کد خبر:۱۱۰۵۶۰۹

صنعت کشاورزی زیر ذره‌بین محققان

«طرح‌ریزی، ارزیابی و بهبود مدیریت بهره‌برداری و نگهداری-تعمیرات دارایی‌های فیزیکی در صنایع کشاورزی عنوان طرحی است که مهدی خجسته پور عضو هیئت‌علمی دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان استاد راهنما در طرح پسادکتری حمزه سلطانعلی عباسکوهی با وی همکاری داشته است.

صنعت کشاورزی زیر ذره‌بین محققان

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، صنعت کشاورزی از جمله صنایع باسابقه در کشور محسوب می‌شود که نیاز به به‌روزرسانی برای بهبود فرآیند‌های تولید دارد. بنیاد ملی علم ایران هم براساس اولویت‌های مطرح شده، از طرح‌هایی که در این زمینه تعریف شده است، حمایت می‌کند.

«طرح‌ریزی، ارزیابی و بهبود مدیریت بهره‌برداری و نگهداری-تعمیرات دارایی‌های فیزیکی در صنایع کشاورزی بر پایه مطالعات تجربی توسعه یافته» عنوان طرحی است که مهدی خجسته پور عضو هیئت‌علمی دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان استاد راهنما در طرح پسادکتری حمزه سلطانعلی عباسکوهی با وی همکاری داشته است.

خجسته پور با مدرک دکتری تخصصی مهندسی بیوسیستم از دانشگاه کیوشو ژاپن درباره این طرح توضیح داد: امروزه به‌کارگیری تکنولوژی‌های مکانیزه در مراحل تولید و فرآوری انواع محصولات کشاورزی در کشور ایران با هدف تسریع در روند تأمین غذای جامعه، در حال گسترش است. از طرفی نحوه به کارگیری و مدیریت این نوع از فناوری به‌ویژه سرمایه‌های فیزیکی نظیر انواع ماشین آلات، ادوات و تجهیزات، با هدف دستیابی به حداکثر بهره‌وری در حوزه صنایع کشاورزی اهمیت زیادی دارد؛ چرا که مدیریت منسجم سرمایه‌ها، نقش محوری در انجام به‌موقع فعالیت‌های زراعی دارد.

وی ادامه داد: مدیریت صحیح بهره‌برداری و نگهداری و تعمیرات انواع ابزار‌های فیزیکی در صنایع کشاورزی مانند ماشین‌آلات و تجهیزات هم یکی از موارد مهم و تأثیرگذار در این صنعت است. به همین دلیل باید استراتژی مناسبی برای داشتن برنامه‌ریزی‌های مناسب نگهداری و تعمیرات تجهیزات وجود داشته باشد.

این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: برای دستیابی به این امر مهم، سه گام اصلی تعریف شده که شامل طرح‌ریزی یا توسعه فرآیندی براساس شناخت عوامل تأثیرگذار، ارزیابی بر پایه مطالعات تجربی سازمان‌یافته و ارائه راهکار با هدف بهبود فرآیند‌های مدیریت بهره‌برداری و نگهداری تجهیزات در صنایع کشاورزی است.

وی اضافه کرد: تولید دانش فنی و مدیریتی برای بهبود ساختارها، فراهم‌کردن شرایط مناسب برای تهیه نقشه راه کاربردی و شرایط مناسب برای پایش مستمر عملکرد تجهیزات و ماشین‌آلات در صنایع کشاورزی از جمله اهداف انجام این طرح بوده است.


خجسته پور در پایان خاطر نشان کرد: برای انجام این تحقیق، دسترسی به امکانات و داده‌ها تا حد زیادی دشوار بود، اما توانستیم تمامی چالش‌های پیش روی طرح را مرتفع کرده و در نهایت، طرح را به نتیجه برسانیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار