به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم.
شورای صنفی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر در نامهای نسبت به گران شدن غذای دانشجویی اعتراض و عنوان کرد: حجم و کیفیت غذا در شأن دانشجوی پلی تکنیک نیست.
شورای صنفی دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر در نامهای به معاونت فرهنگی دانشگاه نسبت به افزایش شهریه دانشجویان شهریه پرداز و همچنین گرانی غذای دانشجویی اعتراض کرد.
در این نامه آمده است: با نظر به افزایش ۳ برابری قیمت غذای دانشجویان دورههای خودگردان، آموزش الکترونیک، پردیسها و بین الملل لازم دیدیم تا نقد به حق خود را من باب مسائلی که از نظر میگذرد اعلام داریم. امید که این مرقومه را صرفا از دریچه اعتراض صنفی و لاغیر بنگرید.
همانگونه که استحضار دارید بودجه دانشگاه صنعتی امیرکبیر در سال جاری تنها افزایش ۱۲ درصدی را تجربه کرده است که نسبت به تورم فزاینده فعلی کشور رقم ناچیزی محسوب میشود و دانشگاه تنها راه گریز خود را در اعمال فشار به دانشجو میبیند، در وهله اول افزایش شهریه ثابت دانشجویان شهریه پرداز و حالا گرانی بی منطق غذای سلف که علنا نشان دهنده جبران مابهالتفاوت کسری بودجه از طریق اعمال فشار به دانشجو است.
دانشگاه علم و صنعت در اطلاعیهای مهلت تخلیه خوابگاهها را اعلام کرد.
دانشگاه علم و صنعت در اطلاعیهای مهلت تخلیه خوابگاهها را اعلام کرد.دانشجویانی که متقاضی استفاده از خوابگاه در نیمسال دوم تحصیلی نیستند لازم است که تا ۱۶ اسفند ماه نسبت به تخلیه خوابگاه اقدام کنند.
لازم به ذکر است، در صورتی که در مهلت زمان تعیین شده خوابگاه تخلیه نشود اجاره بهای نیمسال دوم از دانشجو اخذ میشود.
رئیس سازمان امور دانشجویان از احیای کانون همیاران سلامت برای ترویج زیست سالم دانشجویی در دانشگاهها خبر داد.
هاشم داداش پور رئیس سازمان امور دانشجویان اظهار داشت: سازمان امور دانشجویان و وزارت علوم در حوزه علمی سیاست گذاری میکند و یکی از اجزای آن بحث سلامت دانشجویان است و طبیعی است نقش سیاست گذاری خود را در جهت هدایت دانشگاهها داشته باشند و در جهت مدنظر وزارت علوم هدایت کنند.
وی افزود: یکی از مسائلی که در حوزه مشاوره مورد توجه بود، بحث درمانی است و بیشتر به بحث درمانی توجه میشد تا پیشگیری. بر این اساس یکی از بحثهای ما توجه از رویکرد درمانی به سمت رویکرد پیشگیری است. ما نباید صرفاً فقط به مشاوره بسنده کنیم و باید به تمام ابعاد سلامت توجه کنیم. در این صورت است که اثرگذاری آن بیشتر میشود.
هشتمین و آخرین مسابقه مجازی کتابخوانی از دور سوم مسابقات کتابخوانی «هشت بهشت» با موضوع کتاب «عصرهای کریسکان» برای دانشجویان سراسر کشور برگزار میشود.
معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی تهران کتاب «عصرهای کریسکان» نوشته «کیانوش گلزار راغب» را برای هشتمین مسابقه مجازی کتابخوانی هشت بهشت از سومین دوره مسابقات برای دانشجویان کتابخوان کشور انتخاب کرده است.
کتاب عصرهای کریسکان به قلم کیانوش گلزار راغب، خاطرات «امیر سعیدزاده» از رزمندگان جنگ ایران و عراق را به تصویر کشیده است. در این اثر با سرنوشت غمناک و حزنآلود او همراه میشوید تا به عمق فجایع ضد انقلاب دموکرات و کومله پی ببرید.
این مسابقه جمعه ۲۶ اسفند ماه ۱۴۰۱ بهصورت مجازی از طریق سایت باشگاه کتابخوانی دانشجویان ایران به نشانی BookRc.ir از ساعت ۹ تا ۲۴ برای دانشجویان علاقهمند کتابخوانی برگزار میشود. دانشجویان میتوانند برای ثبتنام و شرکت در این مسابقه به این سایت مراجعه کنند. همچنین عضویت در کانال ایتای مسابقات کتابخوانی هشت بهشت با شناسه @ FJUTBookRC امکانپذیر است.
۱۷ نوع تسهیلات به دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی پرداخت میشود
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت از پرداخت وام ویژه دستیاری و پوشش بیمه درمانی و در نظر گرفتن سوابق کاری دانشجویان دستیاری و PHD به عنوان اقدامات جدید این صندوق یاد کرد.
علی اکبر محمدی در اجلاس روسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور در مشهد مقدس با بیان اینکه ۱۷ نوع تسهیلات به دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی پرداخت میشود، اظهار داشت: سیستم نرم افزار یکپارچه صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت در سال جاری راه اندازی شده است.
وی افزود: برخی از انواع وامهای دانشجویی در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال گذشته رشد مناسبی داشته بگونهای که برخی از آنها از ۵۰ تا ۳۰۰ درصد افزایش یافته است همچنین تسهیلات دستیاری بین ۵۷ تا ۷۶ درصد رشد داشته است.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت تصریح کرد: توسعه زیرساختهای خوابگاهی مورد توجه ویژه وزارت بهداشت است. در حال حاضر ۶۲ پروژه خوابگاه مجردی با ظرفیت ۱۹ هزار تخت و ۷ خوابگاه متاهلی با حدود ۲۲۵ باب در حال ساخت است که برای تکمیل این پروژهها حداقل به ۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.