به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، احمد محمدیزاده استاندار بوشهر در نشست شورای هماهنگی تشکلهای دانشجویی استان بوشهر اظهار کرد: این سرزمین متعلق به شماست و همانطور که پدران و برادران شهید شما این سرزمین را با خون خود حفظ کردند شما نیز این سرزمین، انقلاب و کشور را در آینده با مجاهدتهای خود سربلند خواهید کرد.
وی با اشاره به لزوم واگذاری مدیریت امور کشور به جوانان اضافه کرد: جوانگرایی یک اکسیر بینظیر، شتابدهنده و پیشران است. جوانان در تاریخ این سرزمین همواره حافظ کشور بودهاند.
استاندار بوشهر با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه اشتغالزایی تصریح کرد: در سال ۹۲ قانون اشتغال ۵۰ درصد بومیها در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی مصوب شد اما متاسفانه این مصوبه بهدرستی در دورههای بعد اجرایی نشد تا جایی که اکنون حدود ۳۰ درصد از شاغلین صنایع استان را بومیها تشکیل میدهند.
محمدیزاده با بیان اینکه اکنون عزم خوبی برای محقق شدن سهمیه اشتغال ۵۰ درصدی بومیها در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی استان بوشهر وجود دارد، ادامه داد: روز گذشته آزمون استخدامی واحدهای مختلف پتروشیمی باختر برگزار شد.
وی یادآور شد: مردادماه سال گذشته سهمیه ۸۵۴ نفر برای پالایشگاههای پارس جنوبی برگزار شد و خوشبختانه همه این سهمیه قرار است ویژه بومیهای استان بوشهر و شهرستانهای پارسیان، لار و لامرد در نظر گرفته شود. این آزمون در حالی که قرار بود در دانشگاه امیرکبیر تهران برگزار شود با پیگیریهای متعدد در خود استان برگزار شد.
استاندار بوشهر با اشاره به تلاشهای صورت گرفته برای استخدام نیروهای استان گفت: امسال سهمیه جذب دانشجو در دانشگاه فرهنگیان افزایش خواهد یافت و بیش از ۵۰۰ نفر فارغ التحصیل از دانشگاهها به عنوان معلم استخدام خواهند شد.
محمدیزاده با بیان اینکه همه مردم کشور از ذخایر استان بوشهر سهم دارند، تاکید کرد: روزانه ۱۰۰ هزار مترمکعب آب از کازرون و ۱۸۰ هزار مترمکعب از سد کوثر استان کهکیلویه و بویر احمد از منابع زیرزمینی استانهای همجوار به استان بوشهر انتقال داده میشود.
وی عنوان کرد: باتوجه به آسیبهایی که صنایع نفت، گاز و پتروشیمی به محیط پیرامونی خود وارد کرده است در سفر دوم رئیس جمهور به استان بوشهر از ۱۰ هزار میلیارد تومان حدود ۶ هزار میلیارد تومان آن از محل مسئولیتهای اجتماعی این صنایع خواهد بود که تا پایان دولت سیزدهم این اعتبار باید جذب و در پروژههای عمرانی استان هزینه شود.
استاندار بوشهر با اشاره به برگزاری آزمون استخدامی برای جذب دانش آموختگان دانشگاهی در استان بوشهر گفت: جذب ۵۰۰ نیروی جدید که ۳۵۸ نفر برای دانشگاه علوم پزشکی و یکصد نفر برای سایر ادارات دولتی از جمله برنامههای استان بوشهر است که آزمون آنها طی ۲ ماه آینده برگزار میشود.
محمدیزاده در پایان بیان کرد: تلاش میکنیم با حضور در هفت دانشگاه استان جلساتی را با دانشجویان، اساتید و روسای دانشگاهها بهمنظور تعامل هر چه بهتر و بیشتر برگزار شود.
لزوم ایجاد شور و نشاط در فضای دانشگاهی
اکبر پورات معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار بوشهر در نشست دانشجویان با استاندار بوشهر اظهار کرد: تشکلهای دانشجویی پویا، مبتکر، خلاق و صاحب اثر در تمامی مولفههای توسعهای هستند و بخش قابل توجهی از جوانان در این تشکلها به نقشآفرینی میپردازند.
وی با اشاره به اینکه تشکلهای دانشجویی در به وجود آوردن امید در سطح دانشگاه و دانشجویان در بخشهای مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی نقش بسزایی دارند، افزود: به وجود آوردن فضای لازم برای ایجاد شور و نشاط انتخابات سال جاری در فضای دانشگاه در بین جوانان و دانشجویان از سوی تشکلهای دانشجویی ضروری است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار بوشهر تصریح کرد: کارگروههای مختلفی در حوزه آسیبهای اجتماعی در استانداری بوشهر فعال است که تشکل های دانشجویی و سایر اساتید و نخبگان استانی میتوانند نظرات و پیشنهادات خود را جهت راهبردی کردن این کارگروهها ارائه دهند.
پورات با اشاره به اینکه با جدیت به دنبال مسئله اشتغال دانشجویان بعد از فارغ التحصیلی هستیم، افزود: در همین راستا تفاهمنامهای میان صنعت و دانشگاه خلیج فارس جهت جذب ۸۵۴ نفر در آزمون استخدامی در بخش صنعت به امضا رسیده است.
وی عنوان کرد: همچنین پیگیری مسائل و مشکلات دانشگاهها و دانشجویان در کمیسیون دانشجویی استان به طور جدی و مستمر هستیم، که در همین راستا ایجاد پل هوایی دانشکده امام خامنهای و راهاندازی خوابگاه متاهلی برای دانشجویان دانشگاه خلیج فارس از جمله این موارد است.
مشکلات صنفی دانشجویان در روزهای آینده برطرف میشود
مدیرکل دفتر سیاسی استاندار بوشهر سیدگی به مسائل و مشکلات دانشجویی و حرکت در مسیر اعتلای حوزه آموزشی را از اولویتهای استان در بخش دانشگاهها دانست و گفت: دفاع و استیفای حقوق دانشجویان و رسیدگی به مطالبههای آنان از جمله رویکردهای مهم مدیریت ارشد استان بوشهر است.
سعید حیدری با اشاره به برخی دستاوردها در حوزه دانشجویی متاثر از پیگیریها در دولت مردمی و انقلابی گفت: بسیاری از مشکلات و مسائل عمده صنفی دانشجویان در استان برطرف و طی روزهای آینده اخبار بهتری از این حوزه اطلاع رسانی میشود.
تشکلهای دانشجویی باید جریانساز باشند
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری بوشهر نیز در این آئین با اشاره به نقش دانشجویان در یافتن مسیر سازنده برای حل مسائل جامعه و تدوین و ترسیم نقشه پیشرفت برای آینده کشور اظهار کرد: این مهم نشان میدهد که دانشجویان اولویتهای جامعه را درک میکنند و نسبت به آن دغدغه دارند.
رقیه زنگنه نژاد با بیان اینکه تشکلهای دانشجویی باید جریانساز باشند، افزود: از روحیه جوانگرایی دانشجویان برای گفتمانهایی که جزء گفتمانهای اصیل انقلاب اسلامی هستند، باید بهره برد.
وی عنوان کرد: یکی از دغدغههای امروز ما بحث خانواده و کاهش آسیبهای اجتماعی است که در این ارتباط ترویج گفتمان آسان ازدواج دانشجویی از مهمترین رویکردهای مدیریت ارشد استان در این بخش است.
وی ادامه داد: سال گذشته آئین ازدواج دانشجویی در دانشگاههای استان برگزار شد و امید میرود امسال نیز نظیر این مراسم با کمک و راهبری دانشجویان در استان برگزار شود.
اختصاص ۱۲۵ میلیارد تومان به خوابگاههای متاهلی استان بوشهر
محسن پاپریزارعی، رئیس سازمان برنامه و بودجه استان بوشهر در ادامه این نشست اظهار کرد: ۶.۵ درصد تولید ناخالص داخلی کشور، ۷۴ درصد گاز کشور و ۶۳ درصد میگوی پرورشی کشور در استان بوشهر تولید میشود و بزرگترین بندر صیادی، بزرگترین اسکله صادرات مواد پتروشیمی با مرز ۹۶۵ کیلومتری با خلیجفارس در خود جای داده است.
وی اضافه کرد: علی رغم ظرفیتهایی که در استان بوشهر وجود دارد، اما متاسفانه این استان درگیر عقب ماندگیهای بسیاری است؛ وضعیت نامناسب آب شرب و پایین بودن تعداد تختهای بیمارستانی نسبت به میانگین کشوری پایینتر از جمله این محرومیتها است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان بوشهر با اشاره به تلاشهای صورت گرفته در جهت رفع مشکلات استان بوشهر تصریح کرد: برخی از این مشکلات در دور اول سفر رئیس جمهور، بخشی در متمم سفر اول و بخشی دیگر در سفر دور دوم ریاست جمهوری با تخصیص ۱۰ هزار میلیارد تومان بررسی و مصوبات خوبی را گرفت.
پاپریزارعی یادآور شد: در دور سفر رئیس جمهور به استان بوشهر به عنوان سومین استانی که برای دومین بار میزبان رئیس جمهور بود، در حالی که مجموع ۲ سفر قبلی رئیس جمهور مصوبات به ۶ هزار میلیارد تومان نمیرسید اما در استان بوشهر ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار تصویب شد و در کنار آن ۲۷۰۰ میلیارد تومان اعتبارات ملی، سه هزار میلیارد تومان سهم ارزش افزوده وارد استان بوشهر شد.
وی تصریح کرد: اگر اعتبارات سفر اول به همراه مسئولیتهای اجتماعی را با هم جمع کنیم بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد تومان پول نقد در سال ۱۴۰۱ وارد استان بوشهر شده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان بوشهر با بیان اینکه تمام بیمارستان نیمه کاره در استان فعال هستند، گفت: مرکز دندانپزشکی و مرکز بیماریهای خاص در حال حاضر فعال است، همچنین تجهیزات اورژانس هستهای استان بوشهر که تنها اورژانس هستهای کشور است خریداری خواهد شد.
پاپریزارعی با اشاره به افزایش اعتبار عمرانی استان بوشهر گفت: با پیگیریهای که صورت گرفته بالغ بر ۸۴درصد مصوبات سفر اول رئیس جمهور به استان بوشهر محقق و این در جایگاه نخست تحقق مصوبات رئیس جمهور قرار گرفت.
وی با بیان اینکه ۱۲۵ میلیارد تومان اعتبار برای احداث خوابگاه متاهلی دانشجویان دانشگاه خلیج فارس و علوم پزشکی و احداث استخر دانشجویی اختصاص یافته است، اظهار کرد: از این میزان اعتبار ۷۰ میلیارد تومان برای احداث خوابگاه متاهلی دانشگاه خلیج فارس، ۳۵ میلیارد تومان برای خوابگاه متاهلی دانشگاه علوم پزشکی و ۲۰ میلیارد تومان نیز برای استخر دانشجویی دانشگاه خلیج فارس اختصاص یافته است.