علی محمد سلطانی، رئیس بنیاد ملی علم ایران در نشست با معاونان پژوهش و فناوری دانشگاهها و موسسات آموزشی و پژوهشی استان اردبیل در دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور به بنیاد ملی علم ایران تغییر نام داده است، گفت: این بنیاد در حال حاضر ۱۰۷ تفاهم نامه همکاری با دانشگاه ها، پژوهشگاهها و موسسات دارد.
سلطانی با بیان اینکه حمایتهای بنیاد ملی علم ایران در قالب طرحهای پژوهشی، پسادکتری، کرسی و گرنت پژوهشی، پایان نامه و رساله، فعالیتهای ترویجی و طرحها و کارگاههای بین المللی است، افزود: در حال حاضر ۷ هزار داور و ناظر فعال از جامعه علمی کشور با بنیاد ملی علم ایران همکاری دارند.
رئیس بنیاد ملی علم ایران با بیان اینکه وضعیت تعداد طرحهای ورودی و مصوب طی ۱۰ سال اخیر روند صعودی داشته است، تصریح کرد: همچنین این بنیاد در حوزه همکاریهای بین المللی با کشورهای آلمان، روسیه، چین، ژاپن و ترکیه همکاری داشته و خواهد داشت.
وی از حمایت بنیاد ملی علم ایران از دانشگاهها و موسسات پژوهشی ماموریت گرا خبر داد و خاطرنشان کرد: توزیع حمایتهای این بنیاد نیز در حوزههای علوم پزشکی، علوم پایه، علوم انسانی، فنی و مهندسی، کشاورزی، دامی و محیط زیست و ... میباشد. رئیس بنیاد ملی علم ایران یادآور شد: طی ۱۰ سال گذشته بیشترین طرحهای دریافت، تصویب و اجرا شده از استان اردبیل به ترتیب از دانشگاههای محقق اردبیلی و علوم پزشکی اردبیل بوده است.
سلطانی برنامههای هدفمند پژوهشی برای اثرگذاری جدی در آینده کشور، ایجاد جریان ملی ترویج علم، همکاریهای بین المللی، داخلی و هماهنگی بودجههای پژوهشی، شفافیت و ایجاد یک زمین بازی حرفهای و نظام سازی، اعتباربخشی و مدالهای علمی را از رویکردهای بنیاد ملی علم ایران عنوان کرد و افزود: کوانتوم، زیست مهندسی، مواد دارویی، نهاد خانواده، نگرش سیستمی به حل مسائل جزو برنامههای موضوعی و تفاهم نامههای ماموریت گرا با موسسات، خوشههای پژوهشی چندتخصصی، محصولات بدیع، مراکز ساخت محدود و پایلوت، حمایت از پژوهشهای شرکتهای دانش بنیان و تحقیقات بنیادی نیز از برنامههای غیرموضوعی در دست تدوین یا اجرا در پژوهش بنیاد ملی علم ایران هستند.
جبرائیل رزمجو، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی نیز ضمن ارائه گزارشی از فعالیتها و دستاوردهای این دانشگاه، گفت: دانشگاه محقق اردبیلی در حال حاضر دارای بیش از ۱۳ هزار دانشجوی داخلی و خارجی و ۶۸ رشته در مقطع دکتری بوده و ۴۳ پژوهشگر پسادکتری اخیرا جذب شده اند که فعالیتهای خود را طی روزهای آتی آغاز خواهند کرد.
رزمجو با اشاره به جایگاه مطلوب دانشگاه محقق اردبیلی در رتبه بندیهای ملی و بین المللی از جمله ISC، تایمز، تاثیر تایمز، لایدن، شانگهای و D۸، افزود: انتظار میرود صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور نگاه ویژهای به استان اردبیل و دانشگاه محقق اردبیلی داشته باشد تا بتوانیم از ظرفیتهای این صندوق در راستای رشد و توسعه استان و منطقه به نحو احسن استفاده نماییم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی با اشاره به جایگاه هشتم کشوری مرکز نوآوری و رشد واحدهای فناوری این دانشگاه، افزود: در حال حاضر علاوه بر هستههای فناور، ۱۴ شرکت دانش بنیان نیز در این مرکز مستقر هستند.
وی همچنین آغاز عملیاتی شدن راه اندازی پردیس مشترک علم و فناوری میان دانشگاه محقق اردبیلی و پارک علم و فناوری استان را یادآور شد. گفتنی است در ادامه اعضای حاضر در نشست به ارائه نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.