به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، بازرس کل وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در آخرین گزارش خود درباره فعالیت نظارتی این کشور موسوم به «عملیات نگهبان پایدار» گفته است که در اوایل سال جاری میلادی، مایکل اریک کوریلا، فرمانده ستاد مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) در تلاش برای کاهش شکاف اطلاعاتی خود در افغانستان بوده است.
این دفتر به نقل از فرمانده سنتکام گفته است که وزارت دفاع آمریکا در حال حاضر فاقد جزئیات کامل برای مشاهده تصویر کامل از تهدیدات تروریستی بالقوه در افغانستان است.
وی گفته است که وزارت دفاع آمریکا پلتفرمهای جاسوسی هوایی را آزمایش میکند که میتوانند برای مدت طولانی در آسمان باقی بمانند. در این گزارش ادعا شده، هدف از این کار، نظارت بر گروههای تروریستی در افغانستان است.
مایکل اریک کوریلا اشاره کرده است که شاخه خراسان گروه داعش، به بیثباتکردن افغانستان در ماههای اول سال جاری میلادی با یک رشته حملات ادامه داده است. به گفته این مقام نظامی آمریکا این حملات شامل یک بمبگذاری در میدان هوایی کابل، یک ترور و تلاش برای ترور والیهای طالبان و دو بمبگذاری جداگانه در وزارت امور خارجه افغانستان بوده است.
در این گزارش همچنین بازرس پنتاگون به نقل از کوریلا مدعی شده است که طالبان انگیزه بالایی برای شکست شاخه خراسان داعش دارند، اما فاقد توانایی برای جلوگیری از حملات تروریستی در آینده هستند.
او همچنین ادعا کرده است که داعش میتواند در عرض شش ماه به منافع ایالات متحده یا غرب در خارج از کشور حمله کند، اگر این گروه چنین حملاتی را در اولویت قرار دهند. این ادعا در حالی است که مقامات کابل بارها عنوان کردهاند خطر حضور داعش در افغانستان در سطحی که دیگران ادعا میکنند نیست، بلکه ادعاهای موجود که توسط کشورهای غربی مطرح میشود یک بزرگنمایی تبلیغاتی برای این گروه تروریستی است.
وزارت دفاع آمریکا پس از خروج نیروهایش از افغانستان اعلام کرد که با استراتژی «بر فراز افق» از این کشور نظارت میکند و نمیگذارد به پایگاهی برای گروههای تروریستی تبدیل شود؛ با وجود این کارشناسان مبارزه با تروریسم نسبت به اینکه آمریکا در عمل نیز آنچه را که مبارزه با تروریسم میخواند، دنبال میکند، مشکوک هستند.
ست جونز، مقام سابق ضد تروریسم پنتاگون بهتازگی به رسانه «ملیتریتایمز» گفته است که ایالات متحده اساساً در افغانستان کور است. بهگفته او، امریکا حتی در طول جنگ در افغانستان درحالیکه نیروهای نظامی و اطلاعاتی در این کشور داشت با شکاف اطلاعاتی مواجه بود.