به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، بنیاد ملی نخبگان، راهاندازی این هسته نخبگانی با عنوان طراحی شبکهی یکپارچهی فرآوری و ترابری (شیفت) را با محوریت دانشگاه صنعتی اصفهان و در قالب طرح شهید دکتر بهشتی بنیاد، در خرداد ماه ۱۴۰۲ تصویب کرد.
محمد تمنایی، دانشیار دانشکده مهندسی حملونقل دانشگاه صنعتی اصفهان، ضمن اعلام تأیید و تصویب اولین هسته نخبگانی اولویتمحور کشور، افزود: پیشنهاده هسته نخبگانی "طراحی شیفت"، پس از دو مرحله داوری تخصصی و برگزاری جلسهی دفاع علمی، در بنیاد ملی نخبگان، مورد تصویب نهایی قرار گرفت.
به گفته تمنایی، هدف اصلی کلانراهبرد "شیفت"، ارتقای مشارکت پایدار و عدالتمحور کشور در زنجیره ارزش جهانی است و هسته نخبگانی تلاش دارد تا با طراحی سازوکارهای تقاطع زنجیرههای ارزش مبتنی بر رویکرد نظریهی بازی، این امکان را برای کشورهای ذینفع در کلانراهبرد "شیفت" فراهم کند که با تخصیص و تهاتر بهینه منابع تولید ارزش افزوده، طیف متنوعی از نیازمندیهای خود را پاسخ دهند.
راهبر اولین هسته نخبگانی اولویتمحور کشور، افزود: هسته "طراحی شیفت" شامل شش کمیته است و بیش از ۲۰ نفر از متخصصین در حوزههای مختلف همچون حملونقل، انرژی، بازرگانی، ژئوپلیتیک، اقتصاد کلان، و اقتصاد پولی، در این طراحی مشارکت دارند. بر این اساس، قابلیتها و نیازمندیهای کشورهای واقع در مناطق جغرافیایی دوازدهگانه ذینفع در کلانراهبرد "شیفت"، شناسایی میشوند و روابط برد-برد میان این کشورها، و راهکارهای سیاستی متناسب، طراحی و پیشنهاد میشود.
گفتنی است با هدف شبکه سازی میان اساتید برتر و نخبه و زمینه سازی برای اثرگذاری آنها در حل مسائل و چالشهای اساسی کشور، بنیاد ملی نخبگان در قالب طرح شهید دکتر بهشتی، از تشکیل هستههای مسئلهمحور نخبگانی، حمایت میکند و ضمن تخصیص اعتبار پژوهشی، از نتایج مطالعات آنها برای اثرگذاری در حل مسائل مهم کشور پشتیبانی نهادی میکند.