال ایران را دگرگون کند.
وبگاه شبکه خبری «فاکس نیوز» روز سه شنبه در این زمینه نوشت که شماری از دیپلماتهای ارشد سابق آمریکا در پنجمین سالگرد تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا در خروج از برجام، طی نامهای به بایدن استدلال کردهاند که راهبرد کنونی بایدن برای کاهش تحریمها در ازای رفتار خوب ایران خطرناک است، زیرا این رویکرد نه به اهرمهای فشارایالات متحده، بلکه به ترجیحات ایران بستگی دارد.
این در حالی است که تحلیلگران و رسانهها بر این باورند پنج سال بعد از کنار گذاشتن توافق ایران وقت اعتراف به شکست فشار حداکثری است.
وبگاه «جیاستریت» نوشت: «پنج سال بعد از خروج فاجعهبار از توافق ایران سوابق به روشنی نشان میدهند که منافع امنیتی مردم آمریکا و شریکانمان در خاورمیانه با دیپلماسی عملگرایانه بیشتر از تنشهای بیپروا بیشتر تأمین میشود.»
به گزارش فاکس نیوز، در بخشی از نامه دیپلماتهای آمریکا آمده است: «امروز، ما نامه مینویسیم تا از شما و تیم شما بخواهیم که تمام تلاشهای دیپلماتیک در قبال جمهوری اسلامی ایران را متوقف کنید و به جای آن ساز و کار "فشار حداکثری" تنها سیاست موثر برای محافظت از مردم آمریکا، را دوباره تحمیل کنید.»
در این نامه آمده است، ایالات متحده هرگز نباید با دشمنی با چهار دهه لفاظی پشت میز مذاکره بشیند. این دیپلماتها به صراحت گفتهاند که سیاست ایالات متحده در قبال ایران ضعیف است.
ایران در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنشها بر سر برنامه هستهای خود دست پیدا کرد. علیرغم اذعان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.
دولت بعدی آمریکا به ریاست جو بایدن ادعا میکرد قصد دارد از طریق مذاکرات وین آمریکا را به توافق هستهای برجام بازگرداند، اما این مذاکرات به دلیل کارشکنیهای آمریکا و متحدان غربیاش فعلاً متوقف مانده است.
آخرین دور مذاکرات رفع تحریمها مردادماه در وین برگزار شد، اما این گفتگوها از آن زمان به بعد دچار وقفه شد. تحلیلگران میگویند برخی عوامل مانند فشارهای رژیم صهیونیستی، اختلافات با کنگره و مشکلات داخلی در آمریکا دلیل بیمیلی دولت بایدن برای بازگشت به برجام در ماههای گذشته بوده است.
کشورهای غربی از طریق به راه انداختن جنگ رسانهای-تبلیغاتی طی ماههای گذشته در تلاش بودهاند مقاومت ایران برای پافشاری در خصوص منافعش را بشکنند.
جمهوری اسلامی ایران راستیآزمایی رفع تحریمها، اخذ تضمین در خصوص ماندگاری برجام و رفع ادعاهای پادمانی آژانس اتمی را اصلیترین مطالبه خود در مذاکرات رفع تحریمها قرار داده و تأکید کرده که تنها بازگشت به قرارداد دوجانبهای که در ازای برخی محدودیتها نفع ملموس اقتصادی برای ملت ایران به همراه داشته باشد را منطقی میداند و آن را میپذیرد.