به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ سامان کریمی شاد، کارشناس ارزهای دیجیتال و نویسنده کتاب راهنمای جامع ارزهای دیجیتال اظهار داشت: آنچه که بیش از پیش میتواند در مقبولیت عمومی ارزهای دیجیتال و بهتر شدن وضعیت اقتصادی کشور نقش سازندهای داشته باشد، آگاهی بخشی، اطلاع رسانی وحمایت پیرامون ارزهای دیجیتال و یا رمزارزها توسط مسئولان و رسانههای ملی است؛ چرا که در این صورت همه تریدرها خواهند توانست بدون کوچکترین ضرر، به چرخه معاملات خُرد و حتی کلان ورود کنند، به گونهای که حتی تحریمها را دور بزنند و با وارد کردن دلار و ارز، به اقتصاد کشور رونق چشمگیر ببخشند.
وی افزود: آگاهی نداشتن مردم از ارزهای دیجیتال با گذشت ۱۵ سال از متولد شدنشان، سبب شده این عرصه با وجود مزیتهایی که میتواند در بازار معاملات اقتصادی داشته باشد، همچنان آنطور که باید رشد نکند و در مسیر مهجوریت سیر نماید؛ البته در این میان عدم تلاش دولت و حتی صداوسیما و رسانهها در راستای آگاهی بخشی مردم نسبت به این حوزه یکی از دلایلی است که به واقف نشدن صحیح جامعه از این ارزها دامن زده و یا جریان سوءاستفادههای برخی افراد از کاربران اینگونه ارزها را در بازار اقتصادی بدنبال داشته است.
کریمی شاد تصریح کرد: مثلا طرح پانزی نمونهای از طرحهای مرتبط با ارزهای دیجیتال است که در آن سودجویان به راحتی با پیشنهادهای وسوسه کننده سعی در ترغیب مردم به سمت روی آوری به سودهای نجومی با رقمهای بالا میکنند و سرمایه افرادی را که صرفا به جهت کسب سودهای زیاد جذب این طرح و بازار ارز شده اند و هیچگونه آگاهی و اطلاعاتی پیرامون استفاده و نحوه کاربرد رمزارزها ندارند را، به کام خود رقم میزنند. به هر حال به نظرم همه این سوء استفادهها در جهت بازار اقتصاد و ارزهای دیجیتال نشأت گرفته از عدم آگاهی مردم و نداشتن اطلاعات لازم پیرامون این عرصه است که در اینجا میطلبد دولت، صداوسیما وسایر رسانهها پای کار بیایند؛ چرا که نبود متولی وحمایتگرِ مطلوب، به جهت ورودِ به موقع و درست برای آگاهی بخشی به جامعه، به کلاهبرداریهای روزافزون در این بازار دامن خواهد زد.
این مدرس حوزه ارز دیجیتال تاکید کرد: البته سازمان فنی و حرفهای تاکنون به نوبه خود اقدامات و آموزشهای بسیاری را در زمینه فرهنگسازی ارزهای دیجیتال و نحوه کاربرد درست آنها ارائه نموده، اما واقعیت این است که این سازمان نیازمند حمایتگران و یاری رسانهای دیگر همچون دولت، صداوسیما و سایر رسانهها است، چون به تنهایی آنچنان که باید، قادر نخواهد بود کاری را از پیش ببرد.
او در ادامه گفت: یکی از مهمترین شاخصههای موفقیت در بازار پرتلاطم ارزهای دیجیتال، داشتن اطلاعات و سواد مالی است؛ در واقع ما در این عرصه فاکتورهایی باعنوان هوش مالی و سواد مالی داریم که کاملا از یکدیگر جدا هستند. به طور مثال برای این مورد میتوان دو ورزشکار را مثال زد که یکی برای سلامتی و تناسب اندام ورزش میکند و دیگری در راستای راه یابی به المپیک و دریافت مدال وارد عرصه وزش شده، به هرحال مهم آن است که اگر میخواهیم در بازار ارز دیجیتال درآمد کسب کنیم و درآمدِ دلاری داشته باشیم، باید سعی کنیم با داشتن اطلاعاتِ درست و استاندارد، به این عرصه ورود کنیم.
کریمی شاد عنوان کرد: به طورکل فضای مجازی ازجمله «اینستاگرام» و «یوتیوب»، فضای مطلوب و درستی برای آموزش بویژه در زمینه ارزهای دیجیتال نیستند. چرا که اینگونه فضاها فقط در حِصار آموزشهای کَپسولی و فشرده پیش میروند و به کارِ کسی که میخواهد سرمایه خود را وارد بازار ارز دیجیتال نماید، نمیآیند. پس برای نتیجه گرفتن از این بازار لازم است از سواد واقعی و استاندارد بهره گرفت؛ به تعبیر دیگر، هیچ کسی حاضر نیست برای علم آموزی فرزندِ خود، او را بجای فرستادن به مدرسه، واردِ فضاهایی، چون اینستاگرام کند، بلکه حتی تلاش میکند فرزندش را در مدرسه آنهم در بهترین مدارس برای کسب علم ودانش ثبت نام کند. در عرصه ارزهای دیجیتال هم همین مقوله جریان دارد و اگر به غیر از این باشد نه تنها هیچ سودی عاید نمیشود بلکه ضرر و زیان به بار خواهد آورد.
