به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از پارک فناوری پردیس، امید رضایی فر در نشست مدیران مراکز رشد کشور که در پارک فناوری پردیس برگزار شد، گفت: مهمترین رکن مراکز رشد، جذابیت کارکردی، خلاقیت و آزادی عمل است.
وی با اشاره به فعالیت ۲۷۴ مرکز رشد در سطح کشور، فضای این مراکز را فضایی مرکب از مجموعههای علمی و ایدههای مختلف برشمرد و افزود: فرصت مرکز رشد برای کار و اقدامات مهم و آینده ساز فرصتی مغتنم است.
رضایی فر مراکز رشد را اولین حلقه فضای فناوری و نقطه تعامل فناوری و دانشگاه برشمرد و گفت: مرکز رشد باید در دانشکدهها حضور فعال داشته باشند و با ایجاد مراکز نوآوری، فضای نوآوری را در دانشگاهها گسترش دهند.
وی افزود: فضای مراکز رشد با فضای پارکهای فناوری متفاوت است و از این رو قوانین، آییننامهها و حمایتها از مراکز رشد متفاوت خواهد بود. در واقع با توجه به ریسک بالای تبدیل ایده به محصول اولیه، حمایتها از مراکز رشد باید متفاوت باشد.
سرپرست معاونت نوآوری و فناوری وزارت علوم ادامه داد: مراکز رشد فرصتی برای اشتراک گذاری تجربیات و نیروهای انسانی است و با حفظ مالکیت فکری و معنوی، میتوان تجربیات و نیروی انسانی را در مراکز رشد تبادل کرد.
وی افزود: مراکز رشد با توجه مسائل منطقهای و استانی، لازم است ماموریت محوری و تخصصی شدن را در دستور کار قرار بدهند و اولویت محوری را مدنظر داشته باشند.
رضایی فر تربیت نیروی انسانی برای حوزههای مختلف را از دیگر وظایف مراکز رشد برشمرد و ادامه داد: مراکز رشد برنامه ایده محور در حوزه مهارتافزایی و تربیت نیروی انسانی را برنامهریزی کنند.
سرپرست معاونت نوآوری و فناوری وزارت علوم در پایان گفت: مراکز رشد علاوه بر اتاقهای فکر، مجموعههای اندیشهورز برای تاثیرگذاری و تعیین راهبردهای مرکز رشد داشته باشند تا برای ترویج فلسفه نوآوری در کشور، زمینهسازی شود.
گفتنی است بر اساس این گزارش نشست سراسری مدیران مراکز رشد سراسر کشور روزهای ۲۰ و ۲۱ تیرماه ۱۴۰۲ در پارک فناوری پردیس برگزار میشود.