به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ کاظم غریب آبادی، معاون امور بینالملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر در نشست واکاوی نقش حقوق بینالملل بشردوستانه درباره فجایع غزه (نقضها و راهکارها)، که با حضور رئیس جمعیت هلال احمر، نماینده حماس و تعدادی از حقوقدانان و فعالان رسانهای فلسطینی در مرکز جمعیت هلال احمر برگزار شد، گفت: جنایتهای رژیم صهیونیستی منحصر به جنایت اخیر که ۳۲ روز از آن میگذرد نیست، بلکه در طول ۷۵ سال اشغال، جنایتهای گستردهای رخ داده که صدها هزار شهید و مجروح و میلیونها نفر آواره برجای گذاشته است؛ بررسی وضعیت فعلی غزه بدون نگاه به جنایتهای هفت دهه گذشته این رژیم ممکن نیست. طی یک ماه گذشته شاهد بودیم که رژیم صهیونیستی در این جنایتها تنها نبوده، بلکه از حمایت رژیم آمریکا برخوردار بوده است؛ طنز تلخ تاریخی این است که رژیم آمریکا و حامیانش خود را مدعی حقوق بشر میدانند، اما بهجای جلوگیری از جنایتهای این رژیم در غزه، تمام قد از این رژیم حمایت کردند. از سوی دیگر، آمریکا همزمان از دیگران خواستار خویشتنداری است، اما در کنار رژیم صهیونیستی بهعنوان یک طرف جنگ ایستاده است.
وی درباره ادعای رژیم صهیونیستی پیرامون حق دفاع مشروع در برابر حمله نیروهای مقاومت، گفت: این حق فقط از لحاظ حقوق بینالملل برای مردم غزه وجود دارد که بیش از هفت دهه تحت ظلم و محاصره و اشغالگری هستند؛ ادعای رژیم صهیونیستی درباره حق دفاع مشروع هیچ وجاهت ندارد، زیرا متجاوز و اشغالگر است و از لحاظ حقوقی چنین حقی برای چنین رژیمی نه پیش بینی شده و نه مشروعیت دارد.
دبیر ستاد حقوق بشر در ادامه با اشاره به گستردگی جنایتهای رژیم صهیونیستی، اظهار کرد: این رژیم دست به نسلکشی، جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و پاکسازی قومی و نژادی، زده است.
غریبآبادی با اشاره به تعداد قربانیان جنایتهای رژیم صهیونیستی طی ۳۲ روز گذشته و مقایسه آن با آمار شهدای فلسطینی طی ۷۵ سال گذشته، افزود: از ۱۰ هزار شهید در بیش از ۳۰ روز گذشته، ۷۰ درصد آن زنان و کودکان هستند. کشورهای غربی مدعی حقوق بشر برخلاف ادعاهای خود درباره دفاع از حقوق زنان و کودکان، در این قضیه سکوت کردهاند. به کارگیری سلاحهای ممنوعه مانند فسفر سفید، کوچاندن اجباری، نابودسازی جمعیت از طریق ممنوعیت ورود مواد غذایی و دارویی و محاصره و حبس جمعیت غزه از ۸ اکتبر (۱۶ مهر) از مصادیق جنایتهای رژیم صهیونیستی براساس حقوق کیفری بینالمللی است. طی این مدت شاهد بمباران اماکن غیر نظامی مانند منازل، اماکن آموزشی و مذهبی و بیمارستانها نیز بودیم که خود از مصادیق جنایات کیفری بینالمللی هستند.
وی با اشاره به اینکه هدف حقوق بشردوستانه بینالمللی محدودیتهایی کردن جنگ در صورت وقوع، ارسال کمکهای بشردوستانه و کاهش درد و رنج قربانیان است، گفت، اما متاسفانه این اهداف نیز هیچیک در جریان جنگ غزه محقق نشدند.
دبیر ستاد حقوق بشر، تاکید کرد: در جنگ رژیم صهیونیستی علیه مردم بی دفاع غزه، مفاد کنوانسیونهای چهارگانه ژنو هم نقض شده است. رژیم صهیونیستی با جنایتهای خود حیثیت سازمانها و سازوکارهای بین المللی و حقوق بشری و بشردوستانه را لجنمال و نابود کرده است؛ شورای امنیت سازمان ملل نیز در پایان دادن به این جنایتها ناتوان از هیچ اقدامی بود. هر چند قطعنامه مجمع عمومی اقدام خوبی بود، اما نتوانست موثر واقع شود و جلوی جنایات را بگیرد؛ نوار غزه به نمایشگاه بزرگ جنایتها و نقض قوانین و حقوق بینالمللی تبدیل شده است.
معاون امور بینالملل قوه قضاییه با ابراز ناامیدی از جامعه بینالمللی و تاکید بر نقش مهم افکار عمومی بینالمللی، یادآور شد: در وضعیت فعلی انتظار بالایی از کشورها و سازمان همکاری اسلامی وجود دارد. آنها باید اختلافهای سیاسی خود را کنار گذاشته و برای مقابله با جنایتهای رژیم صهیونیستی متحد شوند؛ امیدواریم اقدامهای عملی برای کمک به مردم فلسطین در نشست پیش روی سازمان همکاریهای اسلامی در جده اتخاذ شود.
غریب آبادی در پایان گفت: باید با تشکیل شبکه حقوقدانان و وکلا علیه رژیم صهیونیستی و جنایتهایش در محاکم محتلف اعلام جرم کنیم؛ باید پرونده شکایت از رژیم صهیونیستی در دیوان بین المللی کیفری فعال شود؛ دولت فلسطین باید به همراه جوامع بینالمللی دادستان دیوان را تحت فشار قرار دهند؛ ظرفیت طرح دعوا علیه رژیم صهیونیستی تحت معاهدات حقوق بشری بینالمللی که این رژیم عضو آنهاست مانند کنوانسیون نسلزدایی و کنوانسیون رفع تمامی اشکال تبعیض نژادی فعال شود.