به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از خبرگزاری «تاس»، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه امروز، چهارشنبه، در یک نشست مطبوعاتی تاکید کرد که روسیه اقدام به سوزاندن کتاب آسمانی قرآن در دانمارک را به شدت محکوم کرده و بی احترامی به هر دین الهی را ناپسند میداند.
زاخارووا با اشاره به اینکه بار دیگر اقدام به آتش زدن کتاب قرآن کریم در کپنهاگ در تاریخ ۲۱ جولای، در نزدیکی ساختمان سفارت عراق رخ داد، گفت: «ما شدیداً این اقدام [سوزندان قرآن در دانمارک]و اقدامات افراطی مشابه را محکوم میکنیم. بی احترامی به هر دینی نامناسب است.»
این دیپلمات یادآور شد که مقامات کشورهای غربی که "پشت ارزشهای لیبرالی پنهان شده اند" اجازه میدهند تا روند برگزاری چنین اقدامات افراطی و توهین آمیزی مسیر خود را طی کند. به گفته او، آنها نه تنها از چنین اعتراضاتی جلوگیری نمیکنند، بلکه برعکس، به آنها اجازه میدهند به این قبیل توهینها به مقدسات الهی ادامه یابند.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه افزود: ما معتقدیم تمسخر و توهین به احساسات مومنان، نمایش آزادی بیان نیست، بلکه توهین به آزادی دیگران است و چنین اقداماتی به هیچ وجه به آزادی بیان مربوط نیست و ریشه دیگری دارد.
پیش از این، در تاریخ ۲۱ جولای، گروه راست افراطی دانمارکی "وطن پرستان دانمارکی" در کپنهاگ اقدام جمعی برای سوزاندن قرآن در مقابل سفارت عراق برگزار کرد.
میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمانهای بین المللی در وین، در این رابطه گفت، اقدامات انجام شده در برخی کشورهای اروپایی در سوزاندن قرآن، بی پایه و اساس است و نشان دهنده اقدامات خرابکارانه و آشوبگرانه است. وی تاکید کرد: مجوزهای صادر شده از سوی مقامات کشورهای اروپایی برای چنین اقداماتی هیچ مبنای حقوقی ندارد و ارتباطی با بیان آزادی بیان ندارد.
اولیانوف افزود که این اقدامات بر اساس ضوابط و منشور سازمان ملل نیز نکوهیده و غیرقابل قبول است.
همزمان در آن روز گروهی از مردم بغداد ساختمان سفارت سوئد را تصرف کردند و به آتش کشیدند. در این ماجرا، هیچ یک از اعضای هیئت دیپلماتیک آسیبی ندیدند.
از آغاز سال ۲۰۲۳، اقدامات برنامه ریزی شده برای سوزاندن قرآن در ملاء عام در سوئد بیشتر شده است. اولین آنها توسط راسموس پالودان، رهبر حزب راست افراطی دانمارکی Hard Deal انجام شد. او کتاب مقدس مسلمانان را در مقابل سفارت ترکیه در استکهلم سوزاند. متعاقباً این امر باعث ایجاد واکنشهای منفی در سراسر جهان شد.
وزارت خارجه سوئد در پاسخ به انتقادات، این حادثه را به عنوان نمایش آزادی بیان توضیح داد. یکی از آخرین اجراهای پرمخاطب چنین رویدادی در اولین عید قربان، بزرگترین عید مسلمانان، در مسجدی در استکهلم در تاریخ ۲۸ ژوئن انجام شد. مجوز این اقدام از پلیس سوئد گرفته شده بود.