این فعالِ حوزه کسب و کارهای اینترنتی ادامه داد: یکی از نکاتی که سبب میشود کشور ما نیز بتواند همچون کشورهای پیشرفته در حوزه ارزهای دیجیتال ورود کند و نتیجه بگیرد آن است که از سیستم بلاکچین که امنیت را به شدت افزایش میدهد و اتفاقامناسب سیستمهای بانکی است، برای دیجیتالی کردن اقتصاد کشورمان استفاده کنیم، چرا که یک سطح بسیار امن تری از دیتابیس (پایگاه داده یا بانک اطلاعات) را ایجاد میکند. البته لازمه همه اینها، حمایت و جدیت مسئولان کشور است که اگر آنطور که باید، جریان نیابد در این حوزه پیشرفتهای چشم گیری نخواهیم داشت. همچنین با بهره گیری از دیجیتالی کردن اقتصاد و بهره گیری از رمزارزها بویژه رمزارزهای بومی، میتوانیم مشکلاتی که در راستای حمل و انتقال پول در حجمهای بزرگ، تایید و امنیت آنها و نیز امنیت حسابها وجود دارد را برطرف سازیم. وبهره گیری از رمز ارزها را دربازار معاملات اقتصادی از خُرد تا کلان را گسترش بخشیم.
وی در ادامه در خصوص رمز ارز ملی گفت: یکی از مشکلاتی که هم اکنون وجود دارد آن است که چندین سال پیش تلاش شد تا یک رمز ارز ملی اندازه گیری شود، اما بواسطه بزرگ بودن آن پروژه، در راه اندازی دچار، اما و اگرهای زیادی شد به گونهای که پای ایرادات فقهی نیز برای استفاده از آن به میان آمد و به طور کل آن رمز ارز راکد باقی ماند به طوری که با گذشت سالها هنوز نتوانسته ایم آن را راه اندازی کنیم در صورتیکه نه تنها با ایجاد آن رمز ارز ملی، سوءاستفادههای مالی و بانکی به حدصفر خواهد رسید بلکه حتی متخلفین در سطح کوچک و بزرگ نیز در موارد اقتصادی نخواهند توانست کاری از پیش ببرند. چرا که با استفاده از لاکچین در رمز ارز ملی خواهیم توانست علاوه برایجاد امنیت، شفافیت اطلاعاتی را نیز رقم بزنیم وبا این عملکرد به سیستم بانکی و بانکداری کشور کمک کنیم.
موسس آکادمی بلاک چین اظهار داشت: اگر تبادلات ارزهای دیجیتال از معاملات کوچک آغاز شود، یعنی مردم نیز بتوانند به این عرصه ورود کنند، اقتصاد کشور میتواند رونق بیشتر و بهتری را تجربه کند؛ البته اگر در این زمینه اطلاع رسانی صحیحی در سطح رسانههای ملی انجام شود، به طور قطع، بواسطه آن جامعه خواهد توانست از موارد امنیتی و راهکارهای مقابله با سوء استفاده از این ارزها اطلاعات درست و دقیقی کسب کند و به طور کل آگاهی بخشی سبب میشود مقبولیت عمومی ارزهای دیجیتالی بالا برود.
کریمی شاد در پایان خاطرنشان کرد: اگر میخواهیم معاملات اقتصادی بر مبنای ارزهای دیجیتال صورت گیرد، حتما باید آن را از معاملات خُرد و کوچک و یابه اصطلاح، از کوچه و بازار آغاز کنیم تا بتوانیم از آن نتیجه بهتری بگیریم و کم کم این مسائل میتواند کمک کند که همه تخلفات در عرصه ارزهای دیجیتال کمتر شود به گونهای که، همه مردم با هر کسب و کاری بتوانند در عرصه خدمات یا کالا، در صورت داشتن امکانات صادرات، از سد تحریمها عبور کنند؛ اگرچه اکنون نیز این تحریم شکنیها در حد کم توسط برخی تُجار در حال اجراست. به هرحال از آنجا که ارزش پول کشور سیر نزولی داشته و تبدیل دلار به ریال عدد بزرگی را شامل میشود، پس با این حساب نیروی کار ایرانی برای خارجیها مقرون به صرفه است، به همین دلیل مردم میتوانند با استفاده از این فرصت به راحتی تحریمها را دور بزنند وضمن داشتن درآمد دلاری ارز زیادی به کشور وارد کنند.