به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، طرح صدور کارت خرید اعتباری توانا با هدف افزایش توان خرید فرهنگیان در چارچوب تفاهمنامه منعقده فیمابین وزارت آموزش و پرورش و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از آذرماه ۱۴۰۱ به صورت آزمایشی در برخی استانها راهاندازی شد و از اردیبهشتماه ۱۴۰۲ با پیوستن سایر استانها به این طرح، در سطح کشور عملیاتی میشود.
این طرح با تلاش مشترک مرکز توسعه آموزش مجازی، فناوری و امنیت اطلاعات، معاونت برنامهریزی و توسعه منابع، وزارت آموزش و پرورش و مجموعه ایزایران طی ماههای پایانی سال ۱۴۰۱ و ابتدای ۱۴۰۲ به نتیجه رسیده است.
براین اساس و طبق اطلاعیه مرکز توسعه آموزش مجازی، فناوری و امنیت اطلاعات وزارت آموزش و پرورش، امکان ثبت درخواست تواناکارت برای جامعه فرهنگیان از طریق پنجره واحد خدمات الکترونیک وزارت آموزش و پرورش وارد فاز عملیاتی شده است.
با فعال شدن این خدمت در پنجره واحد خدمات، از تاریخ ششم اردیبهشتماه سال جاری امکان ثبت درخواست برای فرهنگیان استانهای کردستان، مرکزی، یزد، فارس، ایلام، سیستان و بلوچستان، اردبیل، و خوزستان به صورت آزمایشی فراهم شده است.
به این ترتیب فرهنگیان در این استانها میتوانند با مراجعه به درگاه my.medu.ir، بخش خدمات رفاهی، نسبت به ثبت درخواست و دریافت کارت مجازی توانا از طریق آیکن «توانا» اقدام کنند.
با استفاده از کارت اعتباری توانا که پیرو ثبت درخواست فرهنگیان در پنجره واحد آموزش و پرورش (my.medu.ir) صادر میشود، امکان خرید اقساطی کالا و خدمات در قالب کسر از حقوق از فروشگاههای طرف قرارداد شبکه توانا فراهم شده است.
این کارت به صورت مجازی در قالب نرمافزار موبایلی توانا در دسترس متقاضیان قرار میگیرد و برای خرید از فروشگاههای اینترنتی یا حضوری قابل استفاده خواهد بود. اپلیکیشن توانا و آشنایی با قابلیتهای آن از طریق آیکن توانا در پنجره واحد آموزش و پرورش و همچنین از طریق پورتال اطلاعرسانی وزارت آموزش و پرورش، ذیل منوی خدمات الکترونیک قابل دریافت است.
از جمله مزایای کارت اعتباری توانا میتوان به امکان خرید اعتباری کالا و خدمات با تقسیط بلندمدت بدون نیاز به چک و ضامن یا بلوکه شدن پول در بانک و پرداخت آن از محل حقوق و مزایای ماهیانه اشاره کرد.
همچنین تخصیص هدفمند و یکپارچه بنهای مناسبتی یا طرحهای توزیع کالا و خدمات (بن پوشاک، بن سفر، و ...) در قالب سامانه توانا قابل انجام است. امکان استفاده از کیف پول الکترونیکی نیز از دیگر مزایای این سامانه برای جامعه مخاطبان فرهنگی است.
در خرید اعتباری با کارت توانا، پس از انجام خرید در ماه جاری، بر اساس درخواست متقاضی، تسویه یکباره مبلغ خرید از حقوق ماه بعد، یا تسویه اقساطی در انتهای هر ماه (تا زمان اتمام اقساط) اتفاق میافتد. میزان اعتبار هر متقاضی متناسب با دریافتی ماهانه وی (طی اعلام واحدهای ذیحسابی به سامانه توانا) تعیین میشود و مبلغ کل اقساط ماهانه وی میتواند تا سقف اعتبار اعلام شده افزایش یابد.
لیست کامل فروشگاههای طرف قرارداد از طریق اپلیکیشن توانا و همچنین در پورتال اطلاعرسانی وزارت آموزش و پرورش (medu.gov.ir، ذیل منوی خدمات الکترونیک) قابل مشاهده است.