به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: سامانه درگاه جامع فرهنگی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور به منظور ساماندهی، انسجام بخشی و پایش مستمر فرآیندهای فرهنگی مختلف در سطح دانشگاهها طراحی و راه اندازی شده است.
وی ادامه داد: سامانه درگاه جامع فرهنگی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور ضمن وحدت بخشی به رویه ها، اسباب آن را فراهم میآورد تا مرکز اطلاعات فرهنگی دانشگاهها شکل بگیرد و از این طریق زمینه مدیریت فرهنگی اطلاعات محور فراهم شود.
وی افزود: دسترسی سهل الوصول به کارنامه فرهنگی دانشجویان، اساتید و دانشگاهها یکی از مزیتهای این سامانه یکپارچه است که قابلیت امتیازدهی و مقایسه فرهنگی میان دانشگاهها را فراهم کرده و میتواند زمینه ساز رقابت و پویایی فرهنگی شود.
کلانتری مدیریت و نظارت بر فرآیند برگزاری رویدادها را یکی از قابلیتهای این سامانه عنوان کرد و گفت: نمایش مشخصات تمام رویدادهای انجام شده و در حال برگزاری تشکلها و گروههای دانشجویی، ثبت محتوای رویدادهای برگزار شده و دسترسی بارگیری به افراد مجاز، نظارت بر فرآیند رویدادهای در حال برگزاری و ارائه گزارشهای آماری و مدیریتی در حوزه رویدادها از طریق این درگاه جامع فرهنگی میسر خواهد بود.
وی ادامه داد: مدیریت و نظارت بر فعالیت گروهها و تشکلهای دانشجویی یکی دیگر از قابلیتهای این سامانه است که ثبت تقاضای تاسیس گروهها و تشکلهای دانشجویی و نظارت بر بررسی تقاضاها انجام میشود.
کلانتری افزود: این سامانه قابلیت ثبت تقاضاهای انجام فعالیتهای مرتبط با هر حوزه و نظارت بر آنها، برگزاری انتخابات الکترونیکی مورد نیاز در هر حوزه، امکان ابلاغیه، گواهی داوری و فعالیت برای هر دانشگاه، دانشجو و کارشناس فرهنگی را برای دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور دارد.
وی بیان کرد: فرآیند اخذ مجوز نشریههای دانشجویی از طریق سامانه درگاه جامعه فرهنگی برای همه دانشگاهها و موسسات آموزش عالی فراهم شده است.
کلانتری تصریح کرد: در بخش مدیریت و نظارت بر نشریات دانشجویی این سامانه، نظارت و تایید نشریهها برای انتشار، برگزاری الکترونیکی انتخابات کمیته ناظر بر نشریات، قابلیت بارگیری تمام نشریات، ویژه نامهها و نمایش اطلاعات هر نشریه از قبیل صاحبان امتیاز، مدیران مسئول، سردبیرها و همکاران مرتبط بصورت اتوماسیون انجام میشود.
وی افزود: قابلیت ثبت نظر و امتیازدهی خوانندگان و مرتب سازی بر حسب میزان بازدید، محبوبیت و نظرسنجیهای مرتبط و همچنین ارائه گزارشهای آماری و مدیریتی برای نظارت و ارزیابی فرآیندهای نشریات دانشجویی به صورت تفصیلی از طریق این درگاه امکان پذیر میباشد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم در پایان خاطرنشان کرد: با رصد و پایش گزارشهای ماهانه دانشگاهها از طریق این سامانه، میتوان نقاط ضعف و قوت فرهنگی دانشگاهها را شناسایی کرده و برنامه ریزی لازم را انجام داد.