به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از خبرگزاری «تاس»، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه امروز، پنجشنبه در سخنرانی خود در کنفرانس بین المللی "امنیت اورآسیا: واقعیت و چشم انداز آن در جهان در حال تغییر" تاکید کرد که مسکو مجبور است در واکنش به استقرار سلاحهای هستهای ایالات متحده در کشورهای اروپایی به "اقدامات جبرانی" متوسل شود.
وی یادآور شد که سیاست غرب، به ویژه خروج آمریکا از تعدادی از توافقات مهم در عرصه امنیتی، منجر به نابودی سیستم اقدامات اعتمادساز و کنترل تسلیحات شده است. رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه گفت: «افزایش خطرات استراتژیکی در نتیجه استقرار رو به افزایش تسلیحات هستهای آمریکا در تعدادی از کشورهای اروپایی و اجرای به اصطلاح "ماموریتهای هستهای مشترک" بوجود آمده و این اقدامات بسیار بی ثبات کننده است. بنابراین، در پس زمینه افزایش کلی تهدیدات از سوی ناتو، ما مجبور هستیم به آنها واکنش مناسب نشان داده و به اقدامات جبرانی متوسل شویم.»
وزیر خارجه روسیه همچنین به احتمال از دست دادن ارتباط مهندسی ژئوپلیتیک غربی با واقعیت اشاره کرده و افزود: ایالات متحده تعهداتی که در بالاترین سطح برای رعایت اصول امنیت تفکیک ناپذیر و برابر بر عهده گرفته بود، را «لگد مال» کرده است و ناتو نیز از اصل خود مبنی بر عدم اجازه به هیچ کشور یا سازمانی برای تسلط بر اروپا پیروی نمی کند.
لاوروف: هیچ چشم اندازی برای گفتگو با کشورهای غربی وجود ندارد
سرگئی لاوروف همچنین گفت: «در حالی که اکثر کشورهای غربی عملاً تابع واشنگتن هستند، ما امروزه چشم اندازی برای گفتگوی پرمحتوا و اساسی با اکثریت قریب به اتفاق این کشورها نمی بینیم و چنین دورنمایی قابل مشاهده نیست.»
در عین حال، لاوروف تأکید کرد که اگر همسایگان غربی در قاره اروپا «قدرت مستقل شدن و به دست آوردن آن استقلال استراتژیک را پیدا کنند که امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه و تعدادی از رهبران دیگر در مورد آن صحبت میکنند، طرف روسی همیشه آماده همکاری است. وی افزود: «تنها اگر آنها بتوانند تمایلات نواستعماری و سیاست رویارویی کاملا ایدئولوژیکی خود را کنار بگذارند و به مسیر تعامل واقع بینانه و احترام متقابل برای یافتن تعادل منافع بازگردند، چنین امکانی بوجود خواهد آمد.»