فرید نجفی، رئیس دانشگاه گیلان در گفتگو با خبرنگار استانها خبرگزاری دانشجو ضمن آرزوی موفقیت برای دانشجویان و اساتید در سال تحصیلی پیش رو گفت: بر اساس اعلام مقام عالی وزارت علوم تحقیقات و فناوری، دانشگاه گیلان همچون دیگر دانشگاههای سراسر کشور از سوم مهر ماه ۱۴۰۲ آماده استقبال از دانشجویان عزیز خواهد بود.
نجفی گفت: دانشگاه گیلان از سال ۱۳۵۴ با دو دانشکده کشاورزی و فنی تاسیس و شروع به فعالیت کرد اما هماکنون دانشگاه دارای ۱۰ دانشکده فعال در گرایشهای مختلف است که ۱۹ هزار دانشجو در دانشگاه گیلان و ۳۰ درصد آن دانشجویان در تحصیلات تکمیلی (دانشجوی کارشناسی ارشد و دکتری) و ۷۰ درصد دوره کارشناسی هستند.
رئیس دانشگاه گیلان با تاکید بر حضور اساتید برجسته کشوری و بین المللی در دانشگاه گیلان افزود: در دانشگاه گیلان ۵۹۰ عضو هیات علمی رسمی داریم که تعدادی زیادی دانشیار و استاد تمام هستند که میتوان آن را یکی از افتخارات دانشگاه دانست.
وی در پاسخ به این سوال که دانشگاه گیلان در بین دانشگاههای کشور در چه رتبهای قرار دارد، عنوان کرد: دانشگاه گیلان بر اساس ISC بین دانشگاههای کشور رتبه ۱۰ را کسب کرده و گفتنی است دانشگاه گیلان بزرگترین دانشگاه از نظر وسعت و تعداد دانشجو است و این موضوع آن را جز بزرگترین دانشگاه جامع در سطح منطقه شمال کشور کرده است.
نجفی با اشاره به اینکه دانشکدههای جدید به جمع دیگر دانشکدههای دانشگاه گیلان اضافه میشود، گفت: از سال ۱۴۰۱ پیگیر ایجاد دو دانشکده تقاضا محور بودیم و براساس نیازی که در سازمان پدافند غیرعامل کشور احساس شد، دانشگاه گیلان در آن زمان موفق به کسب پیشنهاد برتر شد و توانست دانشکده پدافند غیرعامل را مورد تصویب قرار دهد و سه گرایش پدافند سایبری، پدافند زیستی و پدافند پرتوی برای این دانشکده مصوب شد.
رئیس دانشگاه گیلان درخصوص دومین دانشکده تازه تاسیس افزود: بر اساس اهمیت کشوری و منطقهای استانهای ساحلی کشور رشته علوم نوین دریایی و مهندسی کشتی براساس تقاضای جدی و با حمایت سازمان بنادر و کشتیرانی مصوب شد و از مهر ماه ۱۴۰۲ اولین دانشجویان گرایش مهندسی موتور کشتی تحصیل را در این دانشکده آغاز خواهند کرد.
نجفی درخصوص مسئلهای که به تازگی در رسانهها باعنوان اخراج اعضای هیات علمی از دانشگاهها منتشر شد، اظهار کرد: یک عضو هیات علمی در بدو ورود به دانشگاه به صورت قرادادی و پیمانی فعالیتش را آغاز میکند و متعهد میشود حداکثر ظرف مدت پنج سال با انجام فعالیتهای علمی، آموزشی، پژوهشی و برخورداری از شاخصهای صلاحیتهای عمومی، امتیاز لازم برای تبدیل وضعیت به مرحله رسمی آزمایشی را کسب نموده و درخواست تبدیل وضعیت خود را به دانشگاه ارائه کند. چنانچه عضو هیات علمی در مدت پنج سال موفق به کسب امتیازهای مربوطه نشود، بر اساس قوانین استخدامی اعضای هیات علمی، دانشگاهها میتوانند قرارداد موجود را تمدید ننموده و به آن خاتمه دهند.
وی ادامه داد: بنابراین قطع همکاری یک عضو هیات علمی موضوع جدیدی به شمار نمیرود، بلکه فرایندی رایج در تمامی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی است. در این راستا در همه مراحل ارزیابی اعضای هیات علمی، در طول سالیان گذشته، مواردی همچون عدم ارتقای علمی، ابتلا به رکود علمی و داشتن عملکرد و رفتاری خارج از شئون دانشگاهی، جملگی موجب قطع ارتباط کاری با عضو هیات علمی شده است. در نتیجه تمدید و ادامه همکاری اعضای هیات علمی با دانشگاه بدون رعایت موارد ذکرشده امکانپذیر نبوده و اجباری برای دانشگاهها جهت استمرار قرارداد بدون تحقق تعهدات وجود ندارد.
رئیس دانشگاه گیلان تصریح کرد: کما اینکه برای تحصیل دانشجویان نیز به گونهای مشابه، قوانین و ضوابط مشخصی وجود دارند، به عنوان نمونه اگر در طول سه نیمسال تحصیلی معدل دروس دانشجویان دوره کارشناسی کمتر از دوازده شود، دانشجوی مشروطی شناخته شده و بر اساس قوانین آموزشی، دانشگاه ملزم است دوره آموزش وی را خاتمه دهد.
وی در پایان افزود: مشابه این وضعیت برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی در مقطع کارشناسی ارشد که دو ترم معدل زیر چهارده داشته باشند این امر اتفاق خواهد افتاد و در نتیجه پذیرفتهشدن در یک دانشگاه به تنهایی موجب ادامه تحصیل یک دانشجو نشده و دانشجویان نیز موظف هستند براساس مقررات آموزشی، پژوهشی و فرهنگی هر دانشگاه دوران تحصیل خود را سپری نمایند، در غیر اینصورت تمامی مراکز آموزش عالی و دانشگاههای دنیا مطابق مقررات خود، عملکرد دانشجویان را ارزیابی و تصمیمات مقتضی اخذ مینمایند.