داود حسینپور، معاون پژوهش، فناوری و نوآوری دانشگاه علامه طباطبایی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به ارتباط دستگاههای دولتی با دانشگاهها و نیاز آنها به تحقیقات دانشگاهی گفت: تصور ما این است که فرهنگ تحقیقاتی در دستگاههای اجرایی نسبت به گذشته بسیار بهتر شده. خوشبختانه احساس نیاز و مراجعه به دانشگاه در طول سال 1401 با استقبال خوبی مواجه شده است.
وی با اشاره به تفاهم نامههای امضا شده بین دانشگاه و دستگاههای دولتی افزود: نزیدک به 43 تفاه منامه بین دانشگاه و دستگاههای اجرایی مختلف به درخواست خود دستگاهها امضا شده است. مسائلی همچون بیمه، مسائل امنیتی، حقوقی، اقتصادی و روانشناسی که حاصل استقبال خوب دستگاهها است.
معاون پژوهش، فناوری و نوآوری دانشگاه علامه طباطبایی از دو اقدام دانشگاه جهت انجام پژوهشهای هدفمند نام برد و گفت: دانشجوی پسا دکتری، صرفا یک نیاز تحقیقاتی دستگاه دولتی را به دانشگاه میآورد و روی آن کار میکند. یعنی موضوع رساله را دستگاه دولتی معرفی میکند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات به منظور ایجاد رسالههای هدفمند، دکترای پژوهش محور است. در واقع فرد با پروژه و نیاز سازمان میآید؛ یکسال تا یکسال و نیم بر روی موضوعی که کشور به آن نیاز دارد، تحقیق و پژوهش انجام میدهد و ورودش به دانشگاه نیز بر اساس همان پروژه است. همچنین اساتیدی که هدایت رساله را به عهده دارند در آن حوزه تخصص دارند.
حسینپور تصریح کرد: در راستای هدفمندی طرحهای پژوهشی، پایاننامه و رسالهها عمدتا به سمت حل مسائل اساسی کشور حرکت میکنند و عمده فعالیتهای تحقیقاتی ما تقاضا محور و مسئله محور است.