به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر فرامرز خداییان در همایش روز جهانی ایمنی غذا در سالن همایشهای بیمارستان قلب شهید رجایی تهران، گفت: ایمنی غذا بسیار مهم است، به نحوی که سالانه غذای ناایمن موجب مرگ و میر ۲۵۰ هزار نفر در جهان میشود.
وی با اشاره به این که هر شب ۸۲۰ میلیون نفر انسان در جهان گرسنه میخوابند، افزود: در سال ۲۰۵۰ جمعیت جهان بیش از ۹ میلیارد نفر خواهد شد و به غذایی به اندازه ۱۰ هزار سال قبل برای تامین این افراد نیاز داریم.
وی امنیت غذایی را چالش آینده جهان دانست و اظهار داشت: سال ۲۰۰۴ بیش از ۱۶۰ کشور جهان مصوب کردند غذا کالا نیست و جزو حقوق مردم است.
مدیرکل اداره فرآوردههای آشامیدنی و غذایی سازمان غذا و دارو گفت: یکی از ارکان حکمرانی خوب در جهان تامین غذاست. امنیت غذا وابسته به ایمنی غذاست، لذا سازمان ملل روز هفتم ژوئن را روز ایمنی غذا اعلام کرده است.
دکتر خداییان شعار امسال روز جهانی ایمنی غذا را "معیارهای غذایی میتواند نجات بخش جانها باشد" اعلام کرد و گفت: بیش از ۲۰۰ بیماری از غذا منتقل میشود و ۶۰۰ میلیون نفر سالانه در جهان به خاطر غذا بیمار میشوند و ۴۲۰ هزار نفر میمیرند و ۴۰ درصد کودکان جهان از غذا بیمار میشوند.
وی با بیان اینکه سالانه ۱۰۰ میلیارد دلار در جهان صرف ایمنی غذا میشود، گفت: سال گذشته از لحاظ تعیین ضوابط سال کم سابقهای برای سازمان غذا و دارو بود.
مدیرکل اداره فرآوردههای آشامیدنی و غذایی سازمان غذا و دارو بیان کرد: برای اولین بار تمام سموم کشور ثبت شد و همه آنها تعیین حد شدند. بیش از ۱۷ هزار ام آر ال تعیین و ابلاغ شد. همچنین شیوه نامهها و ضوابط زیادی تدوین یا به روز و ابلاغ شدند.
دکتر خداییان اضافه کرد: ۶ کالای استراتژیک غذایی داریم که در سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۷ هزار و ۳۸ مجوز ترخیص کالای اساسی صادر شد که این عدد در سال ۱۴۰۰ حدود ۶۲۵۱ مجوز بود.
وی با بیان این که نمونه برداری و صدور مجوز ترخیص با میانگین زمانی یک روز انجام میشود، گفت: پایش سموم کشاورزی، آفت کشها و فلزات سنگین به میزان ۱۸۰۰۰ مورد برای ۱۲ گروه محصولات غذایی انجام میشود.
مدیرکل اداره فرآوردههای آشامیدنی و غذایی سازمان غذا و دارو اظهار کرد: نظارت و بازرسی، ایمنی غذایی را تضمین میکند. سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۵۴ هزار بازرسی داشتیم که این عدد در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۰ هزار بازرسی بود.
دکتر خداییان افزود: پایش و ارزیابی در سطح عرضه از ۸۰۳۸ مورد در سال ۱۴۰۰ به ۲۳۵۱۱ در سال ۱۴۰۱ رسیده است.
وی در خصوص نظارت و پایش صدور مجوز مصرف در سامانه تیتک ابراز داشت: مجوز مصرف صادر شده از ۷ هزار مورد در سال ۹۷ به بیش از ۱۴۵۰۰ مورد در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است. مجوز ارزیابی صادر شده نیز در سال ۱۴۰۱ بیش از ۱۳۶۰۰ مورد بوده است.
مدیرکل اداره فرآوردههای آشامیدنی و غذایی سازمان غذا و دارو اعلام کرد: شناسه گذاری فرآوردهها نیز از ۲۰ میلیون و ۱۱۶ هزار مورد سال گذشته به ۲۸ میلیون و ۲۲۲ هزار مورد رسید.
دکتر خداییان در پایان ارائه پیش نویس سند مدیریت تامین زنجیره غدایی به شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، تعیین و توسعه عملیات قابل برونسپاری، توسعه فرآیند واگذاری امور و تمرکز زدایی، بازنگری ضوابط و دستورالعملهای اجرایی و تعامل و تفاهم با تشکلهای صنفی را اقدامات ویژه سازمان غذا و دارو طی سال گذشته در عرصه ایمنی غذایی اعلام کرد.