به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، بهرام عیناللهی در نشستی که در سازمان غذا و دارو و با حضور رییس و مدیران این سازمان برگزار شد، اظهار داشت: رئیس جمهور و معاون اول پیگیر مسائل حوزه دارو هستند و نسبت به این اقلام اهتمام ویژه دارند. سال گذشته خدمات سلامت ۱.۷ برابر نسبت به سال قبل از آن افزایش پیدا کرد که این افزایش خدمات، نیاز به منابع بیشتری دارد. وی به کاهش تعرفه مالیات ترخیص دارو و تجهیزات پزشکی از گمرک اشاره کرد و افزود: همه تلاش ما این است که با کمک بانک مرکزی، ارز مورد نیاز دارو و تجهیزات پزشکی را تامین کنیم.
به گفته وی، بیشترین میزان مصرف سرم در سالهای اخیر اتفاق افتاده و سازمان غذا و دارو با مدیریت مصرف سرم، از کمبود آن در کشور جلوگیری کرده است.
عیناللهی یادآور شد: باید همزمان با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی، کیفیت تولید دارو و تجهیزات نیز ارتقا یابد و علاوه بر تامین نیاز داخلی، زمینههای رشد صادرات این محصولات نیز فراهم شود.
وی با تاکید بر لزوم تسهیل شرایط حضور سرمایهگذاران خارجی دارو و تجهیزات پزشکی در کشور، افزود: از ضعفهای صنایع داروسازی، ناکافی بودن صادرات است. رئیس جمهور در مذاکرات دوجانبه، چندجانبه و در دیدار با مقامات شماری از کشورها، زمینه افزایش صادرات دارو و تجهیزات پزشکی را فراهم کردهاند و با چنین امکانی لازم است همزمان با رشد تولید، شاهد افزایش صادرات نیز باشیم.
عیناللهی با بیان اینکه بسیاری از مشکلات حوزه دارو به طور مستقیم ناشی از تحریم و عدم امکان انتقال منابع ارزی است، گفت: مشکلات حوزه دارو با تعامل و همکاری شرکتهای دارویی، شرکتهای پخش و بیمهها و دیگر سازمانهای مرتبط، کاهش یافته است.
براساس این گزارش، در این نشست اعضای هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی و انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی هم به بیان مسائل خود در تامین دارو و تجهیزات پزشکی پرداختند.
۱۲ هزار میلیارد تومان به شرکتهای دارویی پرداخت میشود
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از اختصاص ۱۲ هزار میلیارد تومان از سوی سازمان برنامه و بودجه برای پرداخت معوقات دارویی و حمایت از صنایع دارویی در آینده نزدیک خبر داد.
عین اللهی در حاشیه نشست با هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی و انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی درمورد تامین ارز مورد نیاز دارو و تجهیزات پزشکی گفت: تا امروز ۷۰۰ میلیون دلار پروفورما ثبت شده و ۵۰۰ میلیون دلار نیز در مراحل نهایی قرار دارد که به سرعت در حال انجام است.
وی با اشاره به تفاهم وزارت بهداشت، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه برای اختصاص ارز مورد نیاز در تامین دارو و تجهیزات پزشکی، افزود: تا پایان سال، ۱.۵ میلیارد دلار ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی برای دارو، تجهیزات، ملزومات مصرفی پزشکی و شیرخشک اختصاص داده خواهد شد که با تامین به موقع ارز، مشکل خاصی در این حوزه نخواهیم داشت.
عیناللهی با بیان اینکه نقدینگی، نیاز اصلی شرکتهای دارویی برای واردات دارو و مواد اولیه است، اظهار داشت: بانک مرکزی مقرر کرد، ۳۰ هزار میلیارد تومان از طریق بانکهای عامل به شرکتهای دارویی، تسهیلات پرداخت شود تا بتوانند ارز مورد نیاز خود برای دارو و مواد اولیه را تامین کنند که این مهم میتواند برخی از مشکلات صنایع داروسازی را حل کند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه عوارض گمرکی از دیگر مشکلاتی بود که برخی شرکتهای دارویی برای واردات دارو با آن رو به رو بودند، تصریح کرد: در جلسه سران قوا، کاهش عوارض گمرکی از چهار به یک درصد برای دارو، تجهیزات پزشکی، شیرخشک و لوازم مصرفی پزشکی تصویب شد.
وی در مورد مالیات بر ارزش افزوده حاصل از واردات دارو و تجهیزاتی که مشابه داخلی ندارند نیز گفت: با معافیت این اقلام از مالیات بر ارزش افزوده، کمک خوبی به واردات و تامین نیازهای دارویی خواهد شد.
آغاز برنامه سلامت خانواده در ۵۸ شهرستان و کاهش ۹۵ درصدی هزینههای خدمات درمانی برای مردم
عیناللهی با اشاره به آغاز برنامه سلامت خانواده در ۵۸ شهرستان و کاهش ۹۵ درصدی هزینههای خدمات درمانی برای مردم با استفاده از این طرح، ابراز امیدواری کرد؛ هرماه با پیوستن تعداد بیشتری از شهرستانهای کشور به طرح سلامت خانواده، بخش زیادی از دغدغههای مردم در این حوزه برطرف شود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: در برنامه سلامت خانواده، تمام افراد با کد ملی خود دارای یک پرونده سلامت میشوند و بستههای خدمتی را با هزینه دولتی دریافت میکنند، تعدادی از پزشکان نیز به صورت قراردادی در این طرح مشارکت خواهند داشت و افراد به این پزشکان معرفی و درمان و یا به پزشک متخصص ارجاع داده میشوند.
وی تصریح کرد: در این مرحله نیز فرد یا درمان میشود و یا نیاز به بستری دارد که در این صورت، ۹۵ درصد هزینه بستری و خدمات درمانی را دولت پرداخت میکند و فقط پنج درصد بر عهده بیمار است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: سال گذشته سه دهک نخست جامعه بدون اینکه پولی پرداخت کنند به صورت رایگان، بیمه سلامت شدند. امسال نیز با تصویب هیات دولت، هزینههای بیمه برای دو دهک بعدی رایگان شد و به این ترتیب اکنون پنج دهک جامعه به صورت رایگان از خدمات بیمه بهرهمند هستند. پرداخت حق بیمه سلامت برای دهکهای بالاتر نیز مشمول تخفیف شده است.
وی افزود: اکنون با احتساب جمعیت روستایی، بیش از ۳۲ میلیون نفر بدون پرداخت هزینه میتوانند از بیمه سلامت استفاده کنند.