به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان اعلام کرد که برای جلسه جدید منتظر خواهد ماند تا روند تحرکات منطقهای و بین المللی جاری مشخص شود به ویژه که به گفته او لبنان در کانون این رایزنیها قرار دارد.
وی افزود: جلسه انتخاب رئیس جمهور مجددا دعوت ما به گفتگو و توافق به جای اقدامات تحریک آمیز و چالش را عیان ساخت.
نبیه بری از همه خواست که از فضای گفتگو در منطقه که آخرین آن توافق عربستان و ایران بود، نهایت استفاده را ببرند تا در پروندههای داخلی گشایشی پیدا شود.
وی افزود: آرای کسب شده از سوی فرنجیه به مثابه پیام روشنی بود. این آراء، مخالفان را شوکه کرد. خودشان از آرای جهاد ازعور شوکه شدند. لبنان از بحران بزرگی جان به در برد. کشور ممکن بود که به سمت خطرناکی پیش برود. ما از بحران بزرگ نجات یافتیم و همگان باید قانع شوند که جز گفتگو راه دیگری نیست. آنها اطمینان داشتند که ۶۷ رای را به دست خواهند آورد.
«نبیه بری» روابط با «ولید جنبلاط» رئیس حزب پیشرو سوسیالیست را ممتاز و عالی توصیف کرد و گفت: جنبلاط از محدود افرادی است که میتوان با آنها گفتگو کرد. به دنبال این هستند که بحث اختلاف با جنبلاط را ترویج کنند، اما نه من باور دارم و نه او.
رئیس پارلمان لبنان بر ضرورت تسریح در انتخاب رئیس جمهور لبنان تاکید کرد و گفت: انتخاب رئیس جمهور سرآغاز کار است و پس از آن ما نیاز به انتخاب نخست وزیر و سپس تشکیل دولت و برنامه روشن برای خروج از بحران داریم. نخست وزیر آتی باید وزنه مهمی باشد و حمایت قوی را برای موفقیت به دنبال داشته باشد.
وی درباره انتخاب «جوزف عون» فرمانده ارتش به عنوان راه حل وسط هم بیان کرد: عون عملکرد موفقی در ارتش داشته است، اما انتخابش به عنوان رئیس جمهور نیاز به اصلاح قانون اساسی دارد که این در سایه آرایش موجود در پارلمان ممکن نیست و حصول ۸۶ رای برای اصلاح قانون اساسی شدنی نیست.
با گذشت دو روز از جلسه ناموفق پارلمان لبنان برای انتخاب رئیس جمهور جدید لبنان، الاخبار در مطلبی آورده است: دوازدهمین جلسه انتخاب رئیس جمهور این واقعیت را برای طرفین آشکار ساخت که هیچکدام از طرفین قادر به انتخاب رئیس جمهور بدون توافق نیستند.
این در حالی است که «سمیر جعجع» رئیس حزب القوات اللبنانیه (حزب نیروهای لبنانی) به شدت «جبران باسیل» رئیس جریان ملی آزاد لبنان حمله کرده و او را غیرقابل اعتماد دانسته است.
جعجع همچنین گفته است که «الیاس بوصعب» معاون رئیس پارلمان به نفع فرنجیه کار میکند.
همزمان برخی منابع اعلام کردند که طی روزهای آتی هیئتی به ریاست «جان لودریان» به بیروت میآید و پاریس نقش آفرینی خواهد کرد.
فرانسه در فوریه گذشته شاهد نشستی بود که به علت مخالفت ریاض با انتخاب فرنجیه به عنوان رئیس جمهور راه به جایی نبرد، اما روند تحولات از آن زمان تاکنون تغییرات زیادی داشته است و ریاض از موضع منفی به سمت مثبت سوق پیدا کرده است.
شیخ «حسن البغدادی» عضو شورای مرکزی حزب الله لبنان هم در این باره گفت: آنچه در لبنان رخ میدهد بر همگان آشکار ساخت که بدون تفاهم مبتنی بر منافع کشور و در چارچوب روند متغیرات منطقهای و بین المللی، امکان انتخاب رئیس جمهور نیست.
وی افزود: هرگونه تعلل در این زمینه مشکلی را حل نخواهد کرد بلکه بر رنج مردم در زمینه اقتصادی میافزاید و پرونده آوارگان سوری را به تعویق میاندازد. ما توصه میکنیم که نباید به خارج توجه شود و گذر زمان به نفع هیچ کس نیست.
البغدادی در بخش دیگری از سخنان هم گفت: نادیده گرفتن نقش و موقعیت مهم جمهوری اسلامی ایران به عنوان راس هرم محور مقاومت، در منافع راهبردی در خلیج فارس و منطقه، دشوار است.
«الیاس بوصعب» معاون رئیس پارلمان لبنان گفت: به نبیه بری پیشنهاد دادم که انتخابات زودهنگام در صورت ناتوانی در انتخاب رئیس جمهور برگزار شود. هر روز که میگذرد ما بیشتر به این نتیجه میرسیم که بدون تفاهم انتخاب رئیس جمهور وجود ندارد.