به گزارش گروه استان های خبرگزاری دانشجو، سرلشکر یحیی صفوی در «همایش ملی فرصتها و تهدیدهای نوپدید دریایی» با بیان اینکه حضور قدرتهای دریایی نیروهای نظامی ایران در دریاهای مجاور و آزاد تضمینکننده ترانزیت تجاری و انرژی کشور است، اظهار کرد: صحنههای نبرد کنونی و آینده تحتتأثیر پارادایم فناوری در عرصههای نظامی قرار دارد و توسعه روزافزون فناوری سبب حرکت نیروهای نظامی به تقویت توانمندیهای تکنولوژیکی متأثر از نیازمندیها شده است.
وی افزود: دریا یک فرصت و یک تهدید است. فناوری یک قدرتی است که هر دو طرف میتوانند استفاده کنند. تهدیدات آینده علیه ایران دریاپایه و هواپایه است. راهبرد دشمن را باید درست تشخیص دهیم و راهبرد خودمان را باید درست تدوین کنیم و از تکنولوژیها و فناوریهای جدید در این زمینه بهره ببریم.
مشاور فرمانده کل قوا ادامه داد: یکی از فرصتها، افزایش توان نظارت است که با کشف، شناسایی و رهگیری اهداف در سطح دریاها معنا پیدا میکند. در پدافند هوایی هم همین معادله برقرار است و اگر بتوانیم به قدرت کشف، شناسایی و رهگیری پرندههای نظامی برسیم میتوانیم توان بازدارندگی را افزایش دهیم.
صفوی تأکید کرد: در این حوزهها استفاده از حسگرها و فناوری هوش مصنوعی که به هدایتپذیری و سرعت در تصمیمگیری منجر میشود و کاهش اتکا به کار نیروی انسانی را به همراه دارد که در هوا و دریا بهترین اقدام است تا خطرات احتمالی در این زمینه به صفر نزدیک شود.
وی افزود: ارتقای قدرت ملی، فراملی و وزن ژئوپلیتیک و ژئواکونومیک ایران با حضور همهجانبه سیاسی، اقتصادی، نظامی در سازمان همکاری شانگهای، بریکس و سایر پیمانهای منطقهای و بینالمللی است.
مشاور فرمانده کل قوا با تأکید بر اینکه باید از فرصت حضور تأثیرگذار در سازمان همکاری شانگهای و بریکس استفاده کنیم، اظهار کرد: بهخصوص که اکنون روسیه به دلیل جنگ با اوکراین با آمریکا در اختلاف است و چین نیز رقیب اقتصادی آمریکا است. ما باید از این فرصت استفاده کنیم و نقش خود را سازمانهای همکاری منطقهای و بینالمللی ارتقا دهیم.
صفوی همچنین با اشاره به اهمیت تدوین سند چشمانداز سند برای ایران ۱۴۲۴ اظهار کرد: سند چشمانداز ایران ۱۴۲۴ باید تدوین شود تا به آمایش سرزمینی و جهتگیریها کلان سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و نظامی برسیم و دولتها مکلف به اجرای آن باشند.
وی یادآور شد: تقویت راهبرد دریایی در ابعاد اقتصادی و سیاسی و نظامی را باید مورد توجه قرار دهیم. در سطح هوایی و دریایی باید قدرت خود را افزایش دهیم و البته به تقویت نفوذ فرهنگی و افزایش قدرت اقتصادی هم مثل افزایش قدرت نظامی توجه داشته باشیم و بدانیم افزایش قدرت فقط بعد نظامی ندارد.
مشاور فرمانده کل قوا با بیان اینکه انسجام ملی و استحکام قدرت درونزا با حل مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم و جدیگرفتن رضایت آنان از وضعیت کشور ممکن میشود، تصریح کرد: از این طلبهای چندمیلیارددلاری که وصول میکنیم، یک میلیارد دلارش را هم به سفرهها و یخچالهای مردم برسانیم. مردم باید از حکومت ما راضی باشند تا انسجام و استحکام قدرت درونزا نیز محقق شود.
صفوی همچنین با اشاره به تأثیر جنگ غزه بر محور مقاومت اظهار کرد: ممکن است این جنگ اخیر در غزه با بمبارانهای مداوم رژیم صهیونیستی اثرات عمیقی بر این منطقه برجای بگذارد، اما شکی نیست که در نهایت به پیروزی فلسطینها و تحقق آرمان فلسطینی منجر میشود و جبهه مقاومت و کشورهای عضو مقاومت نیز با این جنگ اخیر غزه متحدتر و قدرتمندتر میشوند.
وی با اشاره به نقش خلیج فارس در توسعه اقتصادی نظامی و دریایی کشور، افزود: دریای عمان و خلیج فارس پیوند دهنده قلمرو جدید قارهای ـ دریایی است که با مشارکت چین، هند و روسیه و با همکاری ایران قالب اتحادیه اوراسیا و شانگهای است.
فرمانده اسبق سپاه پاسداران، ایجاد کریدورهای جدید را یکی از اهداف کشور در حوزه دریا دانست و گفت: مسیر کریدور چین، سرخس و ایران به عراق، سوریه و مدیترانه در سه جهت کرمانشاه به بغداد، خرمشهر به بصره و کردستان به سلیمانیه از جمله اهداف مهم کشور است که باید ایجاد شود زیرا نقش مهمی در اقتصاد کشور دارد.
صفوی، با تاکید بر لزوم توجه دولت سیزدهم بر استفاده از ظرفیتهای اقتصادی در کشورهای حاشیه خزر، بیان کرد: آمریکا با روسیه و چین در حوزه نظامی و اقتصادی در حال نبرد است لذا باید جمهوری اسلامی از این فرصت با حضور در اتحادیههای اقتصادی استفاده کند.
وی با اشاره نقش مردمسالاری دینی در پیشرفت جمهوری اسلامی در حوزههای مختلف، گفت: پیشرفت جمهوری اسلامی در گرو همدلی دولت با مردم و دولت با حاکمیت و مردم با حاکمیت است که باید به آن توجه شود زیرا دشمن سعی دارد کشور را در اینحوزه با مشکل مواجه کند.
فرمانده اسبق سپاه پاسداران، جمهوری اسلامی را یک حکومت مردم پایه دانست و بیان کرد: جمهوری اسلامی یک حکومت مردمپایه است و باید دولت از هیچ تلاشی برای رضایت مردم در حوزههای مختلف دریغ نکند که در دولت سیزدهم تاکنون این امر به خوبی در حال تحقق از طریق پیشرفت در حوزه دیپلماسی اقتصادی است.
صفوی با تأکید بر لزوم توجه به دیپلماسی دفاعی با کشورهای همسایه توسط جمهوری اسلامی ایران، افزود:
ایران با ۱۵ کشور همسایه باید از طریق دیپلماسی دفاعی قرار ارتباطات خوبی را ایفا کند زیرا انجام این امر در حوزههای مختلف به نفع کشور و مردم است.
وی، صحنههای نبرد دشمن علیه جمهوری اسلامی را در عرصه فناوری دانست و گفت: صحنههای نبرد امروز و آینده در عرصه فناوری است، لذا باید نیروهای نظامی در ایران در این حوزه به روز باشد که تاکنون اینچنین بوده است.
فرمانده اسبق سپاه پاسداران با بیان اینکه تهدیدهای آینده علیه جمهوری اسلامی دریا و هواپایه است، تصریح کرد: باید راهبرد دشمن را در موارد مختلف به درستی تحلیل کرده و از همان اساس فناوری خود را بهروز کنیم که تاکنون نیروی دریایی و هوا فضای سپاه در حوزه تکنولوژی و فناوری به پیشرفتهای خوبی رسیده است.
صفوی با بیان اینکه نیروی دریایی ارتش با حضور در اقیانوس اطلس و آرام تاریخساز شده و اقتدار جمهوری اسلامی را به منصه ظهور گذاشته است، گفت: دشمن باور حضور جمهوری اسلامی در اقیانوسهای آرام و اطلس را نداشته و حتی بعضاً با تهدید سعی درعدم انجام این کار توسط نیروی دریایی ارتش را داشت ولی دلاورمردان ارتش با حضور در اقیانوسهای دور دست، قدرت ایران در حوزه دریا را به جهانیان نشان داده و تاریخساز شدند.
وی با بیان اینکه پیروزی نهایی در قدس با فلسطین است، گفت: بدون شک آرمانهای جبهه مقاومت و سرنوشت مردم مظلوم فلسطین با مقاومت و به دستان خودشان رقم خواهد خورد ونیروهای مقاومت در سوریه، عراق و یمن و فلسطین روز به روز قویتر خواهند شد.