به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فالح بن ناصر آل ثانی وزیر محیط زیست و تغییرات آب و هوایی کشور قطر در اجلاس بین المللی مقابله با توفانهای ماسه و گرد و غبار گفت: پدیده گرد و غبار ناشی از تغییرات اقلیمی است. طی سالهای گذشته گرد و غبار ناشی از تغییرات اقلیمی افزایش یافته است و علاوه بر آن پدیدههای دیگری همچون کم بارشی و گازهای گلخانهای تأثیرات بسیار زیادی بر اقتصاد سایر کشورها گذاشته است.
وی افزود: تغییرات اقلیمی همچنین موجب افزایش بادها و در نتیجه حمل گرد و غبار شده است. دولت قطر نیز درگیر این پدیده است و همیشه از کشورها در سطوح منطقهای و همچنین بین المللی برای مقابله با گردو غبار دعوت داشته است.
وزیر محیط زیست و تغییرات آب و هوایی کشور قطر ادامه داد: کشور قطر برنامه منظمی برای مقابله با بیابانزایی تعریف کرده است که تا سال ۲۰۳۰ به طور کامل انجام خواهد شد. از جمله این برنامهها کاشتن گیاه در مناطق بیابانی قطر است که کاشت یک میلیون اصله نهال در شهرهای بیابانی کشور قطر از جمله این برنامهها است.
وی افزود: با توجه به تأثیرات گردو غبار در اقتصاد کشورها کشورقطر تلاش میکند تا با کمک سازمان ملل متحد با کشورهایی که تحت تأثیر گرد و غبار هستند همکاری کند.
آل ثانی در پایان با تاکید بر اینکه با مسئله گرد و غبار نباید به عنوان یک مسئله ثانویه برخورد کنیم تصریح کرد: با توجه به تأثیرات گرد و غبار در اقتصاد کشورها، باید در راستای توسعه اقتصادی جامعه بشریت در کشورهای توسعه یافته و فقیر همکاری داشته باشیم و امیدواریم این اجلاس برای مقابله با گرد و غبار نتیجه مثبت داشته باشد.