به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اوا بازایبا، وزیر محیط زیست جمهوری دموکراتیک کنگو در دومین روز از اجلاس بینالمللی مقابله با توفانهای ماسه و گرد و غبار بیان داشت: باید اقدامات عملی برای مقابله با پدیدههایی که محیط زیست را به خطر انداخته انجام داد. دانشمندان در مورد شرایط محیط زیستی در نقاط مختلف جهان هشدار دادهاند و نباید نسبت به این قضیه بیتوجه بود.
وی افزود: آفریقا فقط مسئول ۴ درصد آلودگی جهان است و ۸۰ درصد آلودگی از طرف کشورهای گروه ۲۰ انجام میگیرد. با وجود اینکه ۵۵ میلیون هکتار از جنگلهای دنیا در کشور ما وجود دارد و بیشترین میزان جذب گاز کربنیک را داریم، اما از قربانیهای آلودگی زیست محیطی در جهان شدهایم.
وزیر محیط زیست جمهوری دموکراتیک کنگو تاکید کرد: مسئولیت مبارزه با تغییرات اقلیمی و توفانهای گرد و غبار جمعی است و همه باید به تعهدات زیست محیطیمان عمل کنیم نباید بگذاریم زمان را از دست دهیم، چون میزان خسارتهای ناشی از این موضوع بسیار افزایش مییابد.
وی تاکید کرد: اراده سیاسی در جهان برای مقابله با تغییرات اقلیمی و توفانهای گرد و غبار لازم است و همه باید علیه این تغییرات گامهای مؤثر برداریم همچنین راهاندازی صندوق مشترک در این راستا بسیار حائز اهمیت است.
وزیر محیط زیست جمهوری دموکراتیک کنگو گفت: ایران نقش مؤثری در مقابله با توفانهای گرد و غبار دارد و ما از این کشور و سازمان ملل بابت برگزار این اجلاس قدردانی میکنیم